SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖZET | Başakşehir-Sporting Lizbon maç sonucu: 4-1 (UEFA Avrupa Ligi)

Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında Sporting Lizbon'u uzatmalar sonunda 4-1 yenerek tarihinde ilk kez son 16 turuna adını yazdırdı. Başakşehir'e tarihi zaferi Visca (2), Martin Skrtel ve Daniel Aleksic getirirken, Sporting'in tek sayısını ise Vietto kaydetti.

Başakşehir, Avrupa’da tarih yazmaya devam ediyor. Avrupa Ligi’nde grubunu lider tamamlayarak tarihinde ilk defa tur atlama başarısı gösteren Başakşehir, 3-1'in rövanşında Sporting Lizbon'u uzatmalarda 4-1 yenerek tarihinde ilk kez son 16 turuna yükselme başarısı gösterdi.

Maça çok hızlı başlayan Başakşehir, 7'de Aleksic ve 29. dakikada Demba Ba ile gole çok yaklaştı ancak topu ağlara gönderemedi. 31'de kullanılan kornerde Demba Ba'nın kaleciden seken vuruşunu Martin Skrtel ağlara gönderdi ve Başakşehir maçta 1-0 öne geçti.

İlk yarının son dakikasında ise kazanılan frikikte Daniel Aleksic frikikten attığı mükemmel golle Başakşehir'i devreye 2-0 önde götürdü. İkinci yarıda daha kontrollü bir futbol sergileyen temsilcimiz, 68'de Luciano Vietto'yu durduramadı ve skor 2-1'e geldi.

90+1'de sahneye çıkan Başakşehir, Visca'nın golüyle 3-1'lik üstünlüğü yakaladı ve maç uzatmalara gitti. 119. dakikada kazanılan penaltıyı Visca gole çevirerek Başakşehir'e son 16 turunu getiren isim oldu.

Canlı Skor

Başakşehir - Sporting Lizbon

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler