SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TT Arena'da 15 Ocak alarmı!

Federasyon yetkilileri, geçtiğimiz hafta bir araya geldikleri sarı kırmızılı yöneticilere, kapılarını 15 Ocak'ta açacak olan Türk Telekom Arena'nın yollarıyla ilgili endişelerini dile getirdiler.

Galatasaray, 15 Ocak'ta yeni stadına geçecek. Bu tarihte Ajax'la oynanacak gala maçı öncesi, federasyonu ve G.Saraylı yöneticileri endişelendiren bir konu var. Seyrantepe'deki stada bağlantıyı sağlayan yolların bir kısmı Ajax'la oynanacak maça yetişmeyecek.

Futbol Federasyonu yetkilileri, geçtiğimiz hafta G.Saraylı yöneticilerden Işın Çelebi ve Ali Haşhaş'la bir toplantı yapıp sıkıntıları masaya yatırdılar. Toplantıda Türk Telekom Arena'nın açılışıyla ilgili tüm detaylar konuşulurken, yolların bir kısmının yetişmeyeceği, bu konuda şimdiden önlem alınması gerektiği görüşünde birleşildi.

Toplantıda, stada giden yolların durumu tek tek incelenirken, ana arterlerden biri olan Cendere bağlantı yolunun ancak Nisan ayında yetişeceğine dikkat çekildi ve taraftarların özel arabalardan çok toplu taşıma araçlarını kullanarak stada gelmeleri konusunda fikir birliğine varıldı.

ÇÖZÜM TOPLU TAŞIMA

Toplantıda, 52 bin 650 seyirci kapasiteli Türk Telekom Arena'daki maçta en az 50 bin biletin satılması durumunda, ulaşımda sıkıntı yaşanacağı gerçeği üzerinde durulurken, metronun en fazla 20 bin kişiyi taşıyacak olmasına dikkat çekildi.
Bilindiği gibi açılışı yine G.Saray tarafından yapılan Atatürk Olimpiyat Stadı'na bağlantıyı sağlayan yolların yetersiz olması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşanmıştı. 31 Temmuz 2002'de oynanan G.Saray-Olympiakos maçını izlemeye giden taraftarlar yollarda perişan olmuştu.

Başbakan, "Pazar günleri 19.00'da oynayın" demişti

TÜRK Telekom Arena'nın ulaşımında yaşanacak sıkıntılara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da dikkat çekmiş ve bir öneride bulunmuştu. Başbakan Erdoğan, köprü yolunun da birleşmesiyle Seyrantepe bölgesinde oluşacak yoğunluğa dikkat çekmiş ve sarı kırmızılı yöneticilere, "Maçlarınızı pazar günü saat 19.00'da oynayın" önerisinde bulunmuştu.

Açılış maçına metro ve otobüsle gelin

Yapılan bu toplantının ardından sarı kırmızılı taraftarlara seslenen yönetici Ali Haşhaş, "Lütfen arabayla gelmeyin. Metro ve toplu taşıma araçlarını kullanın" dedi. Haşhaş, şunları söyledi: "Metro çalışıyor. Aslantepe durağı bu çarşamba açılacak. Maç günleri her 2 dakikada bir metro kalkacak. Misafirlerimizden ricamız, özel arabalarıyla değil, toplu taşıma araçlarıyla gelsinler. Bu şekilde daha rahat ederler."

Stada ulaşım 6 farklı yoldan yapılabilecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 15 Ocak'ta açılışı yapılacak Seyrantepe'deki Türk Telekom Arena Stadı'na 6 farklı yoldan ulaşılabilecek. Stada araçlarıyla gelmek isteyenler 4 farklı güzergah kullanabilecek. Anadolu Yakası'ndan gelen sürücüler Maslak Sapağı'na girmeden O-2 Otoyolu'nu takip ederek stadın hemen yanındaki çıkıştan stat otoparkına girebilecek. Büyükdere Caddesi'nden gelenler de O-2 Otoyolu Edirne istikametine girerek bu yola bağlanabilecek. Okmeydanı Sapağı'ndan Ankara istikametine gelen araçlar da yönlendirmeleri takip edip yan yola girerek stada ulaşacak. Mahmutbey-Seyrantepe istikametinde gelenler de bu yan yolları kullanarak stada ulaşacak.

Metro 20 bin kişiyi taşıyacak

En büyük yükü metro ağı çekecek. Maç günlerinde Taksim'den Türk Telekom Arena Stadı'na gitmek isteyenler üstünde "Stada Gider" yazılı metroyu kullanarak Seyrantepe İstasyonu'na gidecek. Sanayi durağında ayrılarak Seyrantepe'ye giden metro araçlarından inenler O-2 Karayolu altındaki her biri 7 metre genişliğindeki 150 metre uzunluğunda 3 tünelden geçerek stada ulaşacak. Maç günleri metroyla 20 bin kişinin taşınması bekleniyor.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler