SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elmander: Baros ile beraber oynarsak...

Kayserispor maçında attığı golle galibiyete katkı yapan sarı kırmızılı takımın golcü oyuncusu Elmander, Galatasaray Dergisi'nin Kasım ayı sayısında açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın İsveçli golcü oyuncusu Johan Elmander, Galatasaray Dergisi'nin Kasım ayı sayısında yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig'in kaliteli bir lig olduğunu söyledi.

CANLI MAÇ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

[

MYNETSPOR'U FACEBOOK'TAN TAKİP EDİN](http://www.facebook.com/spormynet)

Türkiye'de kendi açısından her şeyin olumlu geçtiğini belirten Elmander, "Ligin kaliteli olduğunu biliyordum. Buraya geldiğimde hızlı olduğunu gördüm. Savunma oyuncuları, sanırım onlar hakkında fikirlerimi söyleyebilirim çünkü daha çok onlara karşı mücadele ediyorum, oldukça sert. Ancak futbolun bir gereği bu. Futbol da sert bir spor sonuç olarak. Taraftarlarımız en iyisi. Ama ülkenin herhangi bir yerindeki taraftar grubu da ateşli. Onların önünde oynamak heyecan verici. İstanbul, harika bir şehir. Şu ana kadar her şey çok olumlu" şeklinde konuştu.

"Önceki takımlarına göre daha rekabetçi bir kulüptesin. üzerinde bir baskı oluşturuyor mu? Ayrıca bazı maçlarda oyuna sonradan girmene rağmen sessiz kalıyorsun. Ego denilen canavarla nasıl mücadele ediyorsun?" şeklindeki soru üzerine ise Elmander, şunları söyledi:

Evet, neden sessiz kalmayayım ki? Bu, çok normal bir durum. Çok kaliteli oyunculara sahip bir takımız ve rekabet futbolun olduğu her yerde var. Bazen ilk 11'de başlarım, kimi zaman yedek kulübesinden oyuna dahil olurum. Ben, sahaya girdiğim anda, hangi dakikada gerçekleştiği hiç önemli değil, takımımın kazanabilmesi adına elimden gelenin en iyisini yapmaya hazır olmalıyım. Mentalitem bu şekilde.

Bir takımız, hepimiz aynı hedefe için mücadele ediyoruz, sürekli birlikte olmalıyız, birbirimize sadık kalmalıyız. Başarıya giden yol buradan geçiyor çünkü. Baskı, dünyanın her yerinde var. Forvet oyuncusuysanız, sizden sürekli gol beklendiği için o baskıyı hissedersiniz. Galatasaray, biraz daha farklı yine de. Dünya üzerinde 25 milyondan fazla taraftarı olan, çok büyük bir kulüp. Ama ben bu baskıyla yaşamayı seviyorum, beni şu an olduğumdan daha iyi bir oyuncuya dönüşme konusunda ekstra motive ediyor. Bu konuda hiç şikâyetim yok.

Milan Baros ile uyumu konusunda ise Elmander, "Milan Baros rakip savunmada sürekli boşluk arayan, koşu yapan, hareketli ve oldukça kaliteli bir oyuncu. Gol atma konusundaki hünerini yalnızca burada değil, Avrupa'nın farklı birçok liginde gösterdi. İkimiz, ileride beraber oynarsak bu bizim için harika olur. İleride tek ve hedef santrfor olarak görevlendirildiğimizde de sorun yok. İkimiz de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ama seçmek zorunda kalırsam kenarda oynamaktansa kale önünde olmayı tercih ederim" dedi.

Taraftarlar içinse Elmander, "Futbol kariyerim boyunca gördüğüm en ateşli, en iyi taraftar grubunun önünde oynuyorum. Onların bizi desteklediğini bilmek, bunu hissetmek oldukça önemli. Aynı şekilde devam edeceklerini biliyorum. Onlara elde edebileceğimiz en fazla puanı vermek için çalışacağız. Ve umarım sezon sonunda şampiyonluk armağan edeceğiz" dedi. Futbol dışında ülkesindeki buz hokeyi ve hentbol maçlarını takip ettiğini dile getiren Elmander, müzik grubu ABBA'yı da sevdiğini ancak İskandinav death metal grubu In Flames'i sevdiğini belirtti.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler