SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aykut Kocaman'dan flaş açıklamalar!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Lig TV'de yayınlanan Maraton Özel Programı'nda Şansal Büyüka'nın sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yayıncı kuruluş Lig TV'de katıldığı programda önemli açıklamarda bulundu. Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmaları halinde en büyük favorilerden birisi olacaklarını kaydeden Kocaman, Alex'le ilgili sorulara da açıklık getirdi.

[

* MYNET SPOR'U FACEBOOK'TAN TAKİP EDİN](http://www.facebook.com/spormynet)

[

* MYNET SPOR'U TWITTER'DAN TAKİP EDİN](https://twitter.com/mynetspor)

"KRASİC'İN BÜYÜK KATKISI OLACAK" Krasic'in bundan sonraki dönemde Fenerbahçe'ye katkısı olacağını belirten Aykut Kocaman, "Krasic sezon başında transfer listemizdeki bir oyuncu değildi. Ama transferi mümkün olunca ileriyi de düşünüp transfer ettik. Yobo transferi Vaslui maçından önce de açıklanabilirdi. Ama kulübünün çıkardığı sıkıntılar nedeniyle bu kadar gecikti. Krasic transferdeki ilk opsiyonumuz değildi ancak daha sonra transferi ihtimali belirdi. Ben onun, ilerleyen dönemlerde Fenerbahçe'ye büyük katkısı olacağı, eşik atlatacağı yönünde görüşlerim var" dedi.

"BU KADRONUN 1-2 AY İÇİNDE OTURACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM" Kadronun yakın zamanda oturacağını ve çok daha iyi oyun ortaya koyacaklarını söyleyen Fenerbahçe'nin teknik direktörü Kocaman, Meireles konusunda, benim beklentilerim ve kamuoyunun beklentileri arasında farkı var. Ben takımın çok kapasitesi olduğunu ve 1-2 ay sonra oturacağını düşünüyorum. Meireles gelmeden de bu görüşüm vardı. Ancak hayat devam ediyor, Şampiyonlar Ligi'nden elenmemizle bir bağlantısı yok.
"4 TANE BİRİNCİ SINIF YABANCI ALDIK"
En zorlu dönemlerinden birisinde 4 tane birinci sınıf yabancı transfer ettiklerini ifade eden Kocaman, "Biz bu sene en buhranlı dönemimizdeyken, 4 tane birinci sınıf yabancı oyuncu getirmeyi başardık.Futbolda dünyanın merkezinin dışında olmamıza rağmen Fenerbahçe, 1. sınıf futbolculara sahip olmayı başardı. Krasic, Kuyt, Meireles ve Sow transferleri çok önemliydi. Ancak biz bu ülkeye çok kolay şekilde 1. sınıf yabancı getiremiyoruz. Futbolun da merkezi değiliz" diye konuştu.

"YABANCILAR MEDYANIN GÜCÜ ALTINDA EZİLİYOR" Ülkemize gelen yabancı oyuncuların, medya baskısı karşısında ezildiklerini ya da bunu arkalarına almayı başardıklarını söyleyen Aykut Kocaman, "Bu yabancı oyuncular, ülkeye ilk geldiklerinde medyanın etkisini görüyolar. Bütün dünyada medya etkilidir ancak bizim ülkemizde çok daha fazladır. Bazen bu gücün altında eziliyorlar, bazen de bu gücü arkalarına alabiliyorlar. Aynı şekilde taraftarın da etkisini farkediyorlar. Taraftarın, kulüp ve takım üzerindeki gücü görebiliyorlar" dedi.

"TAKIMLARI, TEKNİK DİREKTÖR TAKIMLARI HALİNE GETİREMİYORUZ"
Türkiye'de teknik direktörlerin kendi takımlarını kurmalarına izin verilmediğini ifade eden, tecrübeli teknik adam, "Takımları, teknik direktör takımı haline getiremiyoruz. Bu çok net bir şekilde belli. Ancak bu sadece Aykut Kocaman'ın sorunu değil. Türkiye'de futbol iklimi, antrenörlere kendi takımlarını yapma imkanı vermiyor. Bir daire çizmişiz, birbirimizle didişip duruyoruz. Bu daireyi kırmaya çalıştığınızda ise tepki görüyorsunuz. Çünkü bu dairenin böyle kalması gerekiyor. Birbirimizle rekabet etmektense, bu daireden çıkmamayı tercih edebiliyoruz. Bu nedenle tesadüfi başarılarla yetiniyoruz" ifadelerini kullandı.

"GRUPTAN ÇIKARSAK FAVORİYİZ"
Avrupa Ligi'nde çok zor bir gruba düştüklerini ancak bu gruptan çıkmaları halinde kupanın en büyük favorisi haline gelebileceklerini iddia eden Aykut Kocaman, "Bizim gruptan çıkma şansımız, Marsilya ve Mönchengladbach takımıyla eşit gözüküyor. Ancak bu gruptan çıkmayı başarabilirsek, kupa için en büyük favorilerden biri olacağız. Biz bu takımla PAOK ve Young Boys maçlarına çıkmış olsaydık, siler geçerdik. Fenerbahçe bir değişim içinde. Bu da gözle görülür bir vaziyette. Ama bazıları ısrarla görmek istemiyor" şeklinde konuştu.

"GALATASARAY'A KARŞI PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜĞÜMÜ KAYBETMEDİK"
Galatasaray'a karşı psikolojik üstünlüklerini kaybettikleri yönündeki iddiaların da kesinlikle gerçeği yansıtmadığını söyleyen Kocaman, "Geçen sezonki lige bakıldığı zaman doğru düşünen Fenerbahçelilerin, sadece psikolojik üstünlüğü mü kaybettik acaba düşünmesi lazım. Daha kamuoyunu ilgilendiren tarafını söylemek istiyorum, Galatasaray karşısında deplasmandaki 3 maçın 2'sini kazandık. Son maç ise Galatasaray maçı olmasının yanı sıra, çok önemli değildi benim için. Bizi 2 Temmuz'a döndürecek olan maç, Spartak Moskova maçıydı. Ben geçen sezonki son maça, Şampiyonlar Ligi maçının provası olarak çıktım. Bu sezon Galatasaray ile eşit şartlardayız, onlara karşı ligdeki psikolojik üstünlüğümüzü kaybettiğimizi düşünmesinler" ifadelerini kullandı.

"ALEX'İ KISKANMAK, BENİM İNSANİ YAPIMA TERS" Alex'i kıskanıyor musunuz? şeklindeki soruyu da cevaplayan Aykut Kocaman, "Bu soruyla karşılaşabileceğimi hiç düşünmemiştim. Benim insani yapımdaki birisi için bu soruyla karşılaşmak kadar abest bir durum olamaz. Hiç cevap bile vermek istemiyorum buna, insanlar sadece biraz bakıp düşünsünler. Bu futbol ikliminde kafamdakileri rahat bir şekilde uygulayamıyorum. Antrenörün futbolcusu ile ilgili tasarrufunda, tüm medya reaksiyon gösteriyor. Antrenörlere büyük bir insafsızlık yapıyorlar. Alex ya da herhangi bir futbolcu üzerinden bunu yapıyorlar" diyerek bu cevap verdi.

"BENİM DÖNEMİMDE ALEX, EN VERİMLİ DÖNEMİNİ GEÇİRDİ"
Brezilyalı oyuncunun kendisinin antrenörlük döneminde, en verimli dönemini yaşadığını da belirten teknik direktör Aykut Kocaman, "Ben göreve geldiğim günden beri, üstelik 33-34 yaşında olmasına rağmen en verimli dönemini geçirmiş. Ben kötülük mü yaptım? Kötülük yapmadığım çok net ortada. En çok topla buluşup, en çok gol attığı sezonlar olmuş. Özellikle geçen sezon, her yerde büyük sorumluluk aldı. Benim de en büyük yardımcım oldu" dedi.

"MOSKOVA MAÇINDAN 10 GÜN ÖNCE ALEX'LE KONUŞTUM"

Spartak Moskova maçından 10 gün önce Alex'le konuştuğunu açıklayan Kocaman, "Benim Alex'le ilgili bir ön yargım yoktu. Alex, sezon başındaki antrenmanlarda mükemmele yakın antrenman yaptı. Hazırlık maçlarında çok istekli gözüküyordu. Ancak İstanbul'a döndüğümüzde bundan eser kalmadı. Buna rağmen bütün maçlarda Alex'le başladık. Galatasaray maçından önce konuştuk, Alex'e de Spartak Moskova maçlarında oynamayacağını söyledim. Alex'le çok daha özel şeyler konuştum. 'Sen de bu takımda 8 seno oynadın, ben de 8 sene oynadım' dedim. Bu takımı beraber büyütmemiz gerektiğini söyledim. Ama daha sonra olanlar gerçekten benim için çok üzücü" ifadelerini kullandı.

"ALEX'İN ANTRENMAN VE MAÇ PERFORMANSINA BAKACAĞIM"
Alex'in formayı alabilmek için antrenman ve maç performansını yükseltmesi gerektiğini söyleyen Aykut Kocaman, "Bundan sonra Alex'in antrenman performansına ve maç performansına bakacağım. Yükselmesi gerekiyor. Alex bu takımın hem mental olarak hem de ruhsal olarak en önemli parçasıdır. Fenerbahçe'nin menfaatleri, benim için her şeyden önce geliyor. Alex'e sen öğretmen futbolcu olmalısın , saha içindeki futbolculara antrönörlük yapmalısın dedim. Fenerbahçeliler bunu bilsin. Fenerbahçe'nin menfaatleri benim için herşeyden önce geliyor. Hayatımı buna vakfettim. Futbolcuların egosu yüksektir. Büyük futbolcuların egosu daha da yüksektir. Ancak bu sezona kadar verdiklerinin tam tersidir bu davranışları" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler