SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara'da savaş gibi maç: 3 kırmızı, 2 gol

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Çaykur Rizespor Ankara'da Gençlerbirliği'ni 2-0 yendi, altın değerinde 3 puanın sahibi oldu. Karadeniz ekibinin gollerini Sercan Kaya ve Obraniak kaydetti. Ev sahibinde Gosso, Uğur Çiftçi ve Berat Tosun kırmızı kart gördü.

GENÇLERBİRLİĞİ 0 - 2 ÇAYKUR RİZESPOR

STAT: Ankara 19 Mayıs

HAKEMLER: Özgür Yankaya, Baki Tuncay Akın, Mehmet Can Hanoğlu

GENÇLERBİRLİĞİ: Ferhat, Hakan, Sedat, Tosic, Halil İbrahim, Petrovic, Berat, Guido (Dk. 73 Taylan), Gosso, Uğur, Stancu

ÇAYKUR RİZESPOR: Serkan, Koray, Giray, Oboabona, Eren (Dk. 89 Murat), Sercan, Kıvanç, Sylvestre, Ümit (Dk. 73 Deniz), Holosko (Dk. 86 Tevfik), Obraniak

GOLLER: Dk. 8 Sercan, Dk. 35 Obraniak (Ç. Rizespor)

KIRMIZI KART: Dk. 29 Gosso. Dk 90+1 Uğur Çiftci. 90+1 Berat Tosun

SARI KARTLAR: Dk. 17 Sedat, Dk. 28 Gosso, Dk. 32 Uğur (Gençlerbirliği) Dk. 24 Giray (Ç. Rizespor)

Süper Lig'de alt sıralardan kurtulma savaşı veren Çaykur Rizespor deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-0 mağlup etti.

Maça fırtına gibi giren Karadeniz ekibi, 8. dakikada Sercan Kaya ile üstünlüğü yakaladı. 28. dakikada Gençlerbirliği'nden Gosso ikinci sarıdan kırmızı kartla oyunun dışında kaldı.

35'te sahne alan yeni transfer Obraniak ilk yarının skorunu ilan etti: 0-2.

Karşılaşmanın son dakikalarında Gençlerbirliği'nden Uğur Çiftçi ve Berat Tosun kırmızı kart gördü, Ankara ekibi maçı 8 kişiyle tamamladı.

İkinci yarıda farkı koruyan Çaykur Rizespor sahadan 3 puanla ayrıldı.

Çaykur Rizespor bu galibiyetle puanını 17'ye çıkardı. Gençlerbirliği ise 22 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR:
8. dakikada Sercan Kaya takımını önce geçirdi. Bu dakikada sol kanattan ceza alanına giren Eren Albayrak son çizgiden ortaladı kale sahası önünde topla buluşan Sercan Kaya yerden bir vuruşla kaleci Ferhat Kaplan'ı mağlup etti: 0-1.

13. dakikada Joseph Obraniak savunmasının arasına derinlemesine gönderdiği pasla arka direkte topla buluşan Ümit Korkmaz müsait pozisyonda meşin yuvarlağı auta atarak takımını bir golden etti.

18. dakikada Joseph Obraniak'ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşa hareketlenen Koray Altınay arka direk topa vurdu meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.

35. dakikada Joseph Obraniak farkı ikiye çıkardı. Kaleci Ferhat Kaplan'ın hatalı pasıyla sağ kanatta topu kapan Sercan Kaya ceza alanı dışında Joseph Obraniak ile topu buluşturdu, bu oyuncu da düzgün ve plase bir vuruşla kaleci Ferhat Kaplan'ı mağlup etti. 0-2.

39. dakikada Gençlerbirliği'nden Uğur Çiftçi'nin ara pasıyla sağ çaprazda topu konrtol eden Guido Koçer sert vurdu kaleci Serkan Kırıntılı güçlükle topu kornere çeldi.

59. dakikada sağ kanattan hareketlenen Hakan ortasını yaptı Berat'ın şutu etkisiz olunca top kaleci Serkan'da kaldı.

69. dakikada Obraniak korneri kullandı boş pozisyonda penaltı noktasında topla buluşan Giray kötü bir vuruşla topu auta attı.

79. dakikada kazanılan frikik atışında Petroviç topa dokundu yaklaşık 30 metreden Tosic'in sert vuruşunu kaleci kornere çeldi.

Karşılaşmanın 90+1. Dakikasında Uğur Çiftçi 2. sarı karttan oyundan atılan ikinci Gençlerbirliği futbolcusu oldu. Maç bitti derken bu sefer Berat rakibine yaptığı sert hareketten dolayı direk kırmızı kart gördü. Bu dakikadan itibaren maçta herhengi bir atak olmadı ve Gençlerbirliği karşılaşmayı 8 kişi ile tamamladı

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maçın ilk yarısını Çaykur Rizespor 2-0 önde kapattı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler