SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İlhan Cavcav hayatını kaybetti

Dün sabah saatlerinde beyin kanaması geçiren Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav hayatını kaybetti.

Türk futbolunu yasa boğan haber geldi... Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav hayatını kaybetti.

Yüksek tansiyon nedeniyle uzun süredir tedavi gören ve gece yarısı geçirdiği beyin kanaması nedeniyle Ankara Güven Hastanesi’nde yoğun bakıma alınan İlhan Cavcav hayata gözlerini yumdu.

Doktorlar, ilk aşamada, kalbinde bir rahatsızlık tespit edilmediğini, beyindeki ödemi dağıtmak için Cavcav’ı ameliyata aldıklarını söyledi. Dün dengesini kaybederek düşen, kolunu ve kafasını çarpan efsane başkan 81 yaşında hayata veda etti. 1978 yılında Gençlerbirliği Kulübü’ne başkan olan İlhan Cavcav, yaklaşık 40 yıldır Ankara ekibinin başında bulunuyordu.

İLHAN CAVCAV KİMDİR?

1935 yılında Ankara'da doğan İlhan Cavcav, fırıncılık ve değirmencilik işiyle uğraşan bir ailenin evladı olarak büyüdü. Çocukluk yıllarında babasının fırınında çalışan ve orta öğrenim yıllarını Gençlerbirliği kulübünün temelinin atıldığı Ankara Atatürk Lisesi'nde geçiren İlhan Cavcav, küçük yaşlarda iş yükünü sırtına aldı ve aile şirketinin muhasebesini tutmaya başladıktan sonra eğitim hayatına ara verdi.

16 yaşında Mamak Maskespor Futbol takımına seçilen Cavcav, daha sonra PTT'nin formasını giydi. Bu dönemde profesyonel futbolculuk kariyerini de aynı eğitim hayatı gibi bir kenara bırakıp, iş hayatına devam eden İlhan Cavcav, amatör futbolcu olarak Bahçeli Gençlik Spor'a gitti. Ancak daha ilk maçına çıkmadan futbolu bırakma kararı aldı. İlhan Cavcav, futbol yaşamına nokta koyduktan sonra 1950 ile 1970 yılları arasında yoğun bir şekilde iş hayatına yöneldi.

Satın aldığı arsaların üstüne kurduğu un fabrikalarıyla Ankara'nın önemli sanayicilerinden biri haline gelen Cavcav, 1977 yılında Gençlerbirliği yönetimine girdi. 1978'de kulüp başkanlığına seçilen İlhan Cavcav, dönemin yöneticileriyle anlaşmazlığa düşünce kırmızı- siyahlı camia için çalışmaya bir süre ara verdi. Cavcav, 1981 yılında başkan olduğunda Gençlerbirliği amatörlüğün kapısındaydı. Ancak İlhan Cavcav, sorumluluk alarak Gençlerbirliği’ne gönül vermiş isimlerle birlikte ikinci ve üçüncü liglerin birleştirilmesini futbol yöneticilerine kabul ettirdi. Ve böylece 2. Lige dönen takımını bir sene bu statüde oynadıktan sonra birinci lige çıkarma başarısına eriştirdi.

Kulüp başkanlığı süresince sayısız teknik direktörle çalışan İlhan Cavcav, Afrika kıtasından getirdiği düşük maliyetli futbolcuları İstanbul kulüplerine yüksek bedellerle satmasıyla şöhretine şöhret kattı.

Efsane başkan İlhan Cavcav, 22 Ocak 2017 tarihinde hayatını kaybetti.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler