SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tüm Türkiye'yi ağlatmıştı! İlk kez konuştu

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında oynanan Gaziantepspor ­ Bursaspor maçı öncesi 15 yaşındaki Müslüm Can'ın, tek kolla yaptığı kar temizleme çalışmaları izleyenleri duygulandırmıştı. 15 yaşındaki Müslüm Can Çakmak'ın sıkı bir Gaziantepspor taraftarı ve futbol tutkunu olduğu ortaya çıktı.

Spor Toto Süper Lig'in 19 haftasında oynanan Gaziantepspor ­ Bursaspor maçı öncesi yağan kar stadı kaplamış, maçın ertelenme ihtimali doğmuştu.

Maçın ertelemesini istemeyen taraftarlar sahaya inip temizlik görevlilerine yardım ederek karşılaşmanın oynanmasına katkıda bulunmuştu.

Tek koluyla kar temizleme çalışmasına katılan ve temizlik esnasında kameralara takılan Müslüm Can Çakmak'ın bu hareketi başta futbol yorumcusu Hakan Ünsal olmak üzere tüm Türkiye’yi duygulandırmıştı. Müslüm Can'ın futbol heyecanı, eski Galatasaraylı ve milli futbolcu olan ve şu anda futbol yorumculuğu yapan Hakan Ünsal'ın gözlerini doldurmuştu.

Tüm ülkeyi duygulandıran Müslüm Can Çakmak, İHA'ya konuştu. Müslüm Can, futbolu çok sevdiğini söyleyerek, kar temizlemeyi takımı için yaptığını kaydetti. Gaziantepspor'u çok sevdiğini belirten Çakmak, "Pazar günü maçın ertelenmemesi için tribünden aşağıya inip temizleme çalışmasına ben de katıldım.Takımımın maçının ertelenmemesi için desteğimizi esirgemedik. Gaziantepspor ve Büyükşehir Belediyespor maçlarının hepsine gidiyorum" dedi.

"GAZİANTEPSPOR TEK AŞKIM"

Tuttuğu tek takımın Gaziantepspor olduğunu anlatan Çakma "Benim tek aşkım, Gaziantepspor. Başka takım tutmak istemiyorum. Gaziantepspor için canımı feda edebilirim. Takımım için her şey yapmaya hazırım. Gaziantepspor’da en sevdiği futbolcu ise takım kaptanı Elyasa Süme" diye konuştu.

HAYALİ FUTBOLCU OLMAK

Bedensel engeline rağmen futbolcu olmayı çok istediğini belirten Müslüm Can Çakmak, futbolcu olabilmek için ise tedavi olması gerektiğini söyledi. Sporseverlerden kendisini tedavi ettirmelerini isteyen genç futbol tutkunu, "Futbolcu olmak istiyorum. Ama ne yazık ki olamıyorum. Hakan Ünsal’ın beni tedavi etmesini istiyorum. O ortamı görmek istiyorum. Bunun için beni yanlarındabulundurmaları yeterli. Futbolcu olma hayalimin gerçekleşeceğini biliyorum. Çünkü ben böyle kalmak istemiyorum" dedi.

ANNESİNDEN DESTEK

Müslüm Can'ın annesi Nazife çakmak da, oğlunun futbol tutkusu nedeniyle sürekli maç izlemek zorunda kaldığını ifade etti. Kendisinin de artık futbolu sevmeye başladığını belirten anne Nazife Çakmak, "Müslüm Can futbolu çok seviyor. Futbol yüzünden çok kavgalar yaptık. Kız kardeşi dizi seyretmek ister, o maç seyretmek ister. Bu şekilde çok kavgalar yapıyorlar. Artık biz de maç seviyoruz. Ama Müslüm kadar değiliz. Sabah maç, akşam maç, gece maç, evde maç, internette maç, sahada maç... Hep maç izliyor. Zaman zaman bizi de boğuyor ister istemez" şeklinde konuştu.

OĞLUNUN ELİNİN DÜZELTİLMESİNİ İSTİYOR

Anne Nazife Çakmak, doğuştan hasta olan oğlunu tedavi ettirmek istediklerini ama maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavinin yarıda kaldığını ifade etti.

Doktorların, oğlu Müslüm Can'ın beyninde tümör olduğunu söylediklerini ifade eden Anne Çakmak, "Tümörden gelen bir rahatsızlık olduğu söylendi. Sonra hastalık eline ayağına vurdu. Ayağını tedavi ettik. Ayağı özürlü olduğu için ters yürürdü. Felç gibiydi, yürüyemez hale gelmişti. Ayağı için iyi bir doktor vardı. O doktorun gözetimi altında tedavi ettik. Elini düzeltmek istedik. Bunun için fizik tedaviye gönderdik. Fizik tedavi gözlerine ve beynine vurdu. Artık zarar verdiğini görünce göndermek istemedik. Maddi imkansızlıklar nedeniyle söylenen başka tedavi yöntemlerine ise başvuramadık. Bir anne olarak çocuğumun sağlığını ve geleceğini istiyorum. Müslüm Can tedavi olursa, bu fırsatı oluşturacakların Allah işini gücünü rast getirsin. Allah kendilerine cennet nasip etsin. Olursa onun geleceği, okuması için bir şeyler yapsınlar. Meslek sahibi yapsınlar” açıklamasını yaptı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler