SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Jan Olde Riekerink'ten flaş Selçuk İnan açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Spor Toto Süper Lig'de oynayacakları Akhisar Belediyespor maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hollandalı teknik adam, Karabükspor maçıyla ilgili olarak, "Karabükspor maçında iyi oynamadığımızı biliyoruz. İlk kez bu kadar kötü oynadık, ancak 3 puanı almayı başardık. " dedi.

Hedefimiz şampiyon olmak

Takımla çalışmaların çok iyi gittiğini ve hedeflerine maç maç gittiklerini belirten Riekerink, "Her şeyi en iyi şekilde oyuncularımıza aktarıyoruz. Hedefimiz şampiyon olmak. Maç maç gidiyoruz. "Akhisar'ın son Kayseri maçını canlı izlettik. Oyuncularımıza analizlerimizi aktarıyoruz. Hedefimiz; şampiyon olmak." açıklamasını yaptı.

Transferlerle ilgili de yorum yapan deneyimli çalıştırıcı, "Yönetimle çok uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Ön libero arayışımız var. Forvet anlamında şu anda Podolski var, Eren var, Berk var. İlerleyen günlerde iyi fırsat çıkarsa değerlendirilir." şeklinde konuştu.

Martin'i uyandırmak gerekiyor

Yeni transferler ve Martin Linnes ile son maçta yaşadığı diyalogla alakalı da konuşan Jan Olde Riekerink "Cavanda iyileşme sürecinde ve her gün daha iyiye gidiyor. Serdar'ın bireysel performansı her gün daha iyiye gidiyor. Martin'i (Linnes) biraz itmeniz gerekiyor. Biraz uyandırmanız gerekiyor. O hareketim biraz daha uyandırma amaçlıydı." dedi.

Hafta sonu oynanacak olan Akhisar Belediyespor karşılaşması için de konuşan 53 yaşındaki çalıştırıcı, "Önümüzdeki Akhisar maçında kadroda değişiklik olacak. Akhisar maçı zor bir maç. İlk maçta kazanan bir takım var karşımızda. O yüzden bu maç zor olacak."

Selçuk'un kalbi çok temiz

Takımdaki her futbolcunun yedek kalabileceğini aktaran Riekerink, "Hiçbir oyuncu vazgeçilmez değildir. Her oyuncu değiştirilebilir. Selçuk İnan takımın kaptanı. Sahada, dışında size yardım eden bir oyuncu vardır. Selçuk da bu oyuncuların başında geliyor. Selçuk bana çok yardımcı oluyor. Sürekli konuşuyoruz. Kalbi temiz. O yüzden Selçuk'un önemini takım için büyük."

Kadıköy'de kazanmak isteriz

"Fenerbahçe maçının ne kadar önemli olduğunu kupa finalinde gördük. Zamanı geldiğinde Kadıköy'de kazanmak isteriz. Ama ana hedefimiz şampiyon olmak. Onun dışında her zaman Kadıköy'de kazanmak isteriz."

"Şampiyonluk için 3 büyük camianın olması normal. Bütün rakiplerimize saygımız sonsuz. Türkiye Ligi'nde çok daha küçük takımlar Galatasaray gibi bir takıma karşı zorluk çıkarabiliyorlar. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı yenerek şampiyon olmak isteriz."

Galatasaray gibi büyük bir camianın kesinlikle Avrupa'da olması gerekiyor

"Galatasaray'ın Avrupa'dan men cezası hakkında da konuşan Riekerink, "Galatasaray gibi büyük bir camianın kesinlikle Avrupa'da olması gerekiyor. En azından UEFA Avrupa Ligi'nde olması gerekiyor. Her açıdan olumlu bir şey. Maddi anlamda, oyuncular anlamında... Bu sene ne yazık ki Avrupa'da değiliz. Bunun eksileri ve artılarını çıkarabiliriz. Artıları, daha fazla antrenman yapma şansı bulacağız. Maç yaptıktan sonra daha fazla dinlenme şansı bulacağız. Daha az sakatlanma riskiyle karşı karşıya kalacağız. Ama mutlaka Galatasaray'ın Avrupa'da olması gerekiyor." diye konuştu.

Şampiyon olduğumuzda öyle diyelim

Taraftarın Riekerink'i çok sevdiğinin ve Galatasaray taraftarının ona 'Riekerink Bey' demesinin hatırlatılması üzerine.. "Şampiyon olduğumuzda öyle diyelim." cevabını verdi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler