SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Bu oyunla Diarra da rezil olur'

Galatasaraylı idareciler, Kardemir Karabükspor maçından sonra birbirinden çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

Son saniye golüyle kazanılan karşılaşmadaki futbolu sert sözlerle eleştiren Galatasaraylı yöneticiler, bu sistemde Lassana Diarra’nın da çare olamayacağını ifade etti, “İki orta saha bu yükü kaldırmıyor. Böyle oynarsan Diarra da gelse rezil olur” dedi.

Galatasaray’da son saniyede elde edilen Kardemir Karabükspor galibiyetine rağmen yönetimin oynanan futbol nedeniyle keyfi kaçtı. Buna göre yapılan ilk değerlendirmede geçen sezonki kötü alışkanlıkların sürdüğü ifade edildi.

Sarı-kırmızılı idareciler, Karabükspor maçından sonra çok çarpıcı değerlendirmelerde bulunurken, iki orta sahalı sistemi eleştirildi. Yöneticiler, bu sistemde, gelmesi durumunda Lassana Diarra’nın da sıkıntı yaşayacağı görüşünde birleşti. İşte Galatasaraylı yöneticilerin çarpıcı tespitleri...

- Oyun düzeni aynı 4-2-3-1... Burada artık bir şeyler yapılması gerekir. Çünkü rakipler de Galatasaray’ın nasıl oynadığını, aslında oynayamadığını çözmüşler. İki orta saha bu yükü kaldıramıyor.

- İlk 15 dakikada rakibe 4 pozisyon nasıl verilir? Linnes’i burada tek suçlu ilan edemeyiz. Çünkü Linnes’ten ziyade öndeki futbolculara bakılmalı. Orta saha, öndeki kanatlar, hücum hattı nerede?

- Cavanda gelse yine aynı sorun olacak. Çözüm kanatlardaki adamları değiştirmek değil.

‘Sihirbaz değil ki!’

- Karabüklüler yer altından mı gelip pozisyonları buldular? Öndeki 6 futbolcu topyekün dirençsizdi.
- Diarra sihirbaz değil ki! Böyle oynarsan Diarra da gelse rezil olur. Görünen o ki tek yenilik Eren Derdiyok. O da zaten akıllı adam, bir orta geldi ve golünü attı.

Ruslar süre istedi

Cim-Bom’da, Lassana Diarra transferindeki düğüm yine çözülemedi. Fransız futbolcunun menajeri ve avukatı ile Ruslar arasında süren pazarlıkta taraflar görüşmelere son noktayı koyamadı.

Ruslar 8 milyon euroya inse de Diarra ve menajeri 4-5 milyon euro da ısrar ediyor. FIFA’nın 10 milyon euroluk cezasını 4-5 milyon euroya çekmek isteyen Diarra önceki gün gerekirse futbolu bırakacağı tehdidinde bulunmuştu.

Taraflar arasındaki görüşmeler devam ederken, Galatasaray’ın Diarra’ya 28 Ağustos’a kadar süre verdiği ve bu tarihe kadar anlaşma olmaması durumunda farklı alternatiflere yöneleceğini bildirdiği öğrenildi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler