SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakan Şükür, Galatasaray'dan ihraç ediliyor

Galatasaray Kulübü, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası eski futbolcusu Hakan Şükür'ü, ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etti.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, yaptığı toplantıda, eski futbolcusu Hakan Şükür'ün kulüp üyeliğinden ihraç edilmesiyle ilgili başvuruyu görüştü.

Kulüp yetkililerinden alınan bilgiye göre, yönetim kurulu, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası bir üyenin başvurusu üzerine Hakan Şükür'ü, kulüp disiplin kuruluna sevk etme kararı aldı.

15 Temmuz darbe girişiminin önderi Fetullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Hakan Şükür, bir süre önce ABD'ye yerleşmişti.

Galatasaray Kulübü Kongre Üyesi Sıtkı Korkmaz, eski futbolcu Hakan Şükür'ün Galatasaray Kulübü'yle olan bütün bağlarının koparılmasını istedi.

SITKI KORKMAZ NE DEMİŞTİ?

Galatasaray Kulübü Kongre Üyesi ve aynı zamanda Konya Galatasaraylılar Derneği Başkanı Sıtkı Korkmaz yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY'nin alçak darbe girişimine sahne olduğunu belirtti. Bu hain terör örgütünün kalleş hareketine karşı milletin ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıktığını anlatan Korkmaz, "Vatan haini alçakların ne silahları, ne tankları, ne helikopterleri ne de uçakları bir işe yaramamıştır. Fethullahçı terör örgütünün teşebbüsleri, milletin iradesi, tüm kurumlarıyla devletin kararlılığı karşısında başarısız olmuştur. Darbe teşebbüsünde bulunan bu vatan hainlerinin en ağır şekilde ceza alacaklarını umuyorum" dedi.

"BAĞLARI KOPARIN"

Eski futbolcu Hakan Şükür'ün FETÖ/PDY destekçisi olduğunu bütün kamuoyunun bildiğini, kendisinin de bunu açıkça ifade ettiğini belirten Korkmaz, son olayların ardından Galatasaray Kulübü ile Hakan Şükür arasındaki bütün bağların koparılması gerektiğini kaydetti. Sıtkı Korkmaz açıklamasını şöyle sürdürdü:

"KULÜPTEN KOVULMASINI TALEP ETMEKTEYİZ"

"Galatasaray ilkeleri, duruşu, saygınlığı, değerlerine bağlılığı ve vatanseverliğiyle tüm Türkiye'ye mal olmuş bir camiadır. İşte bu noktada camiamızın isminin FETÖ/PDY destekçi olduğu herkesçe bilinen eski futbolcu Hakan Şükür ile anılmasını istememekteyiz. Zamanında Fenerbahçe taraftarı 'Torinolu Şaban' diye alay ederken her an destek verdiğimiz bu şahsın şimdi kulüpten kovulmasını ve kongre üyeliğinin düşürülmesini talep etmekteyiz.

"ÇAĞRIM GEREĞİNİN YAPILMASIDIR"

Galatasaray'ın yapılacak ilk kongresinde bu kararın alınması şehitlerimize duyulan saygının bir gereği olacaktır. Yüreği vatan ve millet aşkıyla yanan tüm Galatasaraylıların da benimle aynı fikirde olduğunu düşünüyorum. Bizler Çanakkale'de 7 düvele karşı en ön safta çarpışmış bir neslin temsilcileriyiz. Galatasaray kongresine ve yönetimine çağrım, milletin canına, malına ve devletine göz dikmiş darbecilerin sözcüsü konumundaki bu şahıs ile ilgili gereğinin yapılmasıdır."

Sıtkı Korkmaz, açıklamasında darbeye karşı direnişte hayatlarını kaybeden tüm şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

HAKAN ŞÜKÜR: "ŞEREFSİZDİR, HAİNDİR"

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrasında Fethullah Gülen'e yakın olduğu gerekçesiyle sosyal medyada tepki yağmuruna tutulan Hakan Şükür, Twitter adresinden isyan etti. Boğaz Köprüsü'nde darbeci askerlerin halkın üzerine ateş açtığı görüntüleri paylaşan eski milli futbolcu, açtı ağzını yumdu gözünü.

Şükür, darbeci askerleri hedef alarak "Kendi halkına kurşun sıkanlar ve onların ardında kim varsa şerefsizdir, haindir. İzahı yok cezalandırılmalıdır. Yuh!" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Hakan Şükür, darbe girişimiyle ilgili attığı tweet'ler tepki çekince twitter adresini takipçisi olmayanlara kapatmıştı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler