SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray'dan 10 milyon Euro'luk karar

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink’in isteği üzerine satış listesine konan Tarık Çamdal, Olcan Adın ve Umut Bulut’un gönderilmesi, sarı­kırmızılıları 10 milyon 44 bin euro garanti ücretten kurtaracak.

Galatasaray’da Tarık Çamdal dışında Umut Bulut ve Olcan Adın gibi isimlerin kadro dışı kalarak Danimarka’ya götürülmemesi hem teknik hem de mali yönden oldu.

Başkan Dursun Özbek, Sportif AŞ üyeleri Mehmet Özbek ile Levent Nazifoğlu ile beraber önceki gün bir toplantı yapan Riekerink, bu üç oyuncunun da sisteme uygun olmadığını söyledi, kadroya almayacağını bildirdi. Hollandalı çalıştırıcı, genç futbolcu Endoğan Adili’nin ise kiralanmasını istedi.

Riekerink’in raporunu değerlendiren Başkan Özbek ile kurmaylarının, Riekerink’in bu isteği üzerine operasyonu gerçekleştirdiği belirtildi. Umut Bulut, Olcan Adın ve Tarık Çamdal’ın satılması, mali yönden büyük bir yükten kurtulmak anlamına da geliyor.

Galatasaray ile 1 sene sözleşmesi bulunan Umut Bulut 1 milyon 850 bin euro garanti ücrete oynuyordu. Olcan Adın ise bu sezon 1.8 önümüzdeki sezon ise 1.9 milyon euro garanti para alacaktı.

Tarık Çamdal’ın ise 3 sene daha sözleşmesi bulunuyordu. Tarık bu sezon 1 milyon 391 bin, önümüzdeki sezon 1 milyon 498 bin ve bir sonraki sezon için ise 1 milyon 605 bin sabit transfer ücreti alacaktı. Sadece bu 3 futbolcu için Galatasaray 10 milyon 44 bin euro garanti ücret vermek zorunda kalacaktı. İşte bu operasyonla Galatasaray, UEFA Finansal Fair Play çerçevesinde getirilen 65 milyon euro ücret­maaş sınırlaması için önemli bir adım atmış olacak.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler