SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Podolski, Sneijder ve Muslera'yı gönderelim'

Galatasaray Kongre Üyesi Ali Fatinoğlu, sarı kırmızılıların maddi anlamda rahatlaması gereken projeleri sıraladı ve takımdaki futbolcular hakkında ilginç tespitlerde bulundu.

Galatasaray Kongre Üyesi Ali Fatinoğlu, sarı-kırmızılı kulübün maddi anlamda rahatlaması için projeler hazırladı. Fatinoğlu, Galatasaray'ın başarılı bir iş adamı vizyonu ve pazarlama dahiliği ile yönetilmesi gerektiğini ifade etti.

"SPORTİF BAŞARI ŞART"

Galatasaray'ın dünyanın her yerinde bilinen bir marka olduğunu ve yönetim konusunun bir ihtisas gerektiğini belirten Fatinoğlu, "Ancak, başarılı bir iş adamı vizyonu ve pazarlama dahiliği ile yönetilmesi gerekir. Galatasaray'ımızın gelecek ile ilgili yönetim stratejisi olmalıdır. Başkan ve yönetim kurulunun altında iki ayrı çalışma grubu olmalı bunlardan birisi sportif başarı sağlayacak ekip, ikincisi gelirleri arttıracak, giderleri indirecek ekip. Başkan ve yönetim kurulunun eldeki imkanlar doğrultusunda sportif başarıyı sağlayacak olan ekibin taleplerini buluşturacak. Birinci ve ikinci görev ekipleri, işi en iyi yapacak kişilerden seçilmelidir. Bunlar yönetimden de olabilir ama başkanın kendisi asla olmamalıdır" dedi.

"YENİ YILDIZLAR KEŞFEDİLMELİ"

Sarı-kırmızılı kulüpte sportif başarının şart olduğunun vurgulayan Fatinoğlu, "Takımın taraftarlara cazip gelebilmesi için iddialı olması gerekir. Futbolun bir şov dünyası. Bir kaç örneğin dışında, tiyatrolar bile aynı oyunu sürekli oynamaz. Galatasaray da şov dünyası kurallarına göre yönetilmelidir. Eldeki pahalı yıldızlar artık seyirci çekmiyor şu anda baktığımızda. Onlara bu paralar verileceğine yerlerine yeni yıldızlar alınmalı ki seyirci merak edip seyretmeye gelsin" diye konuştu.

"TRANSFER TARZI DEĞİŞMELİ"

Yüksek bedelli olan Muslera'nın gönderilmesi gerektiğini yerine ise Trabzonspor'dan Onur ya da Volkan Babacan'ın alınması gerektiğini belirten Fatinoğlu, "Bu tasarruf oluşturur. Podolski ve Sneijder de çok pahalı futbolcular. Artık onlar da seyirciyi tribüne çekmek için yeterli bir araç değil. Vitrine koyduğunda seyirci gelmez. Öyleyse onlara verilen parada doğru yatırım değildir. Bir iş adamı vizyonu ile bakıldığı zaman bu oyuncuları seviyoruz çok iyi futbolcular ama tribüne seyirci getirecek yıldız değiller artık. Podolski ve Sneijder'e verilen paralar da doğru değil, yerlerine o paralara başka yıldızlar alınmalıdır ki forma ve bilet satılabilsin. Bu üç yıldızın toplam maliyetinden acilen kurtulmalı ve yerlerine ses getirecek yıldızlar alınmalı. Ama bu yıldızlar ve tüm transfer tarzı değişmelidir" ifade etti.

"SATIN ALMA YERİNE KİRALAMA YOLUAN GİDİLMELİ"

Sarı-kırmızılı kulübün maddi sıkıntısı olduğundan borç miktarının yüksekliğinin sorun teşkil ettiğini belirten Fatinoğlu, "Borç miktar tespiti yapılırken, futbolculara ileri ki yıllarda ödenecek paralar da dahil edilmektedir. UEFA'ya verilen borç yükü bilançosunda önümüzdeki yıllarda futbolcuya verilen paralar bu listenin içinde olduğu için Galatasaray'ın borç haznesine bakıldığında görülen bir meblağ var. Öyleyse uzun vadeli sözleşmeyle satın alacağınıza, yıllık kiralama yoluna gidilmelidir. Borç toplamı daha az görünecek ve iyi oynamayan futbolcuya da sözleşmesinin sonuna kadar para ödemek zorunda kalınmayacak" dedi.

"FİYAT SINIR KONMALI"

Takımla ilişiği kesilen futbolcu ve teknik adamlara ödenen tazminatların çok ciddi boyutta olduğunun vurgulayan Ali Fatinoğlu, "Hiç bir yönetim kulübün geleceğini böyle bir mecburi borç altında bırakmamalıdır. Menajerlere de oyuncu kadroya girerse sana ödeme yapılacak yoksa komisyon ödenmeyecek şartı ile anlaşılmalıdır. Galatasaray bir futbolcu için vitrindir ve tatlı bir hayattır. Oynayıp kendini ispat etmeyen oyuncuya ve menajerine bu sistemle para ödenmeyecek prensibine önce yönetim inanmalı ve uygulamalıdır. Galatasaray bir vitrindir, her futbolcu Galatasaray'da oynamak ister ama Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a transfer yapamayan bir futbolcu Anadolu'dan bir kulübe gidip ne ücret alıyorsa artık Galatasaray'da futbolcuya teklif edeceği ücreti geçmemelidir. Yani burada transferde yerli futbolcu için ciddi bir fiyat sınırı koymalıdır" diye konuştu.

"GALATASARAY'IN PARA GETİRECEK PROJELERE İHTİYACI VAR"

Galatasaray'da yeni projeler üretilmesi gerektiğini ve bunların birinin gelirleri artırmak diğerinin de giderleri indirmek olduğunu belirten Fatinoğlu, "Galatasaray'ın elindeki kaynakları herkes biliyor. Gayrimenkuller, Riva, Büyükçekmece, stat, stadın isim hakkının satılması, bilet satılması, tribünlere reklam alınması, iddia ve yayıncı kuruluştan gelen gelir. Benim bunların geliştirilmesi ile ilgili projem var. Galatasaray'ın çok büyük paralara ulaşabileceği bir sisteme ihtiyacı var ve bunu yaparken de bir maliyetin gelmemesi gerekiyor. Hem maliyeti indirecek hem de gelirleri artıracak ana nokta olan Sportif A.Ş'deki pazarlama yanlıştır" diye konuştu.

"ÜRÜNE ÇEŞİTLEMESİ ARTMALI"

Galatasaray'da yayın geliri ve iddia geliri dışındaki gelir kalemlerinin son derece zayıf ve yanlış olduğunu belirten Fatinoğlu, "Şu anki sistem, mağazalar açıp, bu mağazalar da ürün satın alınarak, pazara sunulmaktadır. Yani mağazayı açan Galatasaray, dekore eden Galatasaray ve içinde satılacak ürünleri gidip tedarik edip satın alan, bunları depolayan, lojistik hizmeti yapan Galatasaray. Bu mağazalar için yetişmiş müdür ve işçiye ihtiyaç var. Bu sefer bundan kurtulabilmek adına frenchasing sistemlerle ama sadece Galatasaray ürünü satış yerleri oluşturuluyor. Bu da tabii Türkiye'de sayısı sınırlı kalmakta. Bunun için ciddi bir para stoğa yatırılmakta, mağaza ve depo kiraları verilmekte, personel çalıştırılmaktadır. Öncelikli projemiz satabileceğimiz ürün alanlarını tespit etmeliyiz. Galatasaray gibi güçlü bir markada şu an sadece, logo ve sarı-kırmızı renk üzerinden ürün satışı yapılmakta, bu iki ana ürün grubuna, aslan sembolümüzü de dahil ederek, ürün çeşitlemesini zenginleştirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

"GALATASARAY ÜRÜNLERİ KOLAY BULUNMALI"

Galatasaray'ın kendi satış yerlerini açarak piyasadaki AVM'lerin gücünü kullanamadığının vurgulayan Fatinoğlu, "2015 yılı verilerine göre ülkemizde, 354 adet AVM var. 22 şehirde ise daha açılmadı. Alışveriş alışkanlığı AVM'lere kaymış vaziyettedir. Biz ise kendi satış yerlerimizi açarak piyasanın bu AVM'lerin gücünü kullanmıyoruz. Ayrıca AVM dışında en az 1000 tane meydan seçilebilir. Halkın, taraftarın ayağına gitmeliyiz, herkes kolaylıkla Galatasaray ürünlerini bulmalı" dedi.

"PODOLSKİ, SNEİJDER VE MUSLERA YOLLANMALI"

Galatasaray medyanın çok ciddi bir gelir oluşturma yeri olduğunu ve iş adamı vizyonuyla değil de yayıncı vizyonuyla yönetildiğini belirten Fatinoğlu, "Bu üretici ve cornerları biz de Galatasaray televizyonu ve dergimiz ile destekleyeceğiz. Yani bu sistemle Galatasarayımız kendi marka gücü ile ve kendisini sevenlerin desteği ile ayağa kalkacaktır ve artık zengin başkan ihtiyacı bitecektir. Galatasaray bu formül ile yaklaşık 5 yıl içerisinde elde edilecek gelirler ile tüm borçlarından da kurtulması son derece rahattır. Bu sistemin başarıya ulaşmasında da yine sportif başarıya ihtiyaç var. Sportif başarı içinde Türkiye'ye 3 tane iyi yıldızı getirelim kulübe şu anda ekstra desteği olmayacak Podolski, Sneijder ve Muslera'yı yollayalım. Onlardan azalan para ile bu 3 tane yıldızı yapalım" diye sözlerini tamamladı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler