SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emre Çolak resmen Deportivo La Coruna'da

Türkiye hayaranı olan İspanya'nın köklü kulübü Deportivo La Coruna, Galatasaray'lı oyuncu Emre Çolak'ı transfer ettiğini açıkladı. 

Galatasaray'ın yıldız isimlerinden Emre Çolak La Liga'yı bu sezon 15. sırada tamamlayan Deportivo La Coruna ile 3 yıllık anlaştı. 25 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusu bir süredir Coruna ekibi ile görüşüyordu. Bu sezon 18 lişg maçına çıkan Emre Çolak 1 gol atıp 3 de asist yapmıştı. Galatasaray alt yapısından yetişen Emre Çolak, ilk kez başka bir takımda forma giyecek. Emre Çolak'ın sözleşmesi sona erdiği için Deportivo La Coruna Sarı-Kırmızılı ekibe bonservis parası ödemeyecek.

Emre Çolak İspanya'da 'Los Turcos' olarak bilinen Deportivo'nun tarihindeki ilk Türk futbolcu oldu. Deportivo futbol takımı lakabı Los Turcos yani Türklerdir. Böyle denmesinin sebebi Osmanlı devrine dayanmaktadır. İspanya'nın Galiçya bölgesini temsil eden Deportivo La Coruna'nın Osmanlı Devleti'ne dayanan derin bir tarihsel geçmişi var. İşte Deportivo'ya 'Los Turcos' lakabı verilmesinin sebebi:.

LOS TORCOS LAKABI NEREDEN GELİYOR?
Deportivo – Celta Vigo arasındaki rekabet futbolseverlere Real Madrid – Barcelona, Liverpool-Manchester United, Rangers-Celtic gibi rekabetler kadar çekici gelmeyebilir. 20 Takımlı La Liga'da puan durumunun en altında olmaları da bunu destekler nitelikte. Fakat bu rekabeti çekici kılan şey ise rekabetin Barbaros Hayrettin Paşa'ya kadar uzanan tarihsel derinliği..

Rekabetin tarihsel derinliğine inecek olursak; Osmanlı Devleti Akdeniz'e hükmederken, İspanya'da küçük bir kent olan La Corunalı insanlar Barbaros Hayrettin Paşa'ya büyük destek verirler. Bu işbirliğini sindiremeyen komşu kentin Vigolu insanları, La Corunalıları hainlikle suçlarlar ve onlara 'Turco' yani 'Türkler' lakabını takarlar. La Corunalılarsa, bunun karşılığında Vigo kentinin Portekiz'e yakınlığı sebebiyle onlara 'Portugués' yani 'Portekizli' lakabını taktılar.
Hemen hemen her düşmanlık gibi, bu düşmanlık da yüz yıllar sonra futbola yansıdı. Celta Vigo'lu taraftarlar, yıllardır Deportivo'ya karşı oynadıkları her maçta 'Türkler Dışarı!' şeklinde ithamda bulunuyor. Deportivo taraftarları ise bu ithamlar karşısında, Türklüğün utanılacak değil övünülecek bir durum olduğunu savunup, La Coruna şehrinde 'La Pasion Turca'adında bir dernek kurdu. Hatta ve hatta dernek kurmakla kalmayıp hemen hemen her maçtaRiazor stadının kale arkası tribününde dev bir Türk bayrağı açıyorlar.
.


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler