SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Galatasaray, Beşiktaş'tan fark yer'

Spor yazarları, Galatasaray'ın Rizespor ile 0-0 berabere kalıp, Türkiye Kupası'nda finale kaldığı maçı değerlendirdi.

CÜNEYT TANMAN - MEYDAN

Yarı finalin ilk maçındaki skor Galatasaray’ın turu geçtiği anlamı taşıyordu. Buna rağmen Galatasaray maça tam kadroyla çıktı. Sanırım Beşiktaş derbisi için iyi bir antrenman sınavı gibi düşünüldü. Derbi öncesinde ve Galatasaray’ın fazla yıpranmadığı karşılaşmada Semih’in sakatlığı ise talihsizlikti.

HAKAN ÜNSAL - HÜRRİYET

Muslera’da değişen birşey yok. Hâlâ tutmaya, yakalamaya ve kurtarmaya devam ediyor. Sadece pozisyonları değil, arkadaşlarını da kurtarıyor. Defansta bildiğiniz gibi. Rakibin yaptığı topsuz koşulara gözle eşlik eden; pozisyon vermekte zorlanmayan; rakibe karşı şeffaf bir yapıdan bahsediyoruz. Nasılsa Muslera var ya.

TANJU ÇOLAK - STAR

Büyük ve şampiyon takımların istatistiklerde öne çıkan en büyük özellikleri, az gol yiyip çok gol atmalarıdır. Galatasaray takım defansı konusunda sınıfta kalmıştır. Galatasaray’ın defansı Muslera olmasa yol geçen hanından beter.

Cim-Bom 0-0’lik skorla final biletini cebine koydu ama bu tempo ve arzusuz oyununu pazar günü Beşiktaş derbisinde sergilerse favori taraf Kartal olur.

MEHMET DEMİRKOL - FANATİK

Riekerink’in yapısal savunma zaaflarına bulduğu çözümlerin sorunları tam olarak çözmesini beklemek saçma olur. Bu takımda Galatasaray ayarında 4-5 oyuncu var. Geri kalanların ekstra oynayarak onlara yetişmesi gerekiyor. Bunu sağlamak için de sağlam hedefler, seyirci desteği ve yüksek otoriteli (bilgili) bir lidere ihtiyaç var.

LEVENT TÜZEMEN - SABAH

Taraftarın özlediği Sinan Gümüş son 20 dakikada resital yaparak keyif ve umut verdi. Sinan tamamen iyileşmiş ve güçlenmiş. Topa hükmedişi, oyun görüşü ve pas verme yetenğiyle Podolski, Selçuk ve Emre üçlüsünü daha aktif hale getirdi.

Galatasaray yönetimi eğer UEFA kriterleri adına Muslera'yı satma planlarına girerse skandal bir hata yapar. Çünkü dünyada ayaklarını iyi kullanan ve topu oyuna elle doğru sokan kaleciler fiyatlarıyla el yakıyor. Galatasaray yönetimi, onun kıymetini bilmeli.

SERHAT ULUEREN - VATAN

Aslında kupa kazanılmış tarihi bir zaferden sonra kendi seyircisi tarafından istifaya davet edilmiş ve bu taraftardan sadece öç almak için gelecek sezonun kombine fiyatlarını NBA ligi takımlarına göre uyarlayan bir başkandan ne beklenebilirdi ki? Ama bu taraftar eninde sonunda bu yönetimi gönderecek bundan kaçış yok.

Rize'yi yenemeyen, gol dahi atamayan ve Sinan Gümüş gibi yıldızına yeniden kavuşmasına rağmen bu G.Saray Beşiktaş’tan fark yiyecek. En az 3’lük olmazlarsa iyi sonuç. Rize atamadı ama Beşiktaş’ın Sosa’sını, Gomez’ini, Quaresma’sını, Oğuzhan’ını hiçbir sarı-kırmızılı tutamaz.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler