SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursaspor 1 - 1 Galatasaray

Süper Lig'de sezonun bitmesine 3 hafta kala Bursaspor ile Galatasaray Timsah Arena'da karşı karşıya geldi. Mücadele Sivok ve Olcan Adın'ın karşılıklı golleriyle 1-1 sona erdi. Galatasaray bu sonuçla deplasmanda kazanamama sayısını 12 maça çıkardı. Sarı-Kırmızılı ekip yeni statü gereği Avrupa Kupaları'na katılmak için Türkiye Kupası'nı kazanmak ya da ligde ilk 5'e girmek zorunda. Galatasaray ligde bu skorla puanını 45'e yükselterek maç fazlasıyla 6. sıradaki yerini korudu. Sarı-Kırmızlılar 4 Mayıs Çarşamba akşamı Çaykur Rizespor ile Türkiye Kupası Yarı Finalinde kozlarını paylaşacaklar.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ
BURSASPOR 1 - 1 GALATASARAY
STAT: Timsah Arena
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Bülent Gökçü, Yusuf Bozdoğan
BURSASPOR: Harun, Hosogai, Şamil, Sivok, Aziz Behich, Faty, Jem Karacan (Dk.83 Furkan), Stoch, Batalla, Kubilay (Dk.74 Mert Örnek), Necid (Dk.59 Deniz Yılmaz)
GALATASARAY: Fernando Muslera, Sabri, Denayer, Hakan, Carole, Selçuk, Emre, Yasin, Olcan, Podolski, Umut (Dk.72 Volkan Pala (Dk.86 Tarık Çamdal)
GOLLER: Dk.34 Tomas Sivok (Bursaspor), Dk.50 Olcan Adın (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Podolski (Galatasaray)

7. dakikada Olcay Adın'ın orta alandan gönderdiği pasta hareketlenen Yasin Öztekin, ceza sahası dışına çıkan kaleci Harun Tekin'i de çalımladı. Daha sonra sağ çaprazdan ceza sahasına giren ve Bursaspor defansının müdahalesiyle açısı kapanan Yasin Öztekin'in çaprazdan şutunda, top yan ağlarda kaldı.

12. dakikada Bursaspor atağında Cem Paul Karacan'ın ceza sahası dışında, yaklaşık 25 metre mesafeden sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

15. dakikada Galatasaray atağında Selçuk İnan'ın pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Sabri Sarıoğlu, topa sert vurdu. Kalesini zamanında terk eden ve rakibinin açısını kapatan kaleci Harun Tekin, meşin yuvarlağı ayaklarıyla çeldi.

21. dakikada Stoch'un ceza sahası dışından sert şutunda, top yandan az farkla auta çıktı.

30. dakikada Bursaspor net bir pozisyondan yararlanamadı. Batalla ile yaptığı duvar pasıyla ceza sahasına giren Aziz Eraltay, topu arka direğe ortaladı. O bölgeye hareketlenen Kubilay Kanatsızkuş'un boş pozisyonda yaptığı kötü vuruşta, top üstten dışarı çıktı.

31. dakikada Galatasaray'dan Denayer'in sert geri pasında Muslera'nın ıskaladığı top, direğin hemen yanından auta gitti.

35. dakikada Bursaspor öne geçti. Sağ kanattan çizgiye kadar inen Batalla'nın içeri çıkardığı topu, Sivok altıpas çizgisi üzerinde yaptığı kafa vuruşuyla ağlara gönderdi: 1-0.

41. dakikada Bursaspor ikinci gole çok yaklaştı. Necid'in ara pasıyla ceza sahasına giren Stoch, kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldığı anda topa yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak, direğin dibinden auta çıktı.

İlk yarı Bursaspor'un 1-0 üstünşüğüyle tamamlandı.

50'Emre Çolak ceza sahasına ortaladı, Podolski indirdi, karambolde Olcan topu filelerle buluşturdu ve beraberliği getirdi.

63'Deniz topuğuyla bıraktı, yaklaşık 30 metreden şutu çeken oyuncu Faty oldu ancak top Muslera'nın kucağında kaldı.

79'Galatasaray çok hızlı çıktı, Yasin ceza sahasına girdi, bomboş pozisyonda topu sol ayakla dışarı gönderdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler