SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Abdürrahim Albayrak'tan Lucescu açıklaması

Galatasaray'da yeni sezonda takımın başına kimin geçeceği belirsizliğini korurken, konuyla ilgili Abdürrahim Albayrak'tan bomba bir açıklama geldi.

Galatasaray ve Trabzonspor'un transfer teklifinde bulunduğu Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu'nun sarı kırmızılı yöneticilere, "15 Mayıs'tan sonra görüşelim" cevabını verdiği daha önce basında yer aldı. Rumen çalıştırıcının Türkiye'ye gelip gelmeyeceği merak konusu olurken, Milliyet Gazetesi yazarı Osman Şenher, Galatasaray'ın eski yöneticisi Abdurrahim Albayrak'ın bu konudaki görüşlerini anlattı.

İşte yazıdaki o bölüm;

'İbrahimovic, Terim şimdi de Lucescu'

Galatasaray’da hoca arayışları Sportif Direktör Cenk Ergün tarafından yürütülüyor. Daha önce Fatih Terim’di, şimdi de 71 yaşındaki Lucescu’nun ismi ön plana çıkıyor. Türkiye’de Romen çalıştırıcıya en yakın kişi Abdurrahim Albayrak’tır. Kendisini aradım, ‘Lucescu haberleri doğru mu’ dedim. Bana ‘Dalga mı geçiyorsun’ dedi. Lucescu, Ukrayna’da sarayda yaşıyormuş. Yılda 8 milyon euro alıyormuş. Scout ekibi ile beraber 20 kişilik bir ekibi varmış. Shakhtar’ın milyarder başkanı Ahmedov da bir dediğini iki etmiyormuş. Albayrak, ‘Bu durumda neden Türkiye’ye gelsin’ dedi.

[Mircea Lucescu: '15 Mayıs'tan sonra görüşelim'](https://www.mynet.com/mircea-lucescu-15-mayistan-sonra-goruselim-95634-myspor)

İkincisi Galatasaray’ın Hollandalı bir hocası var. Adam uzun boylu, yakışıklı... Yanında Cenk Ergün gibi müthiş bir Sportif Direktör var. Transferleri yapacak yönetim ise harika. İbrahimovic’de olduğu gibi istediği futbolcuyu alır gelir! Allah aşkına Galatasaray’ın hocaya ihtiyacı mı var. Hamza hoca geldi ne yaptı, Mustafa Denizli geldi ne yaptı. Az kalsın Denizli sağlığını kaybediyordu. Önümüzdeki sezon hiç boşu boşuna büyük paralar verip hoca aramaya gerek yok. Bu ekip Galatasaray’ı uçurur!

ALİ FATİNOĞLU'NDAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Galatasaray Kongre üyesi Ali Fatinoğlu adı sarı-kırmızılı kulüp ile anılan Mircea Lucescu'nun geleceği hakkında önemli bilgiler verdi.

Radyospor'da Orkun Yazgan'ın hazırlayıp sunduğu "Başka Futbol Yok" programına yorumcu olarak katılanAli Fatinoğlu; "Shaktar Donekst'in Başkanı, Mircea Lucescu'yu artık tutamaz. Lucescu %99 oradan ayrılacak ve büyük ihtimalle Galatasaray'a gelebilir" dedi.

Shakhtar Donetsk'in Başkanı Rinat Ahmedov'un Ukrayna'nın en güçlü Demir-Çelik fabrikasına sahip olduğunu ancak ticari olarak negatif durumu düştüğünü ve iş dünyasının bunu konuştuğunun altını çizen Ali Fatinoğlu; "Bu firma ticari olarak negatif durumda. Bir iş yerinin ekonomik durumu iyi olmazsa futbola da bütçe ayıramaz. İç savaş karışıklığı devam ediyor bunun üzerine bir de daraltılmış bütçe olacaksa Lucescu'nun ayrılma zamanı gelmiş demektir. Demir-çelik sektöründe şu anda bütün dünyada tesisler pozitif değil, üretim miktarlarını aşağıya indirdiler. Bugüne kadar yapılan tekliflere Ahmedov dur diyordu. Lucescu'nun kalması için ikna ediyordu. Bu kez bu gücü yok... %99 Lucescu oradan ayrılacak ve büyük ihtimalle Galatasaray'a gelebilir. Bu durumu Beşiktaş değerlendiremez. Bu durumda oturmuş bir düzen var, başarı var, Şenol Güneş ile yolları ayırmazlar. Fenerbahçe Pereira ile devam eder mi bilemem ama Lucescu, Fenerbahçe'ye gelmeyebilir" şeklinde konuştu.

Ali Fatinoğlu, Eurocup'ı kazanan Galatasaray bu coşkuyu yaşarken salonda taraftarların yönetimi istifaya davet etmesini de hatırlattı. Galatasaray'da taraftar ile yönetim arasında bir doku uyuşmazlığı oluştuğunu belirten Fatinoğlu; "Dursun Özbek başkanımız çalışkan ve iyi niyetli ama erken seçimin veya Dursun Özbek'in güven tazelemesinin kaçınılmaz olduğunu görüyorum. Yönetimini değiştirmeli. Galatasaray futbol takımı seneye de şampiyonluğa oynayabilecek bir takım değil. Taraftarın manevi baskısı da olumsuz yansır. Taraftar özellikle futbol takımındaki krizi çözecek, ayakta tutacak yönetim istiyor. Bunu başaracak , flaş transferleri yapacak yönetim istiyor. Bunun için seçim olmalı, Başkan Dursun Özbek tek başına bile aday olsa güven tazelemeli, yönetimine güçlü isimler almalı" diyerek sözlerini tamamladı.

[Galatasaray'ın yeni hocası yüzde 85 Lucescu](https://www.mynet.com/galatasarayin-yeni-hocasi-yuzde-85-lucescu-95503-myspor)


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler