SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursaspor - Galatasaray (CANLI)

Spor Toto Süper Lig 31. Hafta karşılaşmasında Galatasaray deplasmanda Bursaspor'la karşılaşıyor. Fırat Aydınus'un yöneteceği karşılaşma saat 20.00'dan itibaren Lig TV'de yayınlanacak.

BURSASPOR - GALATASARAY
STAT: Timsah Arena
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Bülent Gökçü, Yusuf Bozdoğan
SAAT: 20.00
YAYIN: Lig TV ve Mynet Canlı Anlatım

11'LER

BURSASPOR: Harun, Hosogai, Şamil, Sivok, Aziz Behich, Faty, Jem Karacan, Stoch, Batalla, Kubilay, Necid
GALATASARAY: Fernando Muslera, Sabri, Denayer, Hakan, Carole, Selçuk, Emre, Yasin, Olcan, Podolski, Umut.

Bursaspor Galatasaray maçı Süper Lig'de 31. haftanın açılış mücadelesi olacak. Karşılaşma öncesi iki takımda galibiyet hedefinde. Bursaspor Galatasaray maçı öncesi istatistiklere bakıldığında, Galatasaraylı futbolcular rakip kaleyi 158 kez havalandırırken, Bursasporlu futbolcular bu gollere 78 golle cevap verdi. Peki Bursaspor Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta oynanacak?

Galatasaray ile Bursaspor 94. maça çıkıyor. İki takım arasında geride kalan lig maçlarında sarı-kırmızılıların galibiyetlerde 48-21, gol sayısında da 158-78 üstünlüğü bulunuyor. Bursa'da yapılan maçlarda ev sahibi takım galibiyet sayısında 17-13 önde

Galatasaray ile Bursaspor, yarın yapacakları maçla lig tarihinde 94. kez karşı karşıya gelecek. Galatasaray, 1967-1968 sezonunda ilk kez Türkiye 1. Futbol Ligi'ne (Şimdiki Süper Lig) yükselen Bursaspor ile yaptığı karşılaşmalardan 48'ini galibiyetle kapattı, rakibine 21 kez yenildi. İki takım arasındaki 24 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

Galatasaray ile Bursaspor, yarın akşamki maçla birlikte lig tarihinde 94. kez birbirlerine rakip olacak. Daha önce gerçekleşen 93 eşleşmede sarı kırmızılılar 48 defa sahadan galibiyetle ayrılırken 21 karşılaşmayı Bursaspor kazandı, 24 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Sarı kırmızılılar son yedi karşılaşmada yeşil beyazlılara yenilmedi. İki takım arasındaki 93 maçta Galatasaraylı futbolcular rakip kaleyi 158 kez havalandırırken, Bursasporlu futbolcular bu gollere 78 golle cevap verdi. Sezonun ilk yarısında Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da oynanan maçta Galatasaray, rakibini Lukas Podolski, Yasin Öztekin ve Burak Yılmaz’ın golleriyle 3-0 mağlup etmişti.

Galatasaray ligin 30 haftası geride kaldığında 11 galibiyet, 11 beraberlik ve 8 mağlubiyetle puat cetvelinin altıncı sırasında yer alırken, Bursaspor, geride kalan 30 haftada 12 galibiyet, iki beraberlik ve toplam 38 puanla 10. sırada yer aldı.

Rekabetteki son 7 lig maçını kaybetmeyen sarı-kırmızılılar, 93 maçta rakip filelere 158 gol attı, Bursa ekibi 78 golle karşılık verebildi. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan müsabakayı Galatasaray 3-0 kazandı.

Bursaspor Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta?

Bursaspor Galatasaray maçı 29 Nisan Cuma akşamı saat 20:00'da başlayacak. Mücadele Lig TV'den canlı olarak yayınlanacak

Bursa'da ev sahibi üstün

Bursaspor, evinde Galatasaray ile yaptığı maçlarda galibiyet sayısında rakibine 17-13 üstünlük sağladı. Bursa'da yapılan 16 lig karşılaşması da beraberlikle sonuçlandı, Galatasaray'ın 49 golüne karşılık, Bursaspor 46 gol attı. Geçen sezon Bursa'da yapılan lig maçında Galatasaray 2-0 galip geldi.

Farklı skorlu galibiyetler

Galatasaray, Bursaspor karşısında ligdeki en farklı galibiyetini 1999-2000 ve 2013-2014 sezonlarında kendi sahasında 6-0'lık skorlarla aldı. Sarı-kırmızılı ekip ayrıca, 1998-1999 sezonunda da 5-0'lık galibiyete imza attı. Bursaspor ise Galatasaray karşısında en farklı skorlu galibiyetini, 2001-2002 sezonunun ilk yarısında Bursa'da yapılan karşılaşmada 5-0'lık skorla elde etti.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında yarın deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak. Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda yapılacak müsabaka saat 20.00'de başlayacak. Süper Lig'in 31. haftasına 44 puanla 6. sırada giren Galatasaray, 38 puanla 10. sırada yer alan Bursaspor'a konuk olacak. Sarı-kırmızılı takım, sezonun ilk yarısında İstanbul'daki maçta rakibini 3-0 yendi. Galatasaray'da yarınki müsabaka öncesinde Wesley Sneijder ve Aurelien Chedjou'nun sakatlıkları bulunuyor. Sarı-kırmızılı ekipte kart cezaları sona eren Hakan Kadir Balta, Yasin Öztekin ve Ryan Donk, Bursaspor maçında forma giyebilecek. Galatasaray takımında gelecek haftaki Beşiktaş derbisi öncesi sarı kart ceza sınırında bulunan tek isim ise Fernando Muslera.

Deplasmanda kazanamıyor

Bu sezon özellikle dış sahalarda oynadığı maçlarda sonuca gitmekte zorlanan Galatasaray, deplasmandaki son 11 karşılaşmayı galibiyetle tamamlayamadı. Ligdeki son deplasman galibiyetini 7. haftada Medipol Başakşehir'i 2-0 yenerek elde eden sarı-kırmızılı takım, ardından Fenerbahçe (1-1), Çaykur Rizespor (3-4), Kasımpaşa (2-2), Beşiktaş (1-2), Kayserispor (1-1), Osmanlıspor (2-3), Mersin İdmanyurdu (1-2), Gaziantepspor (0-2), Gençlerbirliği (1-1), Eskişehirspor (3-4) ve Antalyaspor'a (2-4) üstünlük sağlayamadı. Galatasaray, Bursaspor maçıyla deplasmanda kazanamama serisini sonlandırarak, moral bulmak istiyor.

Hamzaoğlu'na karşı ilk kez

Sarı-kırmızılılar, eski teknik direktörleri Hamza Hamzaoğlu'na karşı, takımdan ayrılışının ardından ilk kez rakip olacak. Geçen sezon başına geçtiği Galatasaray'la 3 kupa kaldıran Hamzaoğlu ile bu sezonun 11. haftasında yollar ayrılmıştı. Bursaspor, genç teknik adamın göreve geldiği 16. haftadan sonra çıkış yakalamıştı.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Bursaspor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını bugün gerçekleştirdiği antrenmanla tamamladı. Sarı kırmızılılar, son antrenmanının ardından bugün deniz yoluyla Bursa’ya hareket ederek yarın akşam saat 20.00’de başlayacak karşılaşma için bu kentte kampa girecek.

Galatasaray’ın kamp kadrosunda ise şu oyuncular yer alıyor: Fernando Muslera, Bilal Kısa, Yasin Öztekin, Selçuk İnan, Umut Bulut, Lukas Podolski, Jose Rodriguez, Ryan Donk, Hakan Balta, Lionel Carole, Martin Linnes, Koray Günter, Olcan Adın, Volkan Pala, Tarık Çamdal, Emre Çolak, Sabri Sarıoğlu, Jason Denayer, Cenk Gönen

Sarı kırmızılılarda Bursaspor maçı öncesi Fernando Muslera sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Uruguaylı kaleci, bu karşılaşmada sarı kart görmesi hâlinde 32. haftadaki Beşiktaş maçında forma giyemeyecek. Galatasaray ve Bursaspor arasında Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’ndaki mücadele, yarın akşam saat 20.00 de başlayacak

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler