SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Strasbourg - Galatasaray maçı saat kaçta hangi kanalda?

Strasbourg Galatasaray ULEB Avrupa kupası final ilk maçı için geri sayım başladı. Temsilcimiz Galatasaray Strasbourg maçını deplasmanda kazanıp bir adım öne geçmek istiyor. Peki Strasbourg Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Detaylar haberimizde...

FİNALE YÜKSELEN TAKIM BİZ OLACAĞIZ

Can Topsakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransız ekibi Strasbourg ile yapılacak final serisinin ilk maçını 22 Nisan Cuma günü deplasmanda oynayacaklarını hatırlatarak, "Kesinlikle zorlu olacak ama biz Strasbourg'u yenecek güçteyiz. ULEB Avrupa Kupası finalinde favori biziz." dedi. Şampiyon takımın, yapılacak iki maçın ardından belli olacağını aktaran Topsakal, "İlk maçta rakibimizi deplasmanda yenersek veya az bir farkla yenilirsek de biz şampiyonluk kupasını kaldırırız. İlk maç çok önemli. İkinci maçı kendi sahamızda yapacak olmamız da büyük avantaj. Strasbourg'u yenmek için Fransa'ya gideceğiz." ifadelerini kullandı.

STRASBOURG GALATASARAY MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

ULEB Avrupa kupası yarı final ilk maçında Strasbourg Galatasaray karşı karşıya gelecek. 22 Nisan Cuma günü oynanacak olan mücadele TSİ ile 22:00'da başlayacak. Bu dev müsabaka NTV SPOR ekranından naklen yayınlanacak.

STRASBOURG'IN FİNAL YOLU 'TANIDIK' DOLU!

Fransa'nın Kuzeydoğusu'nda yer alan Strasbourg şehri ile aynı ismi taşıyan Strasbourg IG'nin final yolu THY Euroleague'den geçti. Fenerbahçe ile birlikte yer aldığı A Grubu'nu 3 galibiyet ve 7 galibiyetle son sırada tamamlayan Fransız temsilcisi, yoluna EURO Cup'ta devam etti.

Prosedür gereği EURO Cup'a ikinci turdan devam eden Strasbourg, bu grupta da Galatasaray'ın yarı finalde saf dışı ettiği Gran Canaria ile birlikte mücadele verdi. Elde ettiği 4 galibiyet 2 mağlubiyet ile H Grubu'nu Gran Canaria'nın ardından ikinci sırada tamamlayan Fransız ekibi, son 16'da Ewe Baskets Oldenburg ile eşleşti. Alman rakibine ilk maçta kendi sahasında 76-78 mağlup olan Strasbourg, rövanşı deplasmanda 64-93 kazandı ve çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finalde de Rus takımı Nizhny Novgorod'ı eleyen Fransız temsilcisi, yarı finalde Dolomiti Energia Trent'in rakibi oldu. İlk maçı 68-74 kaybeden Strasbourg IG, tur vizesini daha önce Ewe Baskets Oldenburg eşleşmesinde olduğu gibi yine deplasmanda aldı. Rakibini deplasmanda 78-86 deviren Strasbourg IG, adını finale yazdırmayı başardı.

"Bilet talebine yetişemedik"

Sarı-kırmızılı yönetici, Strasbourg'la 27 Nisan Çarşamba günü İstanbul'da oynayacakları ve ULEB Avrupa Kupası şampiyonunun belirleneceği rövanş maçına taraftarların büyük ilgi gösterdiğini, kapasitenin çok üzerinde bir taleple karşılaştıklarını aktardı. Toplam 12 bin 500 kişi kapasiteli Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak maç için 60 bine yakın bilet talebi olduğunu dile getiren Topsakal, "Bu çok güzel bir durum ve maalesef talebe yetişemedik. Türkiye'de bu talebi karşılayabilecek bir salon da yok. Her ne kadar yeni salonumuzu daha yüksek kapasiteli yapacak olsak da Türkiye'de 60 bin kişilik bir salon hiçbir zaman olmayacak. Taraftarlarımızın gösterdiği ilgi çok güzel." diye konuştu.

"THY Avrupa Ligi'ne layık bir takım kuracağız"

Can Topsakal, ULEB Avrupa Kupası şampiyonluğunun kendilerine THY Avrupa Ligi'ne katılım hakkı sağlayacağını hatırlatırken, bunu başarmaları durumunda gerekli yatırımı yapacaklarını anlattı. Galatasaray Odeabank'ın bu sezon 6 milyon avro bütçeyle kadro kurduğunu açıklayan Topsakal, şunları söyledi:

"Eğer ULEB Avrupa Kupası'nı şampiyon tamamlayıp, THY Avrupa Ligi'ne katılım hakkı elde edersek, bu kulvara layık bir takım kuracağız. Gereken yatırımı yapacağız. THY Avrupa Ligi'nde iyi bir mücadele ortaya koyacak, başa oynayacak bir takım oluşturacağız. Bu demek değil ki büyük paralar harcayacağız. Dikkatli harcama yapıp, ihtiyaç duyulan oyuncuları alacağız. Bu seneki bütçemiz az gözükse de kadro değerimiz birçok önemli takıma yakındır. Biz oyuncu alırken iyi araştırma yapıyoruz. Doğru tercihler yapıp, iyi fiyatla oyuncu buluyoruz. Bütçemiz 6 milyon avro fakat aynı kadro başka bir takıma 10 milyon avroya da mal olabilir. Rakamlar çok önemli değil."

"Ataman açık ara Türkiye'nin en iyisi"

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman'a övgüde bulunan Topsakal, "Ataman, açık ara Türkiye'nin en iyi hocası." ifadesini kullandı. Ataman'ın her anlamıyla takımını çok iyi idare ettiğini vurgulayan sarı-kırmızılı yönetici, "Bundan sonra da çok başarılı olacaktır. Önümüzdeki sezon aynı şekilde devam edecek. Kendisini defalarca ispat etmiş bir isim. ULEB Avrupa Kupası şampiyonluğunu kazandıracağına inanıyoruz. THY Avrupa Ligi'nde de yine gelecek sezon bizleri gururlandıracaktır." şeklinde konuştu.

Topsakal, Ergin Ataman'ın sezon sonu takımdan ayrılabileceği yönünde yapılan spekülasyonlar için de, "Biz Ergin Ataman hocamızla sezon başı 2 yıllık mukavele yaptık. Sözleşmesi gelecek sezon için de devam ediyor ve yine takımımızın başında olacak. Bu tip dedikodular çıkabiliyor ancak böyle bir durum kesinlikle yok. Kendisi çok iyi bir Galatasaraylı ve profesyonel. Zaten kontratı da var. Konuşulacak bir konu dahi değil." diyerek sözlerini tamamladı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler