SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray 7 kişilik Trabzonspor'u 2-1 ile geçti

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 22. hafta mücadelesinde Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti. Türk Telekom Arena'da oynanan ve 4 kırmızı kartın çıktığı mücadelede Trabzonspor'un golünü penaltıdan Erkan Zengin atarken, Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 63. dakikada Podolski ve 89. dakikada penaltıdan Selçuk İnan kaydetti. Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 37'e yükselterek 3. sıraya çıkarken, Trabzonspor 27 puanda kaldı.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

GALATASARAY 2 - 1 TRABZONSPOR

STAT: TT Arena
HAKEMLER: Deniz Ateş Bitnel, Kemal Yılmaz, Ceyhun Sesigüzel
GALATASARAY: Muslera, Sabri (Dk. 84 Linnes), Koray (Dk. 58 Bilal), Hakan, Carole, Chedjou, Donk, Podolski, Selçuk, Olcan (Dk. 58 Sneijder), Umut
TRABZONSPOR: Onur, Cavanda, Mustafa, Aykut, Bosingwa, Özer, Akakpo, Sefa (Dk. 62 Salih Dursun), Erkan, Marin (Dk. 67 Yusuf Erdoğan), Muhammet Demir (Dk. 76 Musa Nizam)
GOLLER: Dk. 63 Podolski, Dk. 89 Selçuk (pen.) (Galatasaray), Dk. 25 Erkan Zengin (pen.) (Trabzonspor)
KIRMIZI KARTLAR: Dk. 59 Özer, Dk. 70 Aykut Demir, Dk. 86 Cavanda, Dk. 86 Salih Dursun (Trabzonspor)
SARI KARTLAR: Podolski, Sneijder (Galatasaray)

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Trabzonspor'u konuk eden Galatasaray'ın teknik direktörü Mustafa Denizli, kadroda 2 değişikliğe gitti.

Denizli, UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio'ya karşı oynanan maçın 11'inde yer alan isimlerden Wesley Sneijder ve Jason Denayer'i yedek soyundurup, yerlerine Umut Bulut ve Olcan Adın'a görev verdi. Denizli'nin özellikle Sneijder'i yedek soyundurması sürpriz olarak değerlendirilirken Hollandalı yıldız ligde 478 gün sonra bir maçın yedekleri arasında yer aldı.

Sarı-kırmızılı ekip, Trabzonspor karşısına cezalı olmaları nedeniyle Semih Kaya ve Yasin Öztekin'den yoksun çıktı. Ayrıca, sakatlığı sonrası tedavisi süren Sinan Gümüş ile takımla çalışmalara başlamasına karşın fiziksel eksikleri bulunan Hamit Altıntop maç kadrosuna giremedi.

Trabzonspor'da ise sakatlığı bulunan Oscar Cardozo, Mehmet Ekici, Güray Vural, Okay Yokuşlu ve Aytaç Kara ile kırmızı kart cezalısı Douglas Franco Teixeira maç kadrosunda yer almadı.

3. dakikada Carole'un soldan ortasında altıpas gerisinde uygun durumda kafa vuruşunu yapan Olcan Adın, meşin yuvarlağı üstten auta gönderdi.

12. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun pasıyla sağdan ceza alanına giren Podolski, dar açıya rağmen sağ ayağıyla sert bir şut çıkardı ancak top kaleci Onur Kıvrak'tan döndü.

14. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında sağ kanatta topla buluşan Sabri Sarıoğlu, meşin yuvarlağı Podolski'ye aktardı. Alman oyuncunun ceza sahası dışı sağ çaprazda yaptığı düzgün vuruşta, top üst direğe çarparak oyun alanına geldi.

19. dakikada Chedjou'nun ceza sahası dışından çektiği şutta, kaleci Onur Kıvrak yerden gelen topu güçlükle kontrol etti.

24. dakikada sol çaprazdan ceza alanına giren Erkan Zengin, Koray Günter ile girdiği mücadelede yerde kalınca hakem Deniz Ateş Bitnel penaltı kararı verdi. 25. dakikada atışı kullanan Erkan, kaleci Muslera ile topu ayrı köşelere gönderdi ve takımını öne geçirdi: 0-1.

30'da Sabri sağ kanattan ortaladı, Umut Bulut dokunamayınca Galatasaray mutlak bir pozisyondan yararlanamadı.

37. dakikada Galatasaray tehlikeli geldi. Chedjou ceza sahası içinde topla buluştu, pasında Podolski vurdu ancak top dışarı çıktı

40'da Podolski sağ kanatta topla buluştu, en sola gönderdi Carole kontrol etti. O oasını Olcan'a çevirdi, tecrübeli oyuncu müsait pozisyonda yerden ortaladı ancak savunma dikkatli.

İlk yarının kalan dakikalarında iki takım adına da önemli gol pozisyonu yaşanmadı ve devre arasına 1-0 Trabzonspor'un üstünlüğüyle girildi.

48.'de Galatasaray Umut Bulut ile gole çok yaklaştı! Donk'un ortasında Umut kafayı vurdu top dışarı çıktı.

Galatasaray inanılmaz bir pozisyonu harcadı! 52. dakikada Sabri sağ kanattan ortaladı, Umut Bulut altı pastan topa vurdu ancak takım arkadaşı Olcan'a çarptırdı ve Sarı - Kırmızılılar bu ataktan da sonuç alamadı.

59. dakikada sol kanatta Carole'e faul yapan Özer Hurmacı ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

Galatasaray 63. dakikada beraberliği yakaladı! Sneijder'ın ortasında ceza sahası içerisinde karambol yaşandı, uzaklaşan topa Selçuk vurdu, Onur son anda müdahale etti. Seken topa Donk dokundu, Onur yine kurtardı. Ceza sahası içerisinde topla buluşan Podolski çok şık bir vuruşla beraberlik golünü attı: 1-1.

65'te Trabzonspor tehlikeli geldi. Marin sol kanattan içeri girdi, ortasını yaptı savunma uzaklaştırdı.

69'da Sneijder çok şık vurdu, ancak kaleci Onur aynı güzellikte kurtardı.

Karşılaşmanın 70. dakikasında Karadeniz temsilcisinde Aykut da kırmızı kart gördü. Maçın bitimine yaklaşık 20 dakika kala Trabzon 9 kişi kaldı.

Umut Bulut çok net pozisyondan yararlanamadı! 85. dakikada Bilal'in sol kanattan kestiği topa çok iyi yükselen Umut Bulut, kalenin ağzından topu dışarıya yolladı.

86. dakikada Umut Bulut Cavanda'nın müdahalesiyle yerde kaldı karar penaltı. Ceza sahasında Umut'u düşüren Cavanda kırmızı kart gördü. Karara sinirlenen Salih, hakemin elindeki kırmızı kartı alıp hakeme gösterdi ve o da kırmızı kartla cezalandırıldı. Trabzonspor 7 kişi kaldı. Penaltının başına geçen Selçuk skoru 2-1 yaptı.

Golden sonra Trabzonsporlu futbolcular orta alanda toplandı ve topa baskı yapmıyor. Arena'da ilginç dakikalar yaşandı. Bu olay sonrasında maçın bitimine 1 dakika kala hakem maçı bitirdi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler