SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray'a bir darbe de Mersin'den

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray, Mersin İdmanyurdu'na deplasmanda 2-1 mağlup oldu. Sarı - Kırmızılılarda Semih Kaya 54. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı görerek takımını 10 kişi bıraktı. Galatasaray bu sonuçla Fenerbahçe'nin 15, 3 maçı eksik olan Beşiktaş'ın ise 10 puan gerisinde kaldı. Güney ekibi de bu sonuçla 33 yıl sonra Galatasaray karşısında galip geldi.

*[MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ](http://spor.mynet.com/canli-mac-anlatimi-ve-sonuclari/2118831-mersin-idmanyurdu-galatasaray.html)**

MERSİN İDMANYURDU 2 - 1 GALATASARAY

STAT: Mersin Stadı
HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu, Mustafa Sönmez, Serkan Olguncan
MERSİN İDMANYURDU: Muammer, Güven, Sadiku, Mitrovic, Vederson, Serkan, Mehmet, Nurullah (Dk. 83 Serol), Nakoulma, Tita, Pedriel (Dk. 61 Eren Tozlu)
GALATASARAY: Muslera, Denayer, Semih, Chedjou, Carole (Dk. 46 Sabri Sarıoğlu), Selçuk, Donk, Podolski, Sneijder (Dk. 86 Bilal), Olcan, Umut (Dk. 70 Yasin)
GOLLER: Dk. 39 Nakoulma, Dk. 63 Güven Varol (Mersin İdmanyurdu) Dk. 88 Podolski (Galatasaray)
KIRMIZI KART: Dk. 54 Semih Kaya (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Serkan Balcı, Sadiku (Mersin İdmanyurdu), Carole, Donk, Sneijder, Yasin, Chedjou (Galatasaray)

Şampiyonluk yarışından kopmak istemeyen sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Mustafa Denizli, Ziraat Türkiye Kupası'nda Akhisar Belediyespor'la oynanan ve 2-1 kazanılan çeyrek final ilk maçında sahaya sürdüğü ilk 11'de 3 değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam, Linnes'i yedek kulübesine çekerek Denayer'e şans verirken, Hakan Balta'nın yerine de Carole'u tercih etti. Denizli ayrıca, Akhisar Belediyespor maçında forma verdiği Bilal Kısa'nın mevkisinde Donk'u görevlendirip, Lukas Podolski'yi ilk 11'de sahaya sürdü.

Galatasaray maçtaki ilk tehlikeyi yaratan taraf oldu. 3. dakikada Donk, sol kanattaki Olcan'ı topla buluşturdu. Olcan'ın pasında Sneijder kaleyi yokladı, ancak top kaleci Muarrem'in kucağında kaldı.

16. dakikada vederson'un kulladığı serbest vuruşta aniden ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Nakoulma topa dokundu fakat Muslera iyi bir refleksle topu kornere gönderdi. Köşe vuruşunda gelen ortaya yine Nakoulma dokundu, Muslera bir kez daha başarılı oldu.

19'da Selçuk İnan uzaklardan kaleyi yokladı ancak top üst ağlarda kaldı.

30. dakikada wol çaprazdan kaleyi yoklayan Wesley Sneijder'in vuruşu kalenin yanından auta çıktı.

40. dakikada Mersin İdman Yurdu golü buldu. Topla çıkarken yapılan Galatasaray savunmasının hatasında meşin yuvarlakla buluşan Nakoulma, Semih Kaya'dan sıyrıldı ve sol ayağıyla köşeye buldu: 1-0.

44. dakikada Sneijder ceza sahası dışından vuruşunu yaptı, top kaleci Muammer'de kaldı.

İlk yarı Mersin İdmanyurdu'nun 1-0'lık üstünlüğüyle geçildi.

54'te Galatasaray'da Semih Kaya, orta alandan kaptığı topla hücuma çıkan Nakoulma'yı düşürdü ve ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

63. dakikada sağdan kullanılan kornerde Güven Varol kale ağzında çok iyi yükseldi. Muslera'dan önce kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi: 2-0.

69'da Selçuk İnan'ın sağ kanattan kullandığı kornere iyi yükselen Donk topu üstten auta attı.

75'te Nakoulma ceza alanı sağ çaprazından vurdu ancak top kaleyi bulmadı.

82'de Yasin ceza alanı içi sol bölümünde topu aldı. Rakibini ekarte edip çaprazdan vurdu, kaleci Muaammer başarılıydı.

88. dakikada Yasin ceza alanı içi sol bölümünde önüne düşen topu kale ağzına çok iyi çevirdi. Müsait pozisyonda bulunan Podolski de ağlara göndermekte zorlanmadı: 2-1.

Karşılaşma bu skorla sona erdi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler