SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray Akhisar karşısında sonradan açıldı

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Galatasaray, deplasmanda Akhisar Belediyespor karşısında 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen 70 ve 72. dakikalarda attığı gollerle 2-1 galip ayrılarak kendi sahasında oynayacağı rövanş öncesinde avantaj elde etti.

*[MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ](http://spor.mynet.com/canli-mac-anlatimi-ve-sonuclari/2465420-akhisar-belediyespor-galatasaray.html)**

AKHİSAR BELEDİYESPOR 1 - 2 GALATASARAY

STAT: 19 Mayıs
HAKEMLER: Mete Kalkavan, Oğuz Terzi, Mehmet Kapluhan
AKHİSAR BELEDİYESPOR: Bora, Soner (Dk. 60 N Guemo), Douglao, Tolga, Caner, Custodio (Dk. 75 Sami), Alper, Aykut, Abdulkadir (Dk. 84 Vaz Te), Muğdat, Rodallega
GALATASARAY: Muslera, Linnes, Chedjou, Hakan, Carole, Donk, Selçuk (Dk. 90 Jose Rodriguez), Bilal (Dk. 66 Sabri), Olcan, Sneijder, Umut
GOLLER: Dk. 53 Rodallega, (Akhisar Belediyespor), Dk. 70 Sneijder, Dk. 72 Selçuk (Galatasaray)
SARI KART: Tolga (Akhisar Belediyespor)

Burak Yılmaz'ın Çin ekibine transferinin ardından Sinan Gümüş ve Podolski'nin de sakatlıkları Mustafa Denizli'yi kadro kurmakta oldukça zorladı. Deneyimli antrenör hücum hattının en ilerisinde Umut'a şans tanırken, Olcan ve Sneijder ile de bu bölgeyi destekledi.

2. dakikada kısa düşen geri pasında Muslera baskı yapan rakibine şık bir çalım atarak tehlikeyi önledi.

6'da Selçuk'un aktardığı pasta son çizgiye inen Olcan topu kontrol edemeyince tehlike son buldu.

8. dakikada Muslera'yı önde gören Rodallega yaklaşık 30 metreden vuruşunu yaptı fakat top az farkla dışarı çıktı.

İlk tehlikeli atak Galatasaray'dan geldi! 22. dakikada ceza sahası içinde yaşanan büyük tehlikede Linnes'in ortalayıp Selçuk'un aşırttığı topa Umut Bulut vurdu ancak savunma araya girerek meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

31. dakikada bu kez Akhisar Belediyespor tehlikeli geldi. Savunma arkasına doğru şişirilen topa hareketlenen Muğdat Chedjou'dan topu kaptı ve bir anda Muslera ile karşı karşıya kaldı. Muğdat'ın vuruşunu Uruguaylı file bekçisi kornere çeldi.

45'te Selçuk ceza sahası içinde topu bir anda önünde buldu ancak sert şutunda çerçeveyi bulamadı.

İlk yarı başladığı gibi 0-0 sona erdi.

51'de Galatasaray tehlikeli geldi! Linnes'in ara pasında kaleciyle karşı karşıya gelen Sneijder kaleci Bora'yı geçemedi.

53'te Akhisar öne geçti! Kendi sahasından çok hızlı çıkan Muğdat, yaklaşık 50 metre koştuktan sonra pasını Rodallega'ya verdi. Yıldız golcü ceza sahası dışından müthiş bir plase ile golü attı: 1-0.

67'de Sabri'nin kullandığı kornere Chedjou çok iyi yükseldi. Kamerunlu stoperin güzel vuruşunu kaleci Bora çizgi üstünde aynı güzellikle kurtardı.

70. dakikada Sneijder'in ceza sahası içinden yaptığı sert vuruş Douglao'ya da çarparak ağlara gitti: 1-1.

Galatasaray'da goller arka arkaya geldi. 72'de Sneijder'in ortasına arka alanda gelişine vuran Selçuk İnan topu kalecinin sağından ağlara gönderdi: 1-2.

82. dakikada Aykut ceza sahasına ortasını yaptı. Rodallega'nın kafa vuruşu dışarı çıktı.

83. dakikada ileri uçta boş kalan Umut topla buluştu. Kaleci Bora'yı da geçen Umut Sneijder'a pas vermek isteyince topu Akhisar savunması kaptı.

86. dakikada Olcan'ın pasında topla buluşan Sneijder ceza sahası içine girdi. Yerden şutu az farkla dışarı çıktı.

90'da Muğdat üst üste çalımlarla ceza sahasına girdi, ara pasında Aykut topu az farkla dışarı gönderdi.

Umut Bulut inanılmazı kaçırdı! Uzatma dakikalarında kaleciyle karşı karşıya kalan başarılı forvet topu aşırtmak istedi fakat kaleci kornere çeldi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Galatasaray maçı 2-1 kazandı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler