SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

400 bin Euro'ya Galatasaray'ı yakaladılar!

Kasımpaşa 5'i yeni ve toplam 11 yabancı ile ligde Galatasaray ile aynı puanda dördüncü sırayı yakaladı. İstanbul ekibi, bu 5 transfer için sadece 400 bin Euro harcayarak transfer döneminin en karlı takımları arasına girdi.

Geçtiğimiz yıl Süper Lig'de mücadele eden tüm kulüplerin desteği ve TFF kararı ile takımların kadrolarına transfer edebileceği yabancı sayısı 14'e çıkarılmıştı. Bu karar ile takımlar, ilk on birlerinde sınırlama olmadan istedikleri sayıda yabancı oynatabileceklerdi. Bu devrim niteliğindeki karar sonucunda, 2015­2016 sezonu için Haziran ayında başlayan transfer sezonuyla birlikte Süper Lig takımları yoğun bir transfer mesaine başladılar.

Hiç kuşku yok ki yaz dönemi transfer mevsiminin en dikkat çeken kulübü Fenerbahçe olmuştu. Sarı lacivertli kulüp kadrosuna 8 yabancı futbolcu katarken, Van Persie, Nani gibi dünya yıldızlarını barındıran bu transfer şovuna yaklaşık 32 milyon Euro harcadı. Yeni katılan yabancı oyunlarla birlikte Fenerbahçe'deki yabancı sayısı 12 olmuştu.

Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray ise yeni sezona 5 yabancı alarak girdi. UEFA ile mali konularda başı dertte olan sarı kırmızılı kulüp, bu transferleri yaparken ekonomiyi ön planda tutarken, yeni oyuncular için kasasından 5,7 milyon Euro harcadı. Galatasaray böylece sezona kadrosunda yenilerle birlikte 8 yabancı oyuncuyla girmiş oldu.

Uzun yıllardır şampiyonluk ipini göğüsleyemeyen ve yeni sezona mutlak şampiyonluk parolası ile giren Beşiktaş ise 6 yeni yabancı futbolcu ile anlaşıp bu transferler için 8,5 milyon Euro harcadı. Siyah beyazlı ekip gelen isimlerle birlikte kadrosundaki yabancı oyuncu sayısını 10'a çıkarmış oldu.

Üç büyük kulüp yeni yabancı kuralı ile kadrolarına bol miktarda yurtdışından futbolcu alarak ilk yarı itibari ile ilk üç sırayı aralarında paylaştı. Anadolu kulüplerinin bazıları bu kuralla birlikte ilk yarı itibari ile yükseliş yakalarken, bazıları ise kadrolarını şişirip ligin alt sıralarına demir attılar.

Örneğin Kasımpaşa 5'i yeni ve toplam 11 yabancı ile ligde Galatasaray ile aynı puanda dördüncü sırayı yakaladı. İstanbul ekibi, bu 5 transfer için sadece 400 bin Euro harcayarak transfer döneminin en karlı takımları arasına girdi. Manisa'nın Süper Lig temsilcisi Akhisar Belediyespor 4 yeni yabancı transferini bedelsiz olarak yaparken, kadrosundaki yabancı sayısını sekiz yaptı. Akhisar Belediyespor ilk yarıda 29 puan toplayarak altıncı sırada kendilerine yer buldu.

Yeni yabancı oyuncu kuralını lehine kullanan ekiplerin yanı sıra bu durumdan faydalanamayan kulüpler de bulunuyor. Türkiye'de 4 büyükler dışında ilk kez şampiyon olan Bursaspor için ilk yarı kabus gibi geçti. Yeşil beyazlı kulüp tam 13 yeni yabancı transferi yapmasına rağmen hedeflediği başarıyı yakalayamadı. Timsahlar bu 13 transfere 5 milyon Euro gibi fazla olmayan bir bedel ödeseler de ligde 14. Sıradan yukarı çıkamadılar. Alt sıralardaki Gençlerbirliği 8 yeni
toplam 13 yabancı ile onaltıncı, Mersin İdmanyurdu 1 yeni 9 yabancı ile onyedinci, Eskişehirspor ise 6 yeni toplam 12 yabancı ile son sırada yer aldı.

Takımların ilk yarıda yaptıkları transferler şu şekilde.

Beşiktaş : 6 yeni, toplam 10 yabancı
Fenerbahçe : 8 yeni, 12 yabancı
Galatasaray : 5 yeni, 8 yabancı
Kasımpaşa : 5 yeni, 11 yabancı
Başakşehir : 2 yeni, 8 yabancı
Akhisar Belediyespor : 4 yeni, 8 yabancı
Torku Konyaspor : 6 yeni, 12 yabancı
Çaykur Rizespor : 6 yeni, 10 yabancı
Trabzonspor : 6 yeni, 8 yabancı
G.Antepspor : 4 yeni, 9 yabancı
Antalyaspor : 10 yeni, 12 yabancı
Osmanlıspor : 9 yeni, 13 yabancı
Kayserispor : 5 yeni, 6 yabancı
Bursaspor : 13 yeni, 11 yabancı (2'si ile yollar ayrıldı)
Sivasspor : 5 yeni, 13 yabancı
Gençlerbirliği : 8 yeni, 13 yabancı
Mersin İdmanyurdu : 1 yeni, 9 yabancı
Eskişehirspor : 6 yeni, 12 yabancı

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler