SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Donk'u Galatasaray'a verdik'

Galatasaray, Kasımpaşa'nın yıldız isimlerinden Donk transferinde mutlu sona ulaştı.

Kasımpaşa'dan Ryan Donk için flaş açıklama geldi! Hilmi Öksüz, Hollandalı futbolcuyu Galatasaray'a verdiklerini söyledi.

Kasımpaşa Başkanvekili Hasan Hilmi Öksüz, Trabzonspor maçı sonrasında Ryan Donk hakkında flaş açıklama yaptı! Öksüz, Galatasaray ile Donk için anlaştıklarını açıkladı.

İşte maç sonunda Öksüz’ün sözleri;

“Ryan Donk ile konuşulanlar dolu. Donk için Galatasaray ile el sıkıştık. Henüz imzalar atılmadığı için net bir şey söyleyemiyorum. Ama biz Donk’u Galatasaray’a verdik. Anlaşma sağlandı bizim açımızdan. Donk’tan başka da futbolcumuzla ilgilenenler varsa, baştan söylüyorum; hiç kapımıza gelmesinler.”

Eren Derdiyok kapısını da kapattı

Bilindiği üzere Ryan Donk ile birlikte Kasımpaşa'nın en başarılı iki oyuncusundan biri olan Eren Derdiyok'la Süper Lig'den birçok kulüp ilgileniyor. Hilmi Öksüz bu sözleriyle Eren'e talip olmayı planlayan kulüplere kapıyı kapattı.

[Ve Galatasaray, Donk ile anlaştı](https://www.mynet.com/ve-galatasaray-donk-ile-anlasti-90734-myspor)

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise: "Donk giderse üzülürüz. Biz çok iyi istikrar yakaladık ve bunda Donk'un payı büyük. Donk ön liberoda çok etkili bir oyuncu. Güzel bir teklif gelince yönetim teklifi değerlendirdi. Sözleşmesinin bitmesine 6 ay kalmıştı. İstediğini biz veremezdik. Donk Galatasaray için iyi bir transfer olur. Galatasaray'ın ona ihtiyacı var. Ama tabii ki imzalar daha atılmadı." ifadelerini kullandı.

[Donk için resmi açıklama: 'Galatasaray'la anlaştı'](https://www.mynet.com/donk-icin-resmi-aciklama-galatasarayla-anlasti-90707-myspor)

Ryan Donk, Galatasaray'dan kaç para alacak?

Kasımpaşa'da yıllık 800 bin euro alan Ryan Donk, Galatasaray'da ise yıllık 1.8 milyon euro'ya yakın para kazanacak.

RYAN DONK KİMDİR?

1986 yılında Hollanda’nın Amsterdam kentinde dünyaya gelen Ryan Donk, orta sahada ön libero bölgesinde sergilediği performansla biliniyor. Futbol hayatına Waalwijk takımında forma giyerek başlayan Donk, bu takımda 9 maç forma giydi ve futboluyla AZ Alkmaar’ın dikkatini çekti. 3 milyon Euro bonservis bedeliyle AZ Alkmaar takımına transfer olan Donk, bu takımda 2 sezon kaldıktan sonra İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Bromwich Albion’a kiralandı.

İngiltere’den döndükten sonra Belçika’nın Club Brugge takımına transfer olan Ryan Donk, 4 yıl boyunca Belçika’da oynadı. 2013 yılında Kasımpaşa kulübüyle anlaşmaya varan Hollandalı futbolcu, Kasımpaşa formasıyla 76 kez sahaya çıktı, 11 gol atıp 7 asist yaptı.

RYAN DONK’UN OYNADIĞI TAKIMLAR

Waalwijk (Hollanda) 9 maç

West Bromwich (İngiltere) 19 maç – 1 asist

AZ Alkmaar (Hollanda) 52 maç – 1 gol – 1 asist

Club Brugge (Belçika) 172 maç – 15 gol – 16 asist

Kasımpaşa (Türkiye) 76 maç – 11 gol – 7 asist

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler