SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray'da tarihi restleşme

Galatasaray Kulübü'nün yanlış yönetildiğini düşünen eski başkanlar, Divan Başkanı İrfan Aktar aracılığıyla Özbek'ten görüşme talep etti. Özbek, Astana maçını gerekçe göstererek vazgeçti

Galatasaray'da çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Eski başkanlar Selahattin Beyazıt, Alp Yalman, Faruk Süren, Mehmet Cansun ve Duygun Yarsuvat sarı-kırmızılı kulübün kötü yönetildiği konusunda birleşerek başkan Dursun Özbek ile görüşmek istedi. Divan Başkanı İrfan Aktar aracılığıyla Özbek'ten eski başkanlarla toplantı yapması talep edildi. Bu çok özel görüşmeye kulübü iyi bilen ve yıllarca yöneticilik yapmış olan Ali Dürüst ile Refik Arkan da davet edildi. Toplantıda Özbek'e, "Bundan sonra ne yapmayı planlıyorsun?" sorusu sorulacaktı ve bir anlamda mevcut yönetimin başarılı bulunmadığı vurgulanacaktı. Pazartesi gününe randevu veren Özbek, daha sonra Astana maçını ve yoğun programını gerekçe göstererek toplantıyı erteledi. Toplantının yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor.

[Galatasaray'da bu kaçıncı skandal! Alex...](https://www.mynet.com/galatasarayda-bu-kacinci-skandal-alex-90037-myspor)

UFUKTA OLAĞANÜSTÜ KONGRE Mİ VAR?

Bu arada Hamza Hamzaoğlu'nun gönderilmesinin ardından seçimde kefil olduğu Dursun Özbek'i hedef alan ve "Bu konudan rahatsızım. Divan'da konuşacağım" diyen eski Başkan Duygun Yarsuvat'ın Aralık ayı toplantısında yapacağı konuşmanın kulübü olağanüstü kongreye götürebileceği konuşuluyor.

[Galatasaray'a UEFA'dan 'gizli' transfer yasağı](https://www.mynet.com/galatasaraya-uefadan-gizli-transfer-yasagi-89966-myspor)

NE DEDİLER?

Levent TÜZEMEN: Bu toplantı Başkan Özbek için fırsat!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in kulüp yöneticiliği konusunda ciddi bir deneyimi yok. Başkan Özbek'in, Duygun Yarsuvat'ın 8 aylık başkanlığında kısa bir süre yönetim mutfağında çalışmış olması bazı sıkıntıları çözmeye yeterli olmaz. Divan Başkanı İrfan Aktar'ın, Özbek'e "Eski başkanlarla yemekli toplantı" yapma önerisini doğru buluyorum. Galatasaray'da büyük başarılara imza atmış eski başkanlarla sohbet etmek Özbek için fırsat olur. Çünkü yeni başkan olarak eski başkanların gücünü sırtında hissetmek ve onların tecrübelerinden faydalanmak bazı sorunların aşılmasını kolaylaştırır. Başkanlık dışında Galatasaray'da uzun yıllar mutfakta görev yapmış bu değerli insanların görüşleri hatta önerileri Başkan Özbek için yol haritası olur. Duydum ki; Başkan Özbek bu toplantı önerisine "Astana maçı var. İleri bir tarihte yapalım" demiş. Dilerim bu toplantı sözde kalmaz.

[Galatasaray'ı karıştıran tweetler](https://www.mynet.com/galatasarayi-karistiran-tweetler-89960-myspor)

Bülent TİMURLENK: Galatasaraylılar'ın tanımadığı başkanlar

Ünal Aysal, 2011 yılında ilk kez Galatasaray'ın başkanı seçildiğinde 2 bin 998 oy almıştı. Onu camiasında tanıyan sayısı en iyi ihtimalle 98'i geçmezdi ama yönetiminde Ali Dürüst, Sedat Doğan, Semih Haznedaroğlu, Adnan Öztürk, Mete Başol ve Refik Arkan gibi kulübü, federasyonları ve medyayı bilen yöneticiler vardı. Dursun Özbek ise tek başına yola çıktı, onu ve sağ kolu Fatih İşbecer'i ne genel kurul üyeleri ne de taraftar tanıyor. Onlar da federasyonlara, ezeli rakiplerine uzak ve tecrübesiz isimler. Bu şartlarda eski başkanların Özbek'e verdiği bu muhtıradan tek sonuç çıkar: "Yola devam etmek istiyorsan, tecrübeli isimlerden bir yönetim kur ve seçime git." Randevuyu iptal eden Özbek'in "Divan'da ağır konuşacağım" diyen Duygun Yarsuvat'a o gün vereceği cevap bu yönetimin geleceğini belirler. Tabii Yarsuvat konuşursa...

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler