SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray'da Ocak operasyonu! Düğmeye basıldı

Hamza hoca gitti, Mustafa hoca geldi, rota değişmedi. Galatasaray, orta alandaki direnci artırmak için Donk'un peşinde. Kesenin ağzını açan Sarı-Kırmızılılar, Kasımpaşa'ya resmi teklifte bulunmaya hazırlanıyor...

1- Donk

Galatasaray Yönetimi, teknik heyeti değiştirdi, transferde rotayı değiştiremedi. Sarı-Kırmızılılar’ın ara transferdeki 1 numaralı hedefi yine Ryan Donk. Teknik direktör Mustafa Denizli’nin isteği üzerine harekete geçen Galatasaray Yönetimi, Hollandalı futbolcuyu bir kez daha gözüne kestirmiş durumda. Başkan Dursun Özbek, kurmaylarıyla birlikte Kasımpaşa Kulübü’ne çıkarma yapacak. Donk için deyim yerindeyse kesenin ağzını açan Sarı-Kırmızılılar, bu işi 2 milyon Euro bonservis bedeliyle bitirmeyi hedefliyor. Sezon sonunda kontratı bitecek olan Donk’un da, Galatasaray forması giymeyi çok istediği biliniyor. Hatta tecrübeli futbolcu, bu konuyla ilgili geçtiğimiz haftalarda cesur açıklamalar da yapmıştı.

Tek başına durdurdu

Görevine son verilmeden önce Hamza Hamzaoğlu’nun da gözdesi olan Donk, son olarak Kasımpaşa’nın Galatasaray’la 2-2 berabere kaldığı maçta, Aslan’ı adeta tek başına durduran isim olmuştu. Orta sahada defansif rolü çok iyi üstlenen deneyimli futbolcu, oyunu yönlendirmesi ve hücuma çıkışlarıyla da göz dolduruyor.

2- Rodallega

Golcü transferinde de öncelikle Türkiye genelini değerlendiren Sarı-Kırmızılılar, son olarak Beşiktaş karşısında yıldızını parlatan, sezonun flaş ismi Hugo Rodallega’yı gündemine aldı. Akhisar’a fiyat sorulacak.

Cim Bom’a sürpriz isim... 2 yıl önce Türk futbol piyasasına Oumar Niasse’yi sunan ve Senegalli forveti 150 bin Euro’ya alıp, 5 milyon Euro’ya Ruslar’a satan Akhisar Belediye, bu kez de Galatasaray’ın başvuracağı ilk adreslerden olacak. Son olarak Beşiktaş’a karşı yıldızını parlatan Hugo Rodallega, hem santrfor hem de her iki kanadın oyuncusu olarak dikkat çekmeyi başardı. Bu sezonun flaş isimlerinden olan Kolombiyalı, şu ana kadar 13 lig maçında 8 gol kaydetti, 1 de gol pası verdi. Mustafa Denizli’nin hem yorumculuk döneminde hem de Galatasaray’ın teknik direktörü olarak çok beğendiği ve takip ettiği 30 yaşındaki forvet, Sarı-Kırmızılılar’ın bu bölgeye düşündüğü ilk adaylardan.

Takas formülü gündemde

Fulham’dan Akhisar’a bonservisi elinde gelen Rodallega için Akhisar Belediye’nin ne kadar ücret talep edeceğini merak eden Galatasaray Yönetimi, bu hafta içinde temasa geçecek. Sarı-Kırmızılılar, gerekirse takas formülünü devreye sokarak bu işi bitirmenin planları içinde. Ayrıca Rodellega ile görüşme sağlanıp, kulübünü transferi konusunda ikna etmesi istenecek.

3- Grosskreutz

Mustafa Denizli, devre arasında lisansı çıkarılacak olan Alman futbolcuyla özel olarak görüşüyor. Grosskreutz, kurt hocanın ikinci yarıdaki en önemli kozu olacak. Hatta onun için ayrı bir çalışma programı yapıldı.

Sezonun ikinci yarısında Mustafa hocanın en önemli kozu, Kevin Grosskreutz olacak gibi görünüyor. Evrak hatası nedeniyle lisansı çıkarılamayan ve resmi maçlarda forma giyebilmek için ligin ikinci yarısını bekleyen Alman futbolcuyla, hocası Denizli özel olarak ilgileniyor. Hatta kurt hocanın, Grosskreutz için kondisyoner Stefano’ya özel bir program hazırlattığı da gelen haberler arasında. Denizli şimdilik Alman futbolcuyu orta sahanın ortasında düşünüyor. Ancak Donk gelirse, solda, sağda, hatta sağ bekte bile kullanılma seçeneği mevcut.

En önemli takviye!

İşte bu yüzden Denizli, Grosskreutz ile sık sık görüşüp, kendisiyle ilgili planlarını aktarıyor ve her an hazır olmasını istiyor. Galatasaray cephesinde, tecrübeli futbolcuya artık yeni transfer gözüyle bakılıyor. Hatta Grosskreutz’un ikinci yarıdaki en önemli takviye olabileceği düşünülüyor.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler