SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dursun Özbek'ten Harun Erdenay'a: Sen bu işi bırak

Galatasaray'ın Fenerbahçe karşısında hükmen mağlup sayılması ile ilgili başkan Dursun Özbek, basketbol şube sorumlusu Can Topsakal ve takımın başantrenörü Ekrem Memnun açıklama yaptı. Başkan Özbek, TBF Başkanı Harun Erdenay'ı istifaya davet etti.

Türkiye Basketbol Federasyonu, Galatasaray'ı Fenerbahçe ile oynadıkları maçta, sahaya aykırı takım kadrosu ile çıkması nedeniyle hükmen mağlup saydı. Bu kararın ardından sert bir açıklama yapan Sarı Kırmızılı takım, bu konu hakkında basın toplantısı düzenleyeceğini duyurmuştu.

Galatasaray'da başkan Dursun Özbek, Basketbol Şube Sorumlusu Can Topsakal ve Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, bu konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenliyor.

Dursun Özbek'in açıklamaları:

Şok edici bir kararın ertesinde hissiyatımızı, görüşümüzü, duruşumuzu sizlere anlatmak istedik. Fenerbahçe ile kadın basketbol liginde mücadele ettik. 4 sayı farkla yendik. Muazzam bir alınteri, muazzam bir motivasyon. Galatasaray, Fenerbahçe'yi yenince olmaz. Dünyanın neresinde böyle bir açıklama var. Bizim çocuk dediğin kim Harun. Sen o zaman ortadan çık. Galatasaray'ın hakkını kimse gasp edemez. Kimse de yiyemez. Galatasaray'ı kimseye harcayamaz.

Sen bu işi bırak. Yok bizim çocuk çıkmış, lisansı o vermiş. Sen ne iş yapıyorsun orada. Sen kimsin Galatasaray'ın oyuncusunun tazminatını vereceksin. Şu yapılanların şu söylenenlerin kamuyu temsil eden bir kişinin söylemiyle bir alakası var mı? Bırakın da basketbol sahada oynansın. Masa başında maçlar kazanılmasın.

[Harun Erdanay'dan ilk açıklama](https://www.mynet.com/harun-erdanaydan-ilk-aciklama-89748-myspor)

Can Topsakal'ın açıklamaları:

Çıkın oynayın bir sorun olmaz. Biz buna maddi hasar diyoruz. Bizim hatamız. Biz hata yaptık. Bizim hatamız var. Ben bu maçın tekrar oynanmasını talep edeceğim. 15 dakika önce konuştuk bunu. 15 dakika sonra yönetim kurulu toplantısına girdiler ve bu karar çıktı. Bu karar bir skandaldır. Fenerbahçe Basketbol Federasyonu'nu yönetiyor. Sahada yenemiyorlar, masa altından, masa üstünden müdahale ediyorlar.

Yanımda çalışan çocuk yaptı diyor. Nasıl bir şeydir bu. Yanımdaki çocuk dediğiniz 17 senedir federasyonda çalışıyor. Lisans Galatasaray'ın talebi ile değil, federasyonun talebiyle değiştirilmiştir.

[Galatasaray hükmen mağlup](https://www.mynet.com/galatasaray-hukmen-maglup-89727-myspor)

Ekrem Memnun'un açıklamaları:

Biz federasyonun bize vermiş olduğu lisansı ibraz ederek çıktık mücadelemizi yaptık. Sportmence bir maç oynadık. Anlımızın akıyla maçı kazandık. Çok güzel bir maç oldu.

Ben öbür maçta ne yapacağım diye düşünmeye başladım. Sonra böyle bir açıklama yapıldı. Bundan sonrası, bizim hakkımızın verileceği yönde olacağını düşünüyorum.


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler