SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte Mustafa Denizli'nin Galatasaray'dan alacağı ücret

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Mustafa Denizli için Türk Telekom Arena Stadı'nda basın toplantısı düzenledi. Denizli, bu tören ile birlikte kendisini 1,5 yıllığına sarı kırmızılı renklere bağlayan imzayı attı.

Galatasaray'dan Denizli'ye servet
Galatasaray, teknik direktör olarak anlaştığı Mustafa Denizli'ye 1.5 sezon için toplamda 4.5 milyon dolar ödeyeceğini açıkladı. Galatasaray'ın KAP'a yaptığı bildirim şu şekilde: "Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörlüğü için, Şirketimiz ile Mustafa Denizli arasında 2015-2016 ve 2016-2017 futbol sezonları için toplam 4.500.000 USD,net bedel karşılığı anlaşmaya varılmıştır. Ayrıca,Teknik Direktöre, Takım Süper Lig'de 2015-2016 futbol sezonunda şampiyon olduğu taktirde net 500.000 USD ve 2016-2017 futbol sezonunda şampiyon olduğu taktirde net 400.000 USD prim ödenecektir. Teknik Direktöre Takımın UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final ve üzerindeki turlarda oynayacağı her sezon için net 250.000 USD prim ödenecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Hamzaoğlu'na olay gönderme

Dursun Özbek, sarı-kırmızılı takımın eski teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu’na göndermede bulundu. Yeni teknik direktör Mustafa Denizli’nin imza töreninde ilk olarak söz alan Özbek, Atletico Madrid maçında alınan sonuçtan üstü kapalı olarak Hamza Hamzaoğlu’u sorumlu tuttu.

Özbek, 'Bugün Galatasaray için yeni bir sayfa yepyeni bir gün. Dünden dolayı herkes çok üzgün çok kırgın ve çok kızgın. Dünkü karşılaşmamız sadece o güne ait değil birikimin geçmişten gelen problemlerin doğurduğu bir olaydır" ifadelerini kullanarak 2-0’lık Atletico yenilgisinin sebebini Hamza Hamzaoğlu döneminden bu yana gelen problemlere bağladı.

[Fikret Orman: "Mustafa Denizli gibi iyi bir Beşiktaşlı..."](https://www.mynet.com/fikret-orman-mustafa-denizli-gibi-iyi-bir-besiktasli-89401-myspor)

Dursun Özbek, Galatasaray başkanı olarak her zaman hesap vermeye hazır olduğunun altını çizerek, 'Biz bundan önceki dönemde de Galatasaray'da göreve çağırdığı zaman hiç düşünmedik. Bir telefonla çağırıldığım zaman hemen kabul ettim. Galatasaray'a faydalı olacağımı düşündüğüm için bu genel kurulda aday oldum. Genel kurula çok teşekkür ediyorum görevi bize verdiler. Yönetim kurulu adına da söylüyorum Galatasaray bizi göreve çağırdığı zaman her zaman hazırız" şeklinde konuştu.

'G.Saray hiçbir zaman pes etmez'

Biz bu külübün geleceğine koyulan ipotekleri kaldırmak için göreve talibiz. Medyada olmak için bu göreve talip olmadık. Çocukluk döneminin heyecanıyla okuldan dersten kaçıp Metin Oktay'ı seyretmek için dersten kaçan o çocuk ruhunu taşıyan Dursun Özbek'im. Ben o ruhu taşıyan kişi olarak Galatasaray hiçbir zaman pes etmez, herkesin bittiği dedi yerden yeniden ayağa kalkar ve ait olduğu yerde en tepede yer almak için mücadelesini sürdürür. Bunun en canlı örneği şu anda sevgili hocam yanımda oturuyor. 1988'i hatırlayalım. 28 Ekim Neuchatel maçı oynadık. O maçta deplasmanda sevgili hocam Mustafa Denizli takımın başındaydı. Fark etmez biz de İstanbul'da 5-0 kazanırız dedi. Bu Galatasaraylı pes etmez, yengilgiyi kabul etmez ruhunun en canlı örneğiydi. Sevgili hocama yuvana hoşgeldin diyorum.

[Mustafa Denizli: 'Kariyerimi riske attım'](https://www.mynet.com/mustafa-denizli-kariyerimi-riske-attim-89230-myspor)

'Geçmişle ilgili hiçbir konuyu sorgulamayacağız'

Başkan Dursun Özbek'in ardından söz alan teknik direktör Mustafa Denizli dün günlerinin 10 saatinin yolda geçtiğini belirterek, "Bu nedenle şu saatlerde karşısınızda biraz yorgun görünebiliriz ama bu yorgunluk bizi asla yıldırmaz yıldırmayacaktır. Bu külübe bir çok başarı kazandıran büyük meslektaşlarıma ve daha sonra bugüne kadar camiaya hizmet vermiş tüm meslektaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Geçmişte yapılanlar ve gelecekte yapılanlar ayrı ayrı konulardır. Bugünden itibaren geçmişle ilgili hiçbir konuyu sorgulamayacağız. Dün söylenen değil benim için yarından sonra söylenecekler çok önemlidir. Dolayısıyla yarın sabah takımımla birlikte çalışmaya Bismillah diyip yeni bir yol haritasının bizi nasıl başarıya götüreceğinin planlarını paylaşacağız" dedi.

'Takımımız çok değerli bir gruptan oluşuyor'

G.Saray şu an her takımın zaman zaman yaşadığı olumsuz bir dönemden geçmekte. Bunlar önemli değil ben buraya gelirken camianın ne olduğunu zaten biliyorum. Benim için camia yeni bir başlangıç değil, takım yeni bir başlangıç. Takımımız çok değerli bir gruptan oluşuyor. Bu ülkenin ve kendi ülkelerinin çok değerli elemanlarının oluşturduğu bir takım. Neler yapabiliriz hangi yönetemlerle bu bulunduğumuz durumdan çıkabiliriz bunlara takımımla paylaşacağım.

[Mustafa Denizli Galatasaray'da](https://www.mynet.com/mustafa-denizli-15-yilligina-galatasarayda-89392-myspor)

'Takımdaki hiçbir futbolcuya karşı bir ön yargım yok'

Hayatımda yaptığım bütün çalışmaları inanarak yaptım. Şartları ne olursa olsun kendilerine çok inandığım bir grupla olacağım. Grupla ilgili bireysel mana da verilmiş hiçbir kararım ve beni yönlendirecek hiçbir ön yargım yok. Yarın yeni bir başlangıç yeni bir değerlendirmedir. Uzaktan değerlendirmelerle yakından yapacağım değerlendirmelerde çok farklı sonuçlara ulaşacağımın farkındayım. Karar vericinin doğru ve yanlışı tamamen kendini bağlar. Vereceğim her karar camiamın, takımımın ve kulübümün yanında olacaktır. Benim için de takımımın için de bugün yeni bir yol haritasının başlangıç günüdür. Şu an ki tablo beni asla umutsuzluğa sevk etmez. Benim çalışma şartlarım, neyim, kimim neler konusunda hassasım bunları paylaşacağım. Son söyleyeceğim. Allah camiamızın, yönetimimizin ve takımımızın yanında olsun.

Düşünmeden inanmadan bir hedefi belirlemeden bir bütün olamayız. Bu mesajım hem camiamıza hem takımımızadır. Ben onları, onlar beni ve hepimiz camiayı yükseltmek için beraberiz. Dün bitmiştir, dün de herşey yaşanmıştır. Benim bir şey söyleme ne istiğim, ne arzum ne de yetkim vardır. Ben bu güne kadar kulübümüze hizmet eden tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

'Kriz ve baskı benim için olağan'

Kriz ve baskı benim antrenörlük yaşamımda neredeyse kan kardeşi oldu. Biz kriz ve baskıyı hep olağan gördük. Bu baskı ve kriz nerede ise onun araştırmasını yapıp bulduktan sonra dışlarız. Kriz ve baskı bizim gölgemiz. Belki onlarla uğraşarak kendimizi yeniliyoruz ve geliştiriyoruz.

Sneijder'in Atletico Madrid maçının ardından yaptığı eleştirilerle ilgili soruya Başkan Dursun Özbek, 'Biz artık dünü geride bıraktık" yanıtını verdi.

'Denizli Beşiktaşlı' sözlerine cevap!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın 'Galatasaray'ın başına Beşiktaşlı birinin geçmesi bizim için sevindirici' açıklamasıyla ilgili soruya ise tecrübeli teknik adam, 'Birgün bu camiada hiçbir teknik adama sorulmayan bir soru soruldu. Çocukluğunuzda hangi takımı tutuyorsunuz diye soruldu. Ben de çocukluğumda Beşiktaş'ı tutuyordum dedim. Tüm başkanların görüşleri benim için değerlidir ama en değerli olan kendi görüşümdür. Bana sorulan soruya dürüstlükle cevap verdim ve bu cevaptan da gurur duydum. Bir çok yerde görev yaptım. Teknik adamlık yaşamımın yarısından fazlası bu camiada geçti. Bu mesleğin şartları içerisinde olan bir cevap vermeye çalıştım.

'G.Saray'ın hedefleri hiçbir zaman değişmez'

G.Saray'ın hedefleri ve beklentilerinin hiçbir zaman değişmeyeceğinin altını çize başkan Dursun Özbek, 'Kurulduğumuzdan beri ilk başkanımız Ali Sami Yen 1905'te hedeflerimizi koymuş. Hedefimiz başarı. Türkiye en iyi şekilde temsil etmek ve başarı kazanmaktır. Bugün de bu hedeflerde bir değişiklik olmayacaktır. Galatasaray bu yarışta nasıl gideceğini kimlerle gideceğini ince eleyip sık dokuyan bir kulüptür. Taraftarların, takımı ve hocamızı alkışlayacağı günler için bu kararı aldık. Mustafa Denizli bu görev için herkesin üzerinde ittifak ettiği bir isimdir. Mustafa Denizli ve Galatasaray birbirine alışıktır" ifadelerini kullandı.

'Hafif puslu ve sisli'

Mustafa Denizli bir basın mensubunun Galatasaray'ın içinde bulunduğu durum için 'Karabulut' benzetmesinini yapması üzerine 'Kara bulutluk bir durum yok. Hafif puslu sisli bir durum var ve o kadarda önemli değil" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Mustafa Denizli kendisini 1.5 yıllığına sarı kırmızılı takımın teknik direktörü yapan sözleşmeyi imzaladı.

İşte sosyal medyadan gelen bazı yorumlar;


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler