SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mustafa Denizli resmen Galatasaray'da

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Mustafa Denizli ile yaptığı görüşme sonrası anlaşıldığını açıkladı. Anlaşma borsaya da bildirildi. Tecrübeli hocanın sözleşmesinin 1,5 yıl olacağı öğrenildi. Denizli, Çarşamba günü oynanacak Atletico Madrid maçını Başkan Dursun Özbek ile birlikte tribünden takip edecek. Denizli, hafta sonunda oynanacak Kasımpaşa maçı ile göreve başlayacak. Öte yandan Denizli - Özbek toplantısından transfer kararı çıktı. Denizli'nin Özbek'ten bir ön libero, bir de forvet istediği öğrenildi.

Galatasaray'da, Hamza Hamzaoğlu'ndan boşalan teknik direktörlük görevine Mustafa Denizli getirildi.

Ve Galatasaray'da beklenen oldu. Geçtiğimiz hafta görevine son verilen teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun yerine Mustafa Denizli getirildi.

Bugün İstanbul'da başkan Dursun Özbek ile bir araya gelen tecrübeli teknik adamla her konuda anlaşmaya varıldı.

Anlaşma sağlanmasının ardından Denizli ile birlikte kameraların önüne geçen Özbek, "Mustafa Denizli hocamız ile prensip anlaşmasına vardık. Önümüzdeki günlerde sözleşme şartları konusunda bir görüşme yapacağız" dedi.

Galatasaray'da Mustafa Denizli dönemi 3. kez başlarken, Denizli - Özbek toplantısından transfer kararı çıktı. Denizli'nin Özbek'ten bir ön libero, bir de forvet istediği öğrenildi.

[İşte Mustafa Denizli'nin istediği transferler](https://www.mynet.com/galeri/iste-mustafa-denizlinin-istedigi-transferler-155330-myspor)

Mustafa Denizli'nin açıklamları şöyle:

- Değerli arkadaşlar sizlerle yıllarca beraber aynı mekanları paylaştık. Heyecanlıyım maruz görün kısaca bahsetmek gerekirse sporculuk yaşamımın dönüm noktasını burada gerçekleştirdim. Kısacası bu parantezi burada açtım inşallah yüzümün akıyla bu camiada kapatacağım.

"1.5 YIL ÖNCE DE TEKLİF GELMİŞTİ"

- Çok güzel zaman zaman da üzüntülü dönemlerim oldu. Beni bu koltuğa oturtan bugün taşıdığım ismi, kariyeri borçlu olduğum camiadan böyle bir görev isteği gelince ki ikinci defa geldi. İlk defasında 1.5 yıl önce olmadı gayet tabii bu normal yani bana gelen tekliflerden farklı bir hadiseydi.

- Eğer bir gün başarılarımı, ismimi risk edeceksem uğruna her şeyi risk edebileceğim camia burasıdır. Yaşadığım bana emekleri geçen Altay ve mesleki kariyerimin başladığı bana güvenen bu camia benden böyle bir görev istiyorsa bundan sadece onur duyarım.

[Denizli'nin Muslera sözleri olay olmuştu! "Elleri küçük..."](https://www.mynet.com/denizlinin-muslera-sozleri-olay-olmustu-elleri-kucuk-89394-myspor)

"İNŞALLAH HER ŞEYİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

- Camiamızı, taraftarımız ve sporcularımızla inşallah her şeyi gerçekleştireceğiz. Bunun heyecanını yaşıyorum. Çocuksu tecrübeler yıllar bunlara mani olmuyor. Bu heyecanı kaybettiğim anda bu görevlerde bulunmam.

- 1987 yılında başına geçtiğim zaman neyse bugün belki kat daha fazla. Bunu sizlerle paylaşmak istedim hepinize teşekkür ediyorum. Aklınızda olan sorular var bunları paylaşacağınız zamanlar olacak ama takdir edersinizki mekan ve zamana olarak bunlara sonra yer verelim.

"TERİM VE HAMZAOĞLU'NDAN DESTEK ALABİLİRİM"

- Son sözü başkanımıza bırakalım. Hiçbir çalışma arkadaşım belli değil. Burada görev yapan iki arkadaşımdan destek isteyebilirim. Birincisi Fatih Terim hocamız ikincisi ise Hamza Hamzaoğlu hocamız. Onlardan destek alabilirim. En iyi çalışma şartlarını onlar biliyor.

Mustafa Denizli açıklandığı esnada GS TV...
Mustafa Denizli'nin Galatasaray'ın başına geçecek olmasını GS TV, böyle duyurdu.

Hamza Hamzaoğlu'nun takımdan ayrılmasının ardından teknik direktör arayışları son buldu ve Mustafa Denizli göreve geldi.

Mustafa Denizli'nin Galatasaray'ın başına geçecek olmasını GS TV "Hoşgeldin Büyük Mustafa" görseli ile duyurdu.

MUSTAFA DENİZLİ KİMDİR?

Galatasaray ve Mustafa Denizli 23 yıl sonra yeniden buluştu.Denizli, teknik direktörlüğe ilk adımını attığı ve tarihi başarılar elde ettiği Galatasaray'ın başına bir kez daha geçti. Bir çoklarına göre "Türk futbolunun kaderini değiştiren adam" olarak bilenen Mustafa Denizli'nin kariyerine göz atıyoruz.

Mustafa Denizli, 10 Kasım 1949’da Çeşme, İzmir’de doğdu. Nüfus kağıdındaki bilgilere göre 10 Kasım 1949'da Çeşme'de Giritli Mehmet Ali'den olma, Selanikli Pembe Hanım'dan doğma Mustafa Işık'tır. Kahveci babası ve ev hanımı annesi kendisine Işık diye hitap ediyordu.

Profesyonel anlamda futbol kariyerine 1965 yılında Altay takımında başladı. 17 yıl boyunca bu takımda oynadı. Denizli’nin yeteneği ve Altay’daki başarısı İzmir sınırlarının dışına taştı ve Denizli, İstanbul kulüplerinden teklifler almaya başladı. Ancak İzmir’den ayrılmamak için bu tekliflerin hepsini geri çevirdi. 1980 yılı Süper Ligi’nde 12 golle gol kralı oldu. 33 kere Milli Takım forması giydi, 2 gol attı.

Denizli, aktif futbol hayatına son vermeden bir sene önce, 1983 yılında Galatasaray’a transfer oldu. Bir sene burada top koşturdu ve 1984’te takımın yardımcı teknik direktörlüğüne getirildi. O dönem Galatasaray teknik direktörü olan Jupp Derwall ile 3 sene boyunca çalıştı ve 1987’de teknik direktörlüğe getirildi. Takımın başına geçtiği 1987 senesinde Galatasaray’ı lig şampiyonu yaptı ve Milli Takım teknik direktörlüğüne getirildi.

Denizli’nin teknik direktörlüğü sırasında Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası’nda yarı final oynadı. 1989’da Galatasaray’dan ayrılan Denizli, teknik direktörlük kariyerine Almanya 2. lig takımı Alemannia Aechen ile devam etti. 1990 yılında bu takımı bırakıp Galatasaray’daki görevine geri döndü ve 4 yıl boyunca aynı görevi yürüttü. Bu sırada 1990-1991 sezonunda takımı Türkiye Kupası’nı kazandı, 1991-1992 sezonunda Kupa Galipleri Kupası’nda çeyrek final oynadı.

1994 yılında Galatasaray’dan ayrılarak Kocaelispor’un teknik direktörlüğüne getirilen Denizli, bu takımı 2 yıl boyunca çalıştırdı. 1996–2000 yılları arasında Türk Milli Takımı’na geri döndü. Bu süre zarfında Milli Takım, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek final oynayarak bir ilke imza attı.

2000’de Denizli, Fenerbahçe’nin teknik direktörü oldu. Takımın başına getirildiği yıl, Fenarbahçe’yi şampiyon yaptı ve takıma şampiyonluğu tattıran ilk Türk teknik direktör oldu. 2003’te Vestel Manisaspor’u çalıştırmaya başladı. 2004’te bir İran takımı olan Pas’ın teknik direktörü oldu. 2 yıl bu takımla çalıştı.

Mustafa Denizli, Ağustos 2006'da bir başka İran takımı Persepolis FC'ye transfer oldu. Sezona kötü başlayan Denizli ve takımı, geçen senenin şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne katılacak ikinci takımı belirleyecek play-off'larda Sepahan takımına penaltılarla elendiler. Ancak daha sonra toparlayan takım, son haftaya rakiplerinin puan kaybetmesi ile şampiyon olacaktı ancak son hafta rakipleri puan kaybetmeyince Persepolis, lig üçüncüsü oldu. Sezon sonunda takımdan ayrılan Denizli, Türkiye'ye dönünce bir süre takım çalıştırmadı ve Lig TV'de yorumculuk yaptı.

Beşiktaş, UEFA Kupası'nda Metalist Kharkiv'e farklı yenilip elenince teknik direktörü Ertuğrul Sağlam istifa etti. Mustafa Denizli, Sağlam'ın yerine 9 Ekim 2008 tarihinde Beşiktaş'ın teknik direktörlüğüne getirildi. Denizli'li Beşiktaş ilk maçını Gençlerbirliği karşısında 3-1 kazandı ve liderliğe yükseldi. Bu parlak başlanıça rağmen sezonun ilk yarısının sonunda Beşiktaş, lig 6.sı oldu. Denizli 10 lig maçında 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi alarak Yıldırım Demirören döneminin en başarısız teknik adamı olmuştu. Denizli ikinci yarıya başlamadan Fabian Ernst ve Yusuf Şimşek'i transfer ederek değişikliklerle başladı. İkinci yarıdaki başarılı performans ile önce 13 Mayıs 2009 tarihinde Fenerbahçe ile oynanan maçta rakiplerini 4-2 yenerek Türkiye Kupası'nı kazandı. . Sezonun son maçında ise Denizli yönetimindeki Beşiktaş, Denizlispor'u 2-1 yenerek 13. Şampiyonluğunu ilan etti. Beşiktaş 6 yıl sonra şampiyonluğu, 19 yıl sonra çifte kupayı gördü. Mustafa Denizli de aynı ligde 3 takımı da şampiyon yapan ilk teknik adam oldu. Ayrıca ilk yarıda sonucundaki kötü tablo nedeniyle suçlanan Denizli, "26. haftayı bekleyin" demişti. 26. haftada Beşiktaş'ın lider Sivasspor'un 1 puan gerisine gelmesi, daha sonra ise şampiyonluğu yakalaması sonucu "kahin" lakabı takıldı.

Sezon sonu Beşiktaş'tan ayrılacağı söylentileri çıksa da, Denizli takımda kalmayı tercih etti. Sezona iyi başlayamayan Beşiktaş, ilk yarının ortalarında bir seri yakalasa da ilk yarıyı yine kötü bitirdi. Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası gruplarından çıkamayan Beşiktaş, ligde bir ara 2.liğe kadar gelse de son haftalarda aldığı puan kayıpları ile ligi dördüncü bitirdi.

Denizli, televizyon ekranlarındaki yorumculuk döneminden sonra yeniden İran'a döndü ve 2006-2007 sezonunda çalıştırdığı Persepolis'le 24 Aralık 2011'de 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. 5 Ocak 2012'de Malavan FC ile oynanan ilk maçında mağlubiyet ile tanıştı. Bir hafta sonra ise ilk galibiyetini aldı.

2 Şubat'taki Tahran derbisinde İstiklal Tahran'ı deplasmanda, 2-0 yenik durumdan 10 kişi ile 2-3'e getirerek mağlup etti. 2012 AFC Şampiyonlar Ligi'nde takımı gruplardan çıkarıp, son 16'ya soktu. Ancak ligi 12. bitiren takım, Şampiyonlar Ligi'nden de elenince 21 Haziran tarihinde, Denizli takımından istifa etti.

21 Aralık 2012 tarihinde Mustafa Denizli, 1. Lig ekibi Çaykur Rizespor'la 1,5 yıllık anlaşma imzalayarak, Karadeniz ekibinin teknik direktörlüğüne getirildi. 20 Ocak 2013'te Gaziantep Belediyespor galibiyeti ile Rizespor kariyerine başlayan Denizli, takımını 28 Nisan'da MKE Ankaragücü galibiyeti ile ligin bitimine 2 hafta kala Süper Lig'e çıkarmayı başarmıştır.

24 Mayıs 2013 tarihinde, 2013-14 sezonu bütçesi konusunda Çaykur Rizespor ile anlaşamayan Mustafa Denizli, kulüp ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı.

2013 yılında adı Beşiktaş, Kayserispor, Trabzonspor ve Fenerbahçe gibi kulüplerle anılan Denizli, son olarak Galatasaray (futbol takımı) sportif direktörlüğü için düşünüldü.Bu takımların hiç birine imza atmayan Denizli, Azerbaycan'ın Hazar Lenkeran takımına transfer oldu.

İlk eşi Jülyet Aruh’tan Selin Denizli, Çiğdem Kayalı ile birlikteliğinden ise 1991 doğumlu Lal adlı bir kızı var.

Sosyal medyadan yorumlar:


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler