SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray ile Hamza Hamzaoğlu'nun yolları ayrıldı

Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu şoku yaşanıyor. Galatasaray Kulübü, futbol takımı teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayırdığını açıkladı. Taraftarlarda şok etkisi yaratan haber sosyal medyayı salladı. İşte tüm detaylar...

Geçtiğimiz sezonu lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Süper Kupa ile kapatan Galatasaray'da, Hamza Hamzaoğlu dönemi sona erdi.

Sarı kırmızılı kulüpten yapılan resmi açıklamada şu satırlara yer verildi;

"Galatasaray Futbol Takımı Teknik Direktörü Sayın Hamza Hamzaoğlu’nun sözleşmesi, varılan karşılıklı mutabakat çerçevesinde sona erdirilmiştir. Hocamıza bugüne kadar kulübümüze verdiği hizmetler için teşekkür ediyor, kendisine bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz."

İŞTE AYRILIĞIN SEBEPLERİ...
Galatasaray'da yaşanan şok ayrılığın temelinde Hamza Hamzaoğlu'nun salı günkü antrenman öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamalar yer alıyor. Hamzaoğlu'nun özellikle transfer konusunda yaptığı sivri açıklamaları değerlendiren yöneticiler, başarılı teknik adamı akşam saatlerinde Türk Telekom Arena'ya toplantıya çağırdılar.

Sarı kırmızılı yöneticiler bu toplantıda Hamzaoğlu'na, Umut Bulut ve Niasse ile ilgili sözlerinden duydukları rahatsızlığı dile getirip, "Umut Bulut'un sözleşmesi otomatikman uzamasa dahi ben sözleşmesini uzatacaktım' sözlerinizi doğru bulmadık. Bunlar teknik adamın değil yönetimin vereceği kararlar" siteminde bulundular.

Ancak Hamzaoğlu sözlerinin arkasında olduğunu ifade edince ipler koptu. Yöneticiler Hamzaoğlu'na 'Bu durumda sizinle çalışmaya devam edemeyiz' karşılığını verdi. Hamza Hamzaoğlu yine geri adım atmayınca görevine son verildiği bildirildi.

Daha sonra yapılan açıklamada ise sözleşmenin karşılıklı olarak feshedildiği duyurusu yapıldı. TRANSFER KONUSUNDA DA GÖRÜŞ AYRILIKLARI VARDI
Diğer taraftan Galatasaray yönetimi ile Hamza Hamzaoğlu arasında transfer konusunda görüş ayrılıkları yaşandığı da uzun süredir biliniyordu. Yönetim kurulu forvet bölgesi için ceza sahası içinde etkili ve gol yüzdesi yüksek bir oyuncu arayışına girerken, Hamzaoğlu yaptığı açıklamalarda, Umut Bulut tarzında, İzlandalı Sigthorrsson gibi iri yapılı ve hava toplarında etkili bir futbolcu alınmasını istiyordu.

İşte Hamzaoğlu ile yolların ayrılmasına neden olduğu iddia edilen o açıklamalar:

[Hamzaoğlu patladı: 'Vurup duruyorsunuz çocuğa'](https://www.mynet.com/hamzaoglu-patladi-vurup-duruyorsunuz-cocuga-89090-myspor)

Yönetimden açıklama

Galatasaray Kulübü Genel Sekreteri Fatih İşbecer de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hamzaoğlu ile bugün bir araya geldiklerini belirterek, "Hamza hoca ile bugün dostane bir görüşme yaptık. Karşılıklı anlaşarak, yollarımızı ayırma kararı verdik. Konunun gerekçelerini şu an için paylaşmak istemiyorum" diye konuştu.

[İşte Galatasaray'ın yeni teknik adam adayları](https://www.mynet.com/galeri/iste-galatasarayin-yeni-teknik-adam-adaylari-155319-myspor)

Hamza Hamzaoğlu'ndan açıklama geldi

Galatasaray ile yolları ayrılan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, "Yönetim kurulu yolları ayırma kararını bana iletti. Ben de bu karara saygı duyuyorum" dedi.

Hamzaoğlu, yaptığı açıklamada, sarı-kırmızılı kulübün yönetim kuruluyla bir araya geldiklerini belirterek, "Benimle devam etmeme yönündeki kararlarını bildirdiler. Ben de bu kararlarına saygı duyuyorum. Kendilerine teşekkür ettim. Bundan sonrası için hayırlısı olsun" diye konuştu.

Görevden ayrılmasının beklenmedik bir gelişme olduğunun ifade edilmesi üzerine Hamzaoğlu, "Bu konuda çok fazla konuşmak istemiyorum. Bugüne kadar bize güvenenlere, destek verenlere teşekkür ediyorum. Yönetim kurulumuzun bu yönde aldığı bir karar var. Biz de saygıyla karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hamzaoğlu resmi site aracılığıyla da bir açıklama yayınladı:

G.Saray tarihine geçmişti!

Galatasaray'da yolların resmen ayrıldığı Hamza Hamzaoğlu 3 kupa sığdırdığı Galatasaray macerasında hem futbolculuk döneminde hem de teknik direktörlük döneminde şampiyonluk yaşayan ilk isim olmuştu.

Beklenmedik bir şekilde görevinden ayrılan Hamza Hamzaoğlu sarı kırmızılı kulüpte son dönemde aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çekmişti. Hamza Hamzaoğlu Galatasaray ile çıktığı 52 maçta 33 galibiyet, 10 mağlubiyet, 9 beraberlik alırken görevde kaldığı yaklaşık 1 yılda kazanılabilecek olan 3 kupayı (Süper Lig, Türkiye Kupası, Süper Kupa) da müzeye götürdü.

TARİHE GEÇMİŞTİ

Sarı kırmızılıların son dönemdeki başarılarında büyük pay sahibi olan Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'da hem teknik direktör hem de teknik direktör olarak şampiyon olan ilk isim olmuştu. Galatasaray'da daha önce futbolculuk döneminde şampiyonluk yaşayan isimler teknik direktör olarak bu başarıyı yaşayamamışlardı. Futbolculuğunda 1992-1994 yılları arasında sarı-kırmızılı forma ile 2 şampiyonluk yaşayan Hamzaoğlu, teknik direktör olarak 2014-2015 sezonunda mutlu sona ulaşarak adını kulüp tarihine altın harflerle yazdırmıştı.

Sosyal medyadan yorumlar:


Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler