SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray'da 50 milyon Euro'luk şok rapor

Finansal Fair Play nedeniyle UEFA tarafından Avrupa Kupaları'ndan men edilmesi gündemde olan Galatasaray'da gelir kaybının 50 milyon Euro'yu bulabileceği ortaya çıktı.

UEFA'nın Finansal Fair Play kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle gelecek sezon Avrupa kupalarından men edilmesi gündemde olan Galatasaray'da yönetim, teyakkuza geçti. Bir yandan 1 yıl daha ek süre koparabilmek için UEFA ile görüşmelere devam eden sarı-kırmızılılar, olası bir cezada karşılaşacağı tabloyu ise şimdiden öngörmeye çalışıyor. Başkan Dursun Özbek'in yönetim içinde bir komite oluşturarak, Avrupa kupalarına katılınamaması halinde kulübün karşılaşacağı maliyetle ilgili rapor hazırlattığı öğrenildi.

MARKA DEĞERİ DÜŞECEK

Başkanlığını Galatasaray Sportif A.Ş. yönetim kurulu üyesi Niyazi Yelkencioğlu'nun yaptığı, yönetim kurulu üyesi Fatih İşbecer ve Sportif A.Ş. yönetim kurulu üyesi İsmail Sait Kulacıoğlu'nun da yer aldığı komitenin hazırladığı rapor moralleri bozdu. Rapora göre Galatasaray, Avrupa'ya gidememesi halinde yaklaşık 50 milyon euro gelir kaybı yaşayacak. Bu rakamın yarısı Şampiyonlar Ligi geliri olarak hesaplanırken, geri kalanının ise sponsor, reklam ve marka değerinin düşmesiyle oluşacağı vurgulandı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler