SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray'dan flaş Denayer hamlesi

Galatasaray, 20 yaşındaki Belçikalı oyuncuyu gelecek sezon da kiralık olarak kadrosunda bulundurabilmek için Ocak ayında Manchester City ile masaya oturma kararı aldı. Yönetimin hedefi, yeni kontrata satın alma opsiyonu da koydurabilmek.

Transferin son gününde Manchester City’den kiralanan Jason Denayer, kısa sürede Galatasaray’ın vazgeçilmez ismi oldu.

İlk olarak Atletico Madrid ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçının ikinci yarısında sağ bek olarak oyuna giren Denayer, bu maçta gösterdiği performansla beğeni toplamıştı.

Ardından Hamza hoca, Sabri’yi kulübeye çekip, diğer maçlara da sağ bekte Denayer’le başladı. Genç futbolcu, bu karşılaşmalarda da futboluyla göze girmeyi başardı.

Sarı-Kırmızılılar’ı şimdi başka bir endişe sarmış durumda. Denayer’in gelecek sezon takımda kalmama ihtimali, yönetimin gözünü korkutuyor. Sarı-Kırmızılılar bu yüzden şimdiden Manchester City ile pazarlık masasına oturmaya hazırlanıyor.

City ne cevap verecek?

Galatasaray’ın hedefi, Ocak’ta City ile görüşüp, Denayer’in 1 yıl daha kiralık olarak Florya’da kalmasını sağlamak. Ancak yönetim, bu yeni kontrata mutlaka bir satın alma opsiyonu koydurmak istiyor.

Galatasaray’ın bu opsiyonda 10 milyon Euro’ya kadar çıkmayı düşündüğü, gelen haberler arasında. Ancak İngiliz kulübünün bu talebe nasıl bir cevap vereceği şimdilik merak konusu.

Herkes durumdan memnun

Denayer’in Galatasaray’daki kiralık macerası, üç tarafı da memnun etmiş durumda. City Yönetimi, oyuncunun düzenli oynamasından ve gelişiminden dolayı mutlu. Galatasaray cephesi, takıma genç bir oyuncu kazandırmaktan ve isabetli transfer yapmaktan dolayı gayet keyifli. Denayer de, City’nin 11’inde oynamasının zor olduğunu bildiğinden, Galatasaray gibi şampiyonluğa oynayan bir takımla, Şampiyonlar Ligi tecrübesi kazanmaktan dolayı çok memnun. Hâl böyle olunca, tarafların yeni bir kiralık kontrat daha yapma ihtimali kuvvetli olarak görünüyor.

JASON DENAYER KİMDİR?

1995 yılında Belçika’nın Brussel kentinde dünyaya gözlerini açan Jason Denayer; 1.84 boyunda. Defansta stoper bölgesinde bazen de sağ bekte oynayan genç futbolcu Belçika’da Academy Lier’de yetiştikten sonra Manchester City U18 kadrosuna katıldı.

Ardından Manchester City ile profesyonel sözleşme imzalayan Denayer; 2014 sezonunun başında City’den Celtic’e kiralık transfer oldu. Geçtiğimiz sezon Celtic formasıyla toplam 44 maçta forma giyen Jason Denayer; 6 gol attı ve 2 asist yaptı. Bu maçlar boyunca yalnızca 3 kez sarı kart gördü ve takımıyla lig şampiyonluğu sevinci yaşadı. Denayer ayrıca takımının UEFA Avrupa Ligi maçlarında da forma giydi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler