SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hamza Hamzaoğlu'ndan Podolski itirafı!

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Medipol Başakşehir maçının ardından açıklamalarda bulundu.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup ettikleri maçın ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Hamza Hamzaoğlu'nun maç sonu ilk açıklamaları şöyle:

"Kontrollü oynamak zorundaydık. Süratli bir şekilde hücuma çıkan bir takım vardı karşımızda. Astana sonrası dinlenme şansımız da olmadı. İlk yarıda Muslera'nın çıkardığı net bir pozisyon var, o gol olsa belki maçın akışı değişebilirdi. Hamleleri yapacağımız zamanı bekledik. Sneijder'in daha çok oyuna yön vermesine çalıştık. Bunda da başarılı olduk. Başakşehir'e başarılar diliyorum."

[Maçtan kareler-![Başakşehir - Galatasaray maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2124036/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/basaksehir-galatasaray-macindan-kareler-155168-myspor)

"Podolski'nin eline çarpıyor"

"İlk golü attığımız pozisyonda top Podolski'nin eline de çarpıyor, içeride gördüm. Bu hakemlerin takdiri. Bize de olsa benim de canım yanar. Savunma oyuncusuna çarptığında penaltı verilmiyor diye bir kural çıktı, hücum oyuncusunda durum ne olur, bilmiyorum."

"Çizgimizi bozmadan ilerlemeye çalışıyoruz"

"Geçen sene şampiyon olduğumuzdan bu yana eleştiriler olacağını bekliyorduk. Çizgimizi bozmadan ilerlemeye çalışıyoruz. İnşallah sonuna kadar yürüyeceğiz. Sneijder ile anlaştık tekrar. Zaten bir sorun olacağını düşünmüyorduk. Tribünlerde bizi destekleyen taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Kötü günde bizle beraber olsunlar aynı bugün olduğu gibi, biz onları mutlu etmeye devam edeceğiz."

Hamza Hamzaoğlu'nun basın toplantısındaki açıklamaları ise şöyle:

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında zorlu geçen Medipol Başakşehir maçında ancak önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Müsabakanın ardından gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamada bulunan Hamza Hamzaoğlu, Astana maçının ardından bu maç için çok fazla vakitleri olmadığını dile getirerek, "Rakibimiz iyi bir takım. Zor bir maç olacağını biliyorduk. Kontrollü başladık ve hamlelerimizi ikinci yarıya sakladık" dedi. İlk yarıda Mehmet Batdal'ın pozisyonu dışında kalelerinde tehlike yaşamadıklarını anlatan Hamzaoğlu, "Muslera'yı tebrik ediyorum. Orada önemli bir hamle yaptı. Eğer gol olsaydı maç çok farklı gelişebilirdi. Kaleciler böyle zamanlarda önem kazanıyor ve bugün önemli bir performans sergiledi" diye konuştu.

"Böyle gol yesek canımız acırdı"

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, Lukas Podolski'nin golü öncesi topa eliyle müdahale ettiği itirazlarının hatırlatılması üzerine, "Podolski'nin golünde ele çarpma var ama savunma oyuncularının ele çarpmalarında da benzer pozisyonlarda düdük çalınmıyor. Hakemler belki böyle değerlendirdiler, belki de görmediler. Böyle bir gol yesek canımız acırdı açıkçası" ifadelerini kullandı.

"Hep sancılı bir süreç yaratılıyor"

Hamza Hamzaoğlu, takımın sancılı bir süreçten geçtiği şeklindeki yorum üzerine, "Hep bir sancılı süreç yaratılıyor ama bizim sancı çektiğimiz falan yok. Bizim, dışarıdan gelen sancılara üzüntümüz var. Bir rahat bırakılsak. Hiçbir şey yok aslında. Hep bir gündem yaratılıyor" değerlendirmesinde bulundu. Yönetimin kendisinden rapor istemesi konusuna açıklık getiren sarı-kırmızılı teknik adam, şunları söyledi:

"Biz daha Avusturya kampındayken Mehmet Özbek'le oturup konuştuk. Bazı şeyleri kağıda dökelim ve yazılı kalsın istedik. Sözlü olarak her maçtan sonra zaten konuşuyoruz. Astana maçından sonra yönetimde bu yazılı rapor konusu gündeme gelince, 'hocadan isteyelim' demişler. Podolski şişelere tekme vurmuş, ben görmedim. 'Acaba ceza gerekir mi' diye düşünmüşler. Ben de 'haftaya yazayım' dedim. Ertesi gün de kamuoyunda tartışma konusu oldu."

Galatasaray'da teknik direktör olarak 1 yılını doldurmak üzere olduğuna dikkati çeken Hamzaoğlu, "Belki ilk defa takımımız, kulübümüz ve kendi aramızda diyaloglar bu kadar saf, temiz ve iyi. Bu kadar söylüyorum. Hiçbir sorunum yok. Sabah kalkıp basında bir şey görmezsek, o günümüzde de bir şey yok. Bir şey görürsek, onunla uğraşıyoruz. Dün çok üzüldüm mesela. Yönetim bir hoca istemiş, oyuncular başka hoca istemişler. Çok üzüldüm çünkü bana sorulmadı. Belki ben de başka bir hoca isteyebilirdim. Ne güzel senaryolar yazılıyor" şeklinde görüş belirtti.

"Transferi biz de istiyoruz ama..."

Sezon başından itibaren kendilerine eleştiriler olduğuna dikkati çeken Hamzaoğlu, transfer konusunun mali durumla alakalı olduğunu söyledi. "Bu sene başarı durumumuz mu, izlediğimiz yol mu insanları tatmin etmiyor, anlamış değilim" diyen sarı-kırmızılı çalıştırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anlamadığınız bir şey var. Transferi biz de istiyoruz ama yarın öbür gün iyi oyuncuları getirip oynatabilmek için önce sağlıklı bir yapıya kavuşmamız lazım. Bugün riskler var ve ona göre hareket ediyoruz. Bu geçiş dönemine mecburuz. Kulübün bugününü düşünüyoruz, yarışmamızı yapıyoruz ve mücadelemizi de vereceğiz. Bu arkadaşlarımızın başarabileceklerine inanıyoruz. Önemli olan bundan sonraki seneler için de sağlıklı bir yol açabilmek. Bugünü düşünürken, yarını da düşünmeye gayret ediyoruz. Şampiyonluktan sonra belki transfer yapmadık. Gündeme kendimizi oturtmadık. Rakiplerimiz hepsi transferlerle gündemde oldular. Belki de bize kızıldı. Şu anda yapmamız gereken şey bu. Yarın öbür gün mali anlamda daha iyi durum olur, biz de gider istediğimiz oyuncuya teklifimizi yaparız."

"Oyuncu tepkileri normal"

Hamza Hamzaoğlu, son dönemde Emre Çolak, Wesley Sneijder, Yasin Öztekin ve Lukas Podolski gibi oyuncuların sahadan çıkarken kendisine yönelik tepkileri olduğunun aktarılması üzerine, bu durumu belli seviyeye kadar normal karşıladığını kaydetti. Bu konunda kendisinin bir rahatsızlığı bulunmadığına dikkati çeken Hamzaoğlu, şöyle devam etti:

"Bu hareketler bana yapılıyor ama insanlar benden daha fazla rahatsız oluyor. Biz de futbol oynadık. En sevdiğim teknik adam Saffet Susiç'ti ama ona bile neler yaptım. Tartışma da yaşadık fakat abi kardeş gibiydik. İnsan bunu yapabilir. Oyundan çıkıyor, belki istediğini veremedi, belki sahada kalmak istiyordu, belki gol atacağına inanıyordu. Tepki gösterebilir ama bunlar normal. Terbiye sınırlarını aşarsa, kesmesini biliriz ama şu anda ciddi bir sorun görmüyorum."

Geçen sezon hakem yönetimiyle ilgili yaptığı bir açıklamayı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın basın toplantısında kullandığının aktarılması üzerine Hamzaoğlu, "Ben izlemedim. Ben zaten rakip takımlarla ilgili bir şey söylemiyorum. Kimse yanlış anlamasın. Kimseyle sorunum yok. İşimizi yapıyoruz ve hakem unsuru da var. Bununla ilgili bizim de konuşma hakkımız olsun. Zaten herkes konuşabiliyor" şeklinde ifadeler kullandı.

Öte yandan Hamza Hamzaoğlu, milli maç arası nedeniyle takıma 3 gün izin verdi. Ligin 8. haftasında Gençlerbirliği ile sahasında karşılaşacak Galatasaray, bu maçın hazırlıklarına 7 Ekim Çarşamba günü başlayacak.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler