SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray sonradan açıldı

Son dönemde oynanan futbol ve alınan sonuçlar ile taraftarın tepkisini çeken Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında konuk olduğu Medipol Başakşehir'i Podolski ve Umut'un ikinci yarıda kaydettiği gollerle 2-0 mağlup etti.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

MEDIPOL BAŞAKŞEHİR 0 - 2 GALATASARAY
STAT: Fatih Terim
HAKEMLER: Serkan Tokat, Mehmet Cem Satman, Serkan Çimen

BAŞAKŞEHİR: Volkan, Enver (Dk.82 Doka), Yalçın, Bekir, Ferhat, Mahmut, Badji (Dk.70 Mossoro), Cenk Ahmet, Emre, Visca, Mehmet (Dk.70 Cigalleshi)
GALATASARAY: Muslera, Denayer (Dk.46 Sabri), Chedjou, Hakan, Carole, Bilal, Selçuk, Yasin (Dk.86 Olcan), Sneijder, Podolski, Sinan Gümüş (Dk.63 Umut Bulut)

SARI KARTLAR: Badji, Emre Belözoğlu (Başakşehir), Bilal Kısa, Sneijder (Galatasaray)

GOLLER: Dk.77 Podolski, Dk.82 Umut (Galatasaray)

[Maçtan kareler-![Başakşehir - Galatasaray maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2124036/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/basaksehir-galatasaray-macindan-kareler-155168-myspor)

Bu sezon aldığı sonuçlar ve sahaya konulan futbol ile taraftarın tepkisini çeken Galatasaray, çarşamba günü Şampiyonlar Ligi'nde Astana karşısında da bekleneni veremeyince sıkıntılı günler yaşanmaya başladı. Çalkantılı dönemleri atlatıp taraftarın gönlünü almayı hedefleyen Sarı-Kırmızılılar Başakşehir depmasmanından 3 puanla ayrılarak Astana maçını unutturmak ve Milli maç arasına mutlu girmek için sahaya çıktı.

Burak Yılmaz'ın sakatlık nedeniyle oynayamadığı mücadelede, Hamza Hamzaoğlu ilk defa genç Sinan Gümüş'e ilk 11'de yer verirken Astana deplasmanında oynadığı futbol ile hayal kırıklığı yaratan Semih Kaya'yı yedek oturttu.

İlk 45 dakikada topla daha fazla buluşan taraf Sarı-Kırmızılılar olsa da rakip ceza sahasına girmekte ve gol pozisyonuna girmekte oldukça zorlandılar. Katı Başakşehir savunmasını kanat organizasyonları ve ortalarla aşmaya çalışan Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri ortaladıkları 22 topta sadece 2 isabet sağladı ve hücum anlamında vasat bir görüntü çizdi.

Başakşehir cephesinde ise Mehmet Batdal ileri uçta çoğu zaman yanlız kaldı. Galatasaray savunması içinde kaybolan Batdal arkadaşlarının da hücuma katıldığı nadir anlarda etkili olmaya çalıştı. 43. dakikada Visca'nın pasında ceza sahası içinde topla buluşan golcü oyuncu Muslera'yı geçemeyince ilk yarı golsüz eşitlik ile sona erdi.

İkinci 45 dakikaya baskılı başlayan taraf ev sahibi Başakşehir oldu. Önde yaptıkları baskı ile Galatasaray'ın çıkmasına izin vermeyen Abdullah Avcı'nın öğrencileri oyunun kontrolünü ele geçirdi.

Maçta son yarım saate girilirken Hamza Hamzaoğlu Sinan-Umut değişikliği ile hücum hattına yeni bir soluk getirdi. Tecrübeli futbolcunun oyuna girmesiyle rakip ceza sahası çevresinde daha fazla gözükmeye başlayan Sarı-Kırmızılılar aradıkları golü de 77. dakikada buldu. Carole'ün ortaladığı topta savunmanın sektirdiği top arka direkte Podolski'de kaldı. Tecrübeli futbolcu kontrolünün ardından düzgün bir vuruş yaparak takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Golün ardından tüm hatlarıyla gol için yüklenen Başakşehir savunmada açık verince 2. golü kalelerinde görmeleri gecikmedi. Sneijder'in şutunda fırsatçılığını konuşturan Umut Bulut arka direkte topa dokundu ve ağları sarstı:2-0.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 2-0 Galatasaray üstünlüğü ile sona erdi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler