SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray kendini vurdu

Şampiyonlar Ligi C Grubu ikinci maçında Astana ile Galatasaray Kazakistan'da karşılaştı... Devler Ligi'nde gruplar ve sonrasında '100.' karşılaşmasına çıkan Sarı-Kırmızılar, Astana ile 2-2 berabere kalarak ilk puanını aldı.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ
ASTANA 2 - 2 GALATASARAY

STAT: Astana Arena

HAKEMLER: Martin Strömbergsson, Daniel Gustavsson, Joakim Flink (İsveç)

ASTANA: Erić, Aničić, Ilić, Postnikov, Shomko, Maksimović, Zhukov (Dk. 90 Shchetkin), Foxi (Dk 82. Muzhikov), Cañas, Dzholchiyev (Dk 82 Nusrbayev), Kabananga

TEKNİK DİREKTÖR: Stanimir Stoilov

GALATASARAY: Muslera, Denayer, Semih, Hakan, Carole, Selçuk, Bilal (Dk. 82 Sinan Gümüş), Yasin (Dk. 90 Sabri), Sneijder, Podolski (Dk 68 Rodríguez), Umut

TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

SARI KART: Selçuk, Sinan Gümüş (Galatasaray)

GOL: Dk. 77 Hakan Balta (kk), dk. 89 Carole (kk) (Astana), Dk. 31 Bilal Kısa, dk. 86 Sinan Gümüş (Galatasaray)

[Maçtan kareler-![Astana - Galatasaray maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2123963/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/astana-galatasaray-macindan-kareler-155156-myspor)

Şampiyonlar Ligi'ne en çok katılan Türk ekibi olan Galatasaray maça oldukça hızlı başladı. Henüz 4. dakikada Podolski'nin yumuşattığı topa Wesley Sneijder ceza yayı üstünden harika vurdu, kaleci Erić aynı güzellikte meşin yuvarlığı çeldi. Ev sahibi Astana ise kaleye ilk isabetli şutunu 14. dakikada çekti. Ceza yayı dışında topla buluşan Kethevoama, sağ ayağıyla sert bir şut attı ama top Muslera'nın kucağında kaldı.

Suni çim ve bozuk zeminde oynanan mücadelede Sarı-Kırmızılı ekip dakikalar ilerledikçe tecrübesini konuşturmaya başladı. Podolski, Umut ve Sneijder'la rakip kaleyi yoklayan Galasaray ceza sahası içerisinde etkili olamadı.

Aranılan gol 31. dakikada uzaktan çekilen şuttla geldi. Rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Bilal, sol ayağıyla nefis bir şutla topu filelere gönderdi: 0-1

Golden sonra ayağa kısa paslarla top çeviren Galatasaray ikinci golü arıyordu. 44. dakikada Sneijder sol kanattan bindiren Podolski'ye iyi gördü. Alman golcü sol ayağıyla sert vurdu ama top kalecide kaldı.

İkinci yarıya Astana oldukça hızlı başladı. Özellikle Dzholchiyev sağ kanattan Sarı-Kırmızılı ekibin savunmasına zor anlar yaşattı. Ancak final paslarında başarısızdı. Umut Bulu 51. dakikada gole çok yaklaştı. Yasin'in sol kanattan gönderdiği ortada Umut yakın mesafeden topa dokundu ama keleci gole izin vermedi.

Bu yarıda Kazak ekibi oyuna iyice ağırlığını koydu. 64. dakikada sol kanattan açılan ortada top bir anda Dzolchiyev'in önünde kaldı. Carelo son anda topu ceza sahasından uzaklaştırdı. 66. dakikada ise maçın en önemli pozisyonunu Astana yakaladı. Sol kanattan ceza sahasına yapılan orta sonrası Muslera ile karşı karşıya kalan Foxi, zor olanı yapıp topu auta gönderdi. 

Astana oyuncuları, Muslera'yı daha sık yoklamaya başladılar. Bu dakikalarda Maksimovic ve Foxi ile kaleye çekilen şutlar Uruguaylı file bekçisinde kaldı.

Astana 77. dakikada skoru eşitledi. Semih'in sol kanattan kaptırdığı topta Kabananga ortasını açtı. Yerden gelen topu Hakan Balta kendi kalesine gönderdi: 1-1

83. dakikada Semih'ten yine büyük bir hata geldi. Semih'in orta alanda kaptırdığı topta Kabananga bir anda ceza alanına girdi. Forvet oyuncusunun sol ayağıyla attığı şut az farkla dışarı çıktı.

86. dakikada Sinan Gümüş sahneye çıktı. Sol kanattan ceza alanına giren Sinan, topu ortaya sert bir şekilde gönderdi.Kaleciden seken top filelerle buluştu: 1-2..Maç bu sonuçla bitecek diye beklenirken 89. dakikada bu kez Carole kendi kalesine attı. Sol kanattan açılan ortada Muslera topu yumrukladı. Ceza sahası dışına gelen topa Canas çok iyi vurdu Carole ise topu uzaklaştırmaya çalışırken top filelerle buluştu: 2-2

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray Astana deplasmanından 1 puanla ayrıldı.

İŞTE PUAN DURUMU

P O G B M A Y AV.

1 Benfica 6 2 2 0 0 4 1 3
2 Atlético Madrid 3 2 1 0 1 3 2 1
3 Galatasaray 1 2 0 1 1 2 4 -2
4 Astana 1 2 0 1 1 2 4 -2

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler