SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hamza Hamzaoğlu'ndan Grosskreutz açıklaması

Grosskreutz transferinde çıkan sorunlar nedeniyle sarsılan Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu açıklamalarda bulundu. Grosskreutz'da yaşanan hatanın sebebinin yoğunluktan olduğunu belirten Hamzaoğlu, Alman oyuncunun Ocak ayına kadar oynayamayacak olmasının çok büyük bir sorun yaratmayacağını belirtti.

Grosskreutz transferinde çıkan sorunlar nedeniyle sarsılan Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu açıklamalarda bulundu.

İşte Hamza Hamzaoğlu'nun açıklamaları:

"Yoğun süreçten dolayı hata oluştu"

Yaklaşık 2 aydır takip ettiğim bir oyuncuydu. Aslında trasferi düşünmediğim zamanda, Kevin'i getirmemiz , sağlık kontrolleri derken süreç biraz uzadı. Melo'nun gidişi, Alex Telles'in gidişi. Yoğun bir süreç yaşandı. Bir hata oluştu. Yoğunluktan kaynaklanan bizim sistemimizden kaynaklanan... Melo ve Alex'i göndermemize gerek yoktu. Buradan halledebilirdik. Ama biz Kevin'i buraya getirmemiz lazımdı, sağlık kontrolünü burada yapmak zorundaydık. imzaları burada atmak zorundaydıK. Ama sorun değil. Biz Kevin'i farklı altrenatiflerde düşünmüştük. İleriye dönük bir oyuncu olduğu için transferini istemiştik. Sorun değil. Ocak ayında yanımızda olacak.

"Melo önce 'Kalmak istiyorum' dedi, sonra gitti"

"Melo'yla konuştuk, kalmaya karar verdiğini söyledi. Biz de anlaştık. Son gün Melo geldi. Gitmek istediğini söyledi. Hocam böyle bir teklif var, ben gidip oynamak istiyorum dedi. Gitmek isteyen bir oyuncuya son gün gidemezsin demek sorun yaratır. İki oyuncu da kendisi gitmek istedi. Melo'nun yerini doldurabileceğimizi düşünüyoruz. Kaldı ki karlı bir transfer olduğunu düşünüyoruz. Alex'in yerini de kapatabiliriz, Olcan'la Carole'la doldurabiliriz. Bruma'ya da 1 sene şans verdim. Oynasın. Inter Alex'i kadrosuna katmak isterse düşünür, biz de ona göre transfer yaparız.

"Bu kadro Şampiyonlar Ligi'ne yeter!"

Kevin haricinde 24 kişilik bir kadromuz var. Biz bu kadroyla hem Şampiyonlar Ligi'nde hem de ligde devam edebileceğimize inanıyoruz. Kevin takımla birlikte çalışacak. Bunu doğru buluyorum. Takımdaki arkadaşlarıyla tanışma fırsatı olacak. Onu da Ocak ayında en hazır halinde takıma katmış olacağız.

"Hep güvensizlikle hareket ediliyor"

"Çok kötü bir durumda değiliz ama kulübümüzün de bir durumu var. Biz de ihtiyacımız olanı aldık. Bizim istemediğimiz hiçbir oyuncu alınmadı ve hiçbir oyuncu da gitmedi burada. Bizim burada söylediğimiz düşündüğümüz her şeyi başkanımız yaptı. Buradan teşekkür ediyorum başkanımıza. Kulüple ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu sene 28'le sınırlanan bir şartlar var. Bizim amacımız kadromuzu boşaltmaktı. Bunlar hiç konuşulmuyor. Çok önemli katkılar var aslında kulübümüze. Herkes tutup eleştirmeye çalışıyor. Ben anlam veremiyorum bunlara. Biz hep güvensizlikle hareket ediyoruz. Bir hoca getiriyoruz. Sonra o hocayı eleştiriyor. Hep bir güvensizlikle hareket ediyoruz."

"İnanılmaz destek oluyorlar"

"Ben çok üzülmüyorum. Ben kulübüm için üzülüyorum. O sosyal medyayı eleştirenler kimler. Biz çok olumlu eleştiriler de alıyoruz. Takımımızın yaptıklarını bilen elde edilen başarıları takdir eden taraftarlarımız var. Burada olan her şeyden herkes etkileniyor. Taraftarlarımız bize inanılmaz destek oluyorlar. "

"İsimler önemli değil, Galatasaray önemli"

"Elimizdeki yıldızların farkında olmamız. Bunun yanında alabilirsek, bize katkı sağladığını düşündüğümüz. Yıldız oyuncuya biz karşı değiliz. Kulübüme zarar vermeden hareket etmem lazım. Kulübe zarar vererek şampiyon olursam en fazla kariyerime bir şampiyonluk daha eklemiş olurum. Önemli olan beraberce bazı şeyleri doğru yola sokmamız. Bizim taraftarlarımızdan tek isteğimiz, lütfen bizim yaptığımız işlere destek versinler. Arkamızda olsunlar. Bu kulüp sadece birkaç oyuncunun ismine bağlı bir kulüp değil. Biz Galatasaray olarak mücadele ediyoruz orada. Biz bu süreci aşacağız. Ama taraftarımızın da desteğine ihtiyacımız var."

"4. yıldızı olan tek takımız"

"Bizi ne kadar eleştirirlerse eleştirsinler. Biz şu an Türkiye'de 4 yıldızı olan tek takımız ve geçen sezonu 3 kupayla kapatmış bir takımız. Biz yine inanıyoruz başarılı olacağız. Ve taraftarımızda bizi sonuna kadar destekleyeceklerdir."

"Atletico korkak bir takım"

"Kağıt üzerinde kolay görünse de başaramayacağımız bir grup değil. Biz kendi değerlerimize sahip çıkarsak birçok şeyi başarabilecek gücümüz var. Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçı burada oynuyor olmamız bizim bir avantaj. İyi bir mücadele edip iyi bir sonuç elde etmek için oynayacağız. Atletico Madrid korkak oynuyor. Senelerden beri o kültürü aldıkları için. Savunma anlamında doğru duruyorlar. Hücum anlamında da etkili oyuncular var. İyi bir takımlar ama onlara yenebilecek gücümüz var. "

"Arda'ya kapımız her zaman açık"

"Ne Arda tarafından ne de kulüp tarafından oldu. Böyle bir şey olsaydı Arda'ya kapımız her zaman açık. Arda'yı da tebrik ediyorum başarılarından dolayı. Futbolcu kardeşlerine hedeflerin ne olduğunu gösterdi. İnşallah bundan sonra da Arda önayak olmuş olur. Diğer futbolcu kardeşlerimiz de bu hedeflere inşallah ulaşmış olur."

"Gruptan çıkacağız"

"Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerimizi seyretmeye başladık. Hafife alınacak hiçbir durum yok hiçbir takım için. Zor bir gruptayız. Kolay olmayacak ama inşallah alnımızın akıyla bu gruptan çıkmayı başaracağız."

"Melo'nun yerini dolduracağız"

"Kadro olarak yeterli yapıdayız. Rodriguez'den memnunum. 4 senedir Selçuk ile oynayan bir Melo. Melo'nun çok katkısı oldu bize. 4 senede 3 kez şampiyon olmuş bir takımdaki futbolcu. Gitmek isteyen bir oyuncuyu tutmak kararında değilim. Melo'ya da teşekkür ediyorum kulübümüze katkılarından dolayı. 4 senedir alışmış olduğumuz bir Melo figürü var. İster istemez herkes onun formatında bir oyuncu arayacak. Yarın bu takım Melo'suz oynamayı öğrenecek. Hamit de çok önemli bir oyuncu. Chedjou'yu geçen sene Melo sakatlığında düşündük. Ama biz orada Hamit'in doğru bir tercih olacağını düşündük ve başarılı bir oyun oynadı. Biz Melo'nun eksiğini doldurabileceğimizi düşünüyorum."

"Oyuncularım üzülsün istiyorum"

"Burak bizim en önemli ve en yetenekli oyuncumuz. Bizim Burak'la hiçbir problemimiz yok. Daha önce de birkaç kez konuştuk ama sonuç alamadık. Biz bunların hepsini denemeye çalıştık. Oyuncu kırılacak tabii sahada kalmak için mücadele ediyor. Oyundan çıkarken tabii ki üzülecek. Kenarda oturan oyuncumun da üzülmesini istiyorum. Ona göre daha çok motive olsun. Ben hiçbir oyuncumun yetinmesini istemiyorum. 2 gol attım, hayır 3. sünü zorla. Burak'ın bunu çok iyi anladığını düşünüyorum. İnşallah Burak daha fazlasını verecek ve isteyen bir Burak sahada olacak. Burak inanılmaz duygusal bir çocuk. Takım ve arkadaş sevgisiyle dolu bir çocuk. Avusturya'da bir çift kale yapıyoruz. Fazla koşmuyor. Aldım yeleği bir başkasına verdim. Rakipten 3 kişiyi sakatladı hırstan. Burak bunu görmeli ve tekrar yapmalı diye Sivasspor maçının ikinci yarısında o yüzden oyuna aldık. Maksimuma ulaştırmaya çalışıyorum. Çünkü potansiyeli inanılmaz."

"Yasin önemli katkılar sağlayacak"

"Biz Yasin'den çok şey bekliyoruz. Her ne kadar kadroda 11'de yer vermemiş olsam da sonradan oyuna girdiğinde önemli katkılar sağlayacak bir oyuncu. Farklı bir oyun anlayışında olduğum için Yasin yedekte başlıyor. Kim oynarsa oynasın 24 kişilik kadromuz var. Her oyuncumuz mutlaka önemli ve değerli. Önemli olan bütün oyuncularımızın hazır olması."

"Podolski gelecek için önemli"

"Podolski'nin kariyerini konuşmamıza gerek yok. Hava hakimiyeti var, şut özelliği var. Podolski'yi bizim takımımıza uyan bir oyuncu olduğu için düşündük. Şu ana kadar bize verdikleriyle geleceğe dair önemli bir karar olduğunu gösterdi."

"Galatasaray'da ilk onu değiştirdik"

"Mancini döneminde farklı bir Galatasaray vardı. Yıllardan beri süregelen bir oyun anlayışının dışındaydı. Biz geldikten sonra yaptığımız ilk iş o oldu. Biz Galatasaray'ız rakip sahada olan, orada rakibi baskı altında tutan bir Galatasaray oluşturmalıyız. Ama her ne olursa olsun bunu yakaladık."

"Giden arkadaşlarımız için iyi oldu"

"Oynatmadığınız, oynatamadığınız her oyuncu aslında büyük bir problem. Ben 30 kişi de olsam aynı sahada beraber çalışmak zorundayım. Ama bu da bizim için bir sıkıntı. Kaldı ki o arkadaşlarımız için de iyi oldu. Onlar da oynayabileceği kulüplere gittiler. Bu kararları vermek zor ama onların için de faydalı bir karar. Şu an hepsi mutlu diye düşünüyorum."

"Muslera'yı göndermeyiz"

"Muslera'ya teklif gelmedi. Zaten Muslera'yı isteseler de göndermeyiz. Bizim alternatifimiz yoksa zaten hayır deriz. Bizim de Şampiyonlar Ligi'nde, ligde, kupada hedefimiz var. Sezon başında yediği goller çok normal. Benim için hiç önemli değil. Muslera aynı Muslera. Yarın çıkıp kritik golleri kurtaracak."

"Wesley'nin sözleşmesini uzatacağız"

"Wesley'de bir sıkıntı olsa görürdük hepimiz buradayız. Sözleşmesini uzatacağız. Oturur, konuşuruz. Lider karakterli bir oyuncu. Selçuk ile birlikte ikisi uyumlu bir şekilde görevlerini yapıyorlar."

"Denayer'i seneye kadromuza katabiliriz"

"Geçtiğimiz sezon yaşadığımız sakatlıklar bizi Denayer transferine sevk etti. 1 sene biz onu tanırız, o bizi tanır belki önümüzdeki yılda istersek kadromuza dahil edebiliriz gözüyle transfer ettik. O da bizim ihtiyacımız olduğu anda katkı sağlayacak. Bruma'yı göndermemizin en önemli sebebi, arkada Sinan'ın yetişiyor olması. Bu sene değil de önümüzdeki sene takımdaki yerini alacaktır."

"Milli takımımız alınlarının akıyla çıkacaktır"

"Ben burada Fatih hocama başarılar diliyorum. Her zaman olduğu gibi yine Fatih hoca ve oyuncularımız da bu iki maçtan da alınlarının akıyla çıkacaktır. Konya da çok doğru bir tercih. Hem stat çok güzel hem de taraftarlar çok güzel."

"Amacımız Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmak"

"İlk maçımız olmasıyla önemli. Biz zorlukları aşarken bunları paylaşabilirsek herkes bir ucundan tutarsa başarılı oluruz. Bana göre birbirimizin elinden sıkı sıkı tutup kenetlenmemiz lazım. Kaldı ki bizden önce Fatih hocayla Şampiyonlar Ligi'nde önemli bir başarılar imza attı. Şampiyonlar Ligi'nde amacımız en iyi başarılara ulaşabilmek. Amacımız Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu yakalamak."

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler