SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray istemeden tarihe geçti

'Gönder gönder bitmedi' diye düşünülürken, transferin son saatlerine kadar operasyon sürdü. Galatasaray, 11'i kiralık olmak üzere 22 futbolcu ile yollarını ayırarak, kırılması oldukça güç bir rekora imza attı.

Luis Nani ve Robin van Persie'nin de aralarında olduğu 11 futbolcuyu kadrosuna katan Fenerbahçe , kuşkusuz transfer döneminin şampiyonu oldu. Ezeli rakibinin aksine ayrılıklar konusunda ise Galatasaray , uzak ara zirvede yer aldı.

Cimbom, Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonluğunun ardından 2015-2016 sezonu operasyonuna sözleşmesi biten futbolcularla başladı. Yabancılardan Emmanuel Eboue ve Goran Pandev, yerlilerden Aydın Yılmaz, Gökhan Zan ve Porto'dan kiralanan kaleci Sinan Bolat'a veda edildi. Dursun Özbek yönetiminin devam kararı aldığı tek oyuncu ise yoğun eleştirilerin gölgesinde Sabri Sarıoğlu oldu.

Geçtiğimiz sezon Malaga'da başarılı bir performans sergileyen Nordin Amrabat için İspanyol ekibi satış opsiyonu kullandı. Galatasaray'a 8.6 milyon Euro'ya gelen Faslı oyuncu, La Liga'ya 3.5 milyon Euro'ya transfer oldu. Bonservisine 10 milyon Euro ödenen Bruma ise beklentileri karşılayamayınca 1.9 milyon Euro bedel ile bir diğer İspanyol ekibi Real Sociedad'a kiralandı. Ancak kiralık formülü, Portekizli futbolcu ile sınırlı kalmadı.

Balıkesirspor için mücadele ederken Galatasaray'a attığı gol sonrası yaptığı aşırı sevinç nedeniyle taraftarın ıslıklı protestoda bulunduğu Sercan Yıldırım, 3 milyon Euro'ya geldiği Bursaspor'a bedelsiz olarak kiralandı. Furkan Özçal, Endoğan Adili, Umut Gündoğan ve Oğuzhan Kayar, Alperen Uysal, Emre Can Coşkun ve Berk İsmail Ünsal da Florya'dan kiralık gitti.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun gözüne giremeyen Dany Nounkeu, Yekta Kurtuluş, Blerim Dzemaili ve genç futbolcu Kaan Baysal'ın sözleşmeleri de feshedildi. Şu anda Inter'i çalıştıran Roberto Mancini döneminde 2 milyon Euro'ya alınan Lucas Ontivero, Slovenya Ligi takımlarından Olimpik Ljubljana'ya kiralandı. 20 yaşındaki Arjantinli oyuncunun maaşının Galatasaray tarafından ödeneceği belirtildi.

Son ayrılık haberleri ise yaz dönemi boyunca takımda kalıp kalmayacağı konuşulan Felipe Melo ve Paris Saint Germain iddiasıyla manşete çıkan Alex Telles'ten geldi. 3.1 milyon Euro'luk garanti ücretini 500 bin Euro aşağı çekip Mayıs 2016'da bitecek sözleşmesini 3 yıl uzatan Brezilyalı yıldız, 3.7 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Inter'in yolunu tuttu. Brezilyalı sol bek Telles de 8.5 milyon Euro’luk satın alma opsiyonuyla aynı takıma kiralandı. Böylece sarı-kırmızılı ekipteki operasyonun boyutu 22 futbolcuyu buldu.

Goran Pandev (sözleşmesi bitti)
Emmanuel Eboue (sözleşmesi bitti)
Sinan Bolat (sözleşmesi bitti)
Aydın Yılmaz (sözleşmesi bitti)
Gökhan Zan (sözleşmesi bitti)
Felipe Melo (Inter / 3.7 milyon Euro)
Nordin Amrabat (Malaga / 3.5 milyon Euro)
Dany Nounkeu (fesih)
Kaan Baysal (fesih)
Yekta Kurtuluş (fesih)
Blerim Dzemaili (fesih)
Alex Telles (Inter / kiralık)
Bruma (Real Sociedad / kiralık)
Furkan Özçal (Kayserispor / kiralık)
Sercan Yıldırım (Bursaspor / kiralık)
Endoğan Adili (FC Wil 1900 / kiralık)
Lucas Ontivero (Olimpija Ljubljana / kiralık)
Umut Gündoğan (Şanlıurfaspor / kiralık)
Oğuzhan Kayar (Gaziantep BŞB. / kiralık)
Alperen Uysal (Gaziantepspor / kiralık)
Emre Can Coşkun (Alanyaspor / kiralık)
Berk İsmail Ünsal (Giresunspor / kiralık)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler