SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Sabri'nin 3 katı kazanıyor, peki ne yapıyor!'

Spor yazarları, Galatasaray'ın deplasmanda Konyaspor'u 4-1 mağlup ettiği maçı yorumladılar.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

İşte o değerlendirmeler:

Ders Deroğlu (Uğur Meleke)

Herhalde Galatasaray’da geriye yardım etme sorumluluğu sadece Burak’a özgü bir durum değil. Eğer Burak’ı yüzde yüzünü vermemekle suçluyorsanız, insanlar size geçen hafta yüzde yüzünü veren Rodriguez’in neden oturduğunu, yüzde elli bile hazır olmayan Melo’nun neden 11’de başladığını sorarlar! Ve yine eğer Yasin’i bilinmeyen birtakım ders verme içerikli nedenlerle kenarda oturtuyorsanız, Umut’un sahadaki katkısını da kamuoyuna anlatmanız gerekebilir.

1.87'lik santrafor kafa topuna eğilerek çıkmaz (Erman Toroğlu)

Ya bir hakem ortaya çıkıp 3-4 futbolcuyu sahadan atar, bu takım için "şok" olur, Galatasaray da kendine gelir! Veya bu Galatasaray'dan hiçbir şey olmaz! Konya'da sahaya bu 11'i süren Hamza hocayı da anlayan varsa bana bir anlatsın! G.Saray'da Umut'un oynaması Yasin'in kenarda kalması, inanılır gibi değil. Umut'u sahada arıyorum yok. Umut 1.87 boyunda. Eğilerek kafaya çıkan Türkiye'deki tek santrfor. Dünya'da eğilerek kafaya çıkan santrfor yok! Tarih yazmaz, Dünyanın sonu bu!

Kaya’nın ikramı olmasa (Serhat Ulueren)

Muslere eski Muslera değil. Dün bile güven vermedi, üstelik birkaç önemli kurtarış yapmasına rağmen. Dün itibarıyla Sabri’nin %100 artırılarak yapılan yeni sözleşmesi konu edilmemeli. Konu eden olursa onlara Sneijder ile Sabri’yi karşılaştırmalarını söyleyeceğim. Sneijder, Sabri’nin 3 katı kazanıyor peki ne yapıyor? Kocaman hiç! Sabri ise hiç değilse artık orta yapmayı öğrendiği için gol attırıyor, düzgün paslar veriyor. En önemlisi iyi niyetli. Umut’un bu performansla oynaması ciddi teknik adam hatası. Burak yine iyi maç çıkardı. Podolski etkisizdi, sanırım transferi sezon boyu sorgulanacaktır.

[Maçtan kareler-![Torku Konyaspor - Galatasaray maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2123619/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/torku-konyaspor-galatasaray-macindan-kareler-155040-myspor)

Takım içi istikrar sağlanamazsa, yap boz devam ederse G.Saray zayıf kuraya rağmen Devler Ligi’ne havlu atar. Astana’nın altında kalırlarsa zelzele yaşanır. İyi niyetine rağmen Hamzaoğlu’nun kalıcı olabileceğine inanmıyorum. Adalet duygusundan uzaklaşmış. Torpililer, kısacası sesi gür çıkanlar ve lobi faaliyetleri güçlü olanlar forma giyiyor. Chedjou sakatlanmazsa Semih girmeyecek. Maç zora girmiş hâlâ Emre’yi oyuna almıyor. Yasin kara listede. Herkesin ilk maçında beğendiği Rodriguez 80 dakika kesik yiyor. Ama dökülen Selçuk, Sneijder, Umut, Podolski 11’de. Böyle hocalık olmaz. G.Saray ilk yarı iyi, 2. yarı rezil ötesiydi. Kaya’nın ikramı olmasa G.Saray 1 puan bile alamazdı. 2. yarı Konya’nın biraz şansı olsa en az 3 olurdu. Evet G.Saray kazandı ama futbol adına özellikle 2. yarı yerlerde süründü.

Konya etkisi (Hakan Ünsal)

Fakat herşeyden öte önemli olan Galatasaray’ın verdiği görüntü. Tamam, lige hazırlık ve başlangıç hep sıkıntı içinde geçti ve süreç devam ediyor. Ama, sahada bu durumu değiştirmek isteyen, bunun için çaba gösteren, o hissi veren, o havayı yakalamak isteyen bir takım resmi yok. Sorunlar var ama asıl sorun bu. O ortam olmayınca Muslera kötü goller yer, Hamza hoca hata yapar, rakip beklenenden iyi oynar, olmayacak hatalar ve kartlar yenir ve bu durum ‘’üzerimizde bir şanssızlık var’’ diye anlatılmaya çalışılır. Konya deplasmanı bu sefer, bir rahatlama, nefes alma ve Milli Takım arası ile taze başlangıç yapma fırsatı tanıdı. Belki de geçmiş yıllarda olduğu gibi kritik viraj olur. Bakalım devamında bizi ne bekliyor.

Sneijder imzası (Mehmet Demirkol)

Skordan bağımsız olarak Galatasaray’ı etkileyen, son derece iyi oynayan Carole’un kırmızı kart görmesinden ziyade, hücumu tamamlayan ve savunmasını önde tutan lider olarak Chedjou’nun sakatlanmasıydı. Onun yerine oyuna giren Semih golü atıp maçı çevirdi. Fakat oyunun zayıflaması Chedjou’nun çıkışıyla oldu.

Sneijder'e kontrat yapılmalı (Ali Ece)

Şu anda Galatasaray kadrosunda bir nevi "ustalar ustası" rolünde olan Sneijder bir kez daha 10 dakikada tüm 90 dakikanın kaderini değiştirebilecek kudrette olduğunu gösterirken topu yönetime attı. Sadece ligin geri kalanı için değil Devler Ligi'ndeki selameti için de yönetimin Sneijder'la yeni kontrat meselesini hemen yarın çözmesi gerek.

Tüm vukuatlar Burak'tan (Cüneyt Tanman)

Burak özellikle deplasmanda önemli. Gol ve ilk yarı girilen diğer iki pozisyon, hücumda tüm vukuatlar Burak’tan. Galatasaray’ın hücumdaki en değerli oyuncusu. Galatasaray’ın ikinci golü pozisyon değil ikram. Oyununun büyük bölümünde rakibi tek zorlayan isim. Sneijder’in ikinci golünde yine onun katkısı büyüktü. Sneijder maç genelinde gözükmedi değildi ama attığı 2 gol önemli.

Podolski çok kötüydü (Ömer Üründül)

Bu maçın bir ilginç yönü de senelerdir gerek milli takımında gerekse oynadığı kulüplerde defalarca izlediğim Podolski'yi bugüne kadar hiç bu kadar kötü görmemiştim. Konya, ilk yarım saat çok kötüydü. Sonra bir şeyler yapmaya çalıştılar ama hücumda etkisiz kaldılar. Sadece Meha, attığı mükemmel frikik golünün yanı sıra Muslera'nın kurtardığı ve bir de direkten dönen şutu ile sahada futbol adına seyir zevkini yükselten isimdi.

Zor olan adil olmaktır (Levent Tüzemen)

Victor Hugo şöyle der: "İyi olmak kolaydır. Zor olan adil olmaktır." Sivas ve Osmanlı maçlarında Hamza Hoca kadro oluşumunda adil davranmayınca Galatasaray sadece 1 puan aldı. Hamza Hoca'yı geçen sezon büyüten ve alkışlatan en büyük güç oyuncularına samimi ve adaletli davranmasıydı.

Melo Pitbull değil sarman (Feyyaz Uçar)

Melo bu aralar Pitbull değil sarman. Camiayı rencide ettiğinin farkında. Fizik olarak da yüzde 100 hazır değil. Gereksiz agresif hareketlerden uzak duruyor. Doğru da yapıyor. Katkı sağlayacağı günler yakın. Milli maç arası kondisyonunu artırması için büyük fırsat. Bu şansı heba etmesin. Memleket izni istemesin. İstese de geri çevrilsin.

Kötü niyet seziyorum (Gökmen Özdemir)

Melo kötü oynar, bunu gördük. 4 senedir Türkiye'de. Ama Melo kötü mücadele etmez! Pitbull'un sahada dişleri sökülmüş, kuzuya dönmüş bir hali var. Bunun da formsuzlukla bir alakası yok. Kötü niyet seziyorum! Galatasaray kötü mücadele ediyor. Özellikle top rakipteyken. Alanını kapatamıyor, rakibini kovalayamıyor, garip bir şekilde üzerine gelen takımları seyrediyor, topu kapmak için herhangi bir isteği, arzusu, planı yok...

O eski Melo değil (Osman Şenher)

Yarın Şampiyonlar Ligi maçları var. Bu takım vites yükseltmezse, inanın kolay dediğimiz gruptan bile çıkamaz. Orta sahada Melo sinmiş. O eski Melo değil. Takım içinde problemleri var, bu açıkça belli oluyor. Selçuk koşuyor, çabalıyor, ama hiçbir rakip takımın orta sahasına üstünlük sağlayamıyor. Konyaspor’un iyi bir pres yapan, savaşan golcüsü olsaydı, belki de maç sonunda başka şeyler konuşacaktık.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler