SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rıdvan Dilmen: 'Sneijder umarım ara verir'

Torku Konyaspor-Galatasaray maçını futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen değerlendirdi.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında oynanan Torku Konya-Galatasaray maçını futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen değerlendirdi.

NTV ve NTVSpor'da yayınlanan "%100 Futbol" programının yorumcusu olan Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın deplasmanda Torku Konyaspor'u 4-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından tespitlerde bulundu.

İşte Dilmen'in tespitleri...

"Hamza Hoca'yı eleştirdik ama bilmiyoruz. Florya'yı, Samandıra'yı bilmiyoruz. Antrenörün de, oyuncunun da hatası olur. Krizler 4-1 ile bitmez. Saygıyla biter. Herkes herkese saygılı olacak ama küçükler büyüklerine saygılı olacak. Senin hocan o. Öğretmenine saygısızlık yapabilir misin?"

"Galatasaray'da öne çıkan isim şüphesiz Wesley Sneijder'di. Hakan Balta çok iyiydi. Sabri de iyiydi. En iyi oynayanlardan biri de Hamza Hamzaoğlu'ydu."

"Galatasaray, sezona donuk başladı. Hani deriz ya "Hayırlı mağlubiyet" diye... Geçen hafta kaybettiği Osmanlıspor mağlubiyeti "hayırlı mağlubiyet" oldu. 4. hafta da kazanırlar. Konyaspor'un en büyük şanssızlığı Galatasaray'ın yaralı olmasıydı."

[Maçtan kareler-![Torku Konyaspor - Galatasaray maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2123619/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/torku-konyaspor-galatasaray-macindan-kareler-155040-myspor)

"Galatasaray, 10 kişi kalınca 2-1'i koruyayım psikolojisine de girdi ama rakibi tehdit etmediği için oyun 4-1'e gitti. Normalde Galatasaray'ın kontra ataktan pozisyon bulması lazımdı ama yerleşik düzende pas yapıp gol attılar."

"Fırat Aydınus, Carole'u attı. Hakem maçı Konyaspor'dan alıp, Galatasaray'a vermedi. Fırat Aydınus'un hataları vardı ama maçı etkilemedi, her iki takım aleyhine ve lehine hatalar yaptı. Aykut Kocaman'ın serzenişi kadar maça etki etmedi."

"Galatasaray'da Carole ikinci sarı kartta, rakibine kontrolsüz girdi, basmak istemedi. Tartışmalı pozisyon ama müdahale olduğu için sarı kart doğru."

"X takım ya da Y takım Galatasaray ve Fenerbahçe'yi geri koşturmazlarsa Sneijder atar, Van Persie atar, bir şekilde maçı kazanırlar. Bugün Torku Konyasporlu oyuncular, Galatasaraylı oyuncuları koşturmadı."

"Felipe Melo tam hazır değil ama geçen haftaya göre %20 üstüne koymuş. Milli Takım arasında özellikle Melo ve Hakan Balta için hazırlık maçı yapması lazım."

"Hamza Hamzaoğlu, futbolun doğrularını yaptı. Telles'in oynatmaması çok doğruydu. Hoca, öndeki oyuncuları özgür bırakmış. Biraz daha emniyetle oynamak isteyince Emre'yi aldı. 10 kişi kalınca Hakan'ı beke aldı, Melo'yu savunmaya çekti. İleride de Emre'yi Podolski'nin yerine çekince Sneijder, sazı eline aldı."

"Hamza Hamzaoğlu, bugün taktiksel anlamda çok iyi antrenörlük yaptı. Wesley Sneijder'in bugün müthiş bir performansı vardı. Umarım bu performansına 8 gün ara verir çünkü Hollanda ile oynayacağız."

"Büyük kulüpler ayağa kalkmasını bilir. İlk 2 maçtan 1 puan alan bir Galatasaray vardı. Bugün de maçı ilk 30 dakikada 3-0 yapabilirlerdi. Galatasaray, başta Hamza Hamzaoğlu olmak üzere bu maça çok iyi hazırlanmış. Olmazsa olmaz olarak görmüşler maçı."

"Kayseri'de bölüm bölüm iyi oynayan Konyaspor, ligin ilk haftasında da Akhisar karşısında iyi oynamamıştı. Aykut Hoca ile bir kaç kez konuşma fırsatım da olmuştu. Bugün beklentilerin çok altında kalan bir takım vardı. Böyle devam ederlerse bu ligde işleri zor olur."

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler