SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray şeytanın bacağını Konya'da kırdı

Spor Toto Süper Lig'in ilk 2 haftasında aldığı sonuçlarla taraftarını hayal kırıklığına uğratan Galatasaray, Konya deplasmanından Burak, Semih ve Sneijder'in 2 golüyle 3 puan çıkartarak bu sezon ilk galibiyetini aldı:4-1. Sarı-Kırmızılılarda Carole 67. dakikada 2. sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

TORKU KONYASPOR 1 - 4 GALATASARAY

STAT: Torku Arena
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Arkın Akgöl

TORKU KONYASPOR: Kaya, Ali Turan (Dk.83 Traore), Dossa, Vukovic, M. Uslu, Ali Çamdalı, Volkan (Dk.71 Halil İbrahim), Ömer Ali, Vedat (Dk.67 Holmen), Meha, Bajiç
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Hakan, Chedjou (Dk.30 Semih), Carole, Selçuk, Melo, Umut (Dk.56 Emre Çolak), Sneijder, Podolski (Dk.80 Rodriguez), Burak Yılmaz
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

KIRMIZI KART: Dk.67 Carole (Galatasaray)

SARI KARTLAR: Meha, Ömer Ali, Volkan, Holmen (Konyaspor), Carole, Sabri, Sneijder (Galatasaray)

GOLLER: Dk.37 Meha (Konyaspor), Dk. 9 Burak, Dk.40 Semih, Dk.89, 90+4 Sneijder (2) (Galatasaray)

[Maçtan kareler-![Torku Konyaspor - Galatasaray maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2123619/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/torku-konyaspor-galatasaray-macindan-kareler-155040-myspor)

Karşılaşma iki takımın da temkinli oyunuyla başladı. Ekipler geliştirdikleri karşılıklı ancak etkisiz ataklarla birbirlerini yokladılar.

Galatasaray 9. dakikada gelen golle bu sezon resmi maçlarda ilk defa öne geçti. Sabri Sarıoğlu'nun ceza sahası içine ortasında zor bir pozisyonda topa kafayla vuran Burak Yılmaz, ağları havalandırdı. Son dönemdeki performansıyla dikkat çeken Sabri, gole önemli bir katkı yaptı:1-0.

23. dakikada Sarı-Kırmızılılar mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Chedjou'nun defanstan gönderdiği topa iyi hareketlenen Burak Yılmaz kaleciyle karşı karşıya kaldı. Konyaspor kalecisi Kaya'yı da geçen tecrübeli golcü şut açısını kaybedince ceza sahasının ters kanadında bulunan Sneijder'e topu aktarmaya çalıştı ancak Yeşil-Beyazlılarda savunma araya girerek tehlikeyi savuşturdu. Pozisyonun devamında kullanılan köşe vuruşunda ise Chedjou kafa şutunda Kaya gole izin vermedi.

26. dakikada Burak Yılmaz ceza sahası içerisine açılan ortaya iyi yükseldi. Konyaspor kalecisi Kaya Tarakçı, Burak'ın bu şutunu çok iyi çıkardı.

Konyaspor'un ilk tehlikeli atağı 29. dakikada geldi. Galatasaray savumasını eksik yakalayan Yeşil Beyazlılarda Bora'nın pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Rijad Bajic, kaleye yakın bir noktadan bekletmeden vurdu fakat araya giren Lionel Carole, büyük bir tehlikeyi önledi.

37'de skora denge geldi. Konyaspor'un kaleyi cepheden gören pozisyonda kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Meha muhteşem bir vuruşla Muslera'yı avladı ve skoru eşitledi:1-1.

40. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Selçuk İnan, topu ceza sahasına ortaladı. Kaleci Kaya Tarakçı, kaleye gelen topu yumrukla uzaklaştırmak istedi ancak Semih'e çarpan top ağlarla buluştu. Galatasaray yeniden öne geçti:2-1.

45. dakikada Semih'in ayağının altından kaçırdığı topu önünde bulan Bajic şutunu çekti ancak Muslera gole izin vermeyince ilk 45 dakika 2-1 Galatasaray üstünlüğü ile sona erdi.

Torku Arena'da 2. yarı Galatasaray'ın vuruşu ile başladı. Sarı-Kırmızılılar kapanan rakibi karşısında paslaşarak oyunu açmaya çalıştı. Oyunun bu bölümünde kontrol tamamen Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencilerinde.

61. dakikada Konyaspor'da kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına Meha geçti. Kosovalı oyuncu, uzak bir noktadan topu 90'a gönderdi Fernando Muslera, topu müthiş çıkardı.

Lionel Carole, 67. dakikada ikili mücadelede rakibin ayağına bastı. Hakem Fırat Aydınus, Carole'ü ikinci sarı kartı göstererek oyundan attı. Bu kararın ardından Sabri ve Sneijder de sarı kartla cezalandırıldı. 69. dakikada Konyasporlu Volkan Fındıklı da sarı kart gördü.

Kırmızı kart sonrası Aykut Kocaman'ın öğrencileri vites arttırdı. 78. dakikada Meha, kaleye oldukça uzak bir noktadan çok sert vurdu, top üst direkte patladı.

Konyaspor'un geliştirdiği sağlı sollu ataklarla savunmada zor anlar yaşayan Galatasaray'ın imdadına süper yıldızı Sneijder yetişti. 89. dakikada ceza sahası dığında topla buluşan Hollandalı usta işi bir vuruşla topu ağlara gönderdi:3-1.

Torku Arena'da artık tüm gözler bitiş düdüğü için Fırat Aydınus'a dönmüşken Sneijder tekrar sahneye çıktı ve gelişen hızlı hücumda maçın skorunu belirledi:4-1.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler