SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi muhtemel rakipleri

Ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek olan Galatasaray’ın rakipleri bugün Monaco’da yapılacak kura çekiminde belirlenecek.

Sezonu zirvede tamamlayarak Şampiyonlar Ligi’ne direkt grup etabından itibaren başlama hakkı elde eden Galatasaray’ın bu kulvardaki rakipleri bugün belli olacak. TSİ 18.45’te Monaco’da gerçekleştirilecek kura çekiminde, toplam 32 takımın 8 gruba dağılımı belirlenecek. Kura çekiminde Galatasaray 3. torbada bulunacak. Kuraya genel sekreter Fatih İşbecer ile futbol direktörü Cenk Ergün katılacak.

Başkan Dursun Özbek’in de kafileye katılması gündemde. Şampiyonlar Ligi’ne en fazla katılan ve en fazla maça çıkan Türk ekibi olan Sarı-Kırmızılılar, tarihinde 14. kez dev arenada sahne alacak, 4’ü üst üste olmak üzere 5. kez direkt olarak bu kulvarda boy gösterecek.

Kasayı dolduracak

Şampiyonlar Ligi’nde yeni sezon öncesi takımlara ödenecek primlerin artırılması Galatasaray’ın yüzünü güldürdü. Devler Ligi’ne direkt katılacağı için 12 milyon Euro ‘ayak bastı’ parası alacak Sarı-Kırmızılılar’ın garanti geliri, bu kulvarda mücadele verecek tek Türk takımı olması nedeniyle pazarlama payı ile birlikte 20 milyon Euro’nun üzerine çıkacak.

Torbalar yeni kurala göre

Şampiyonlar Ligi kurasında bu sezon yeni bir uygulama hayata geçecek. 32 takım, UEFA’nın kulüpler sıralamasında aldığı puanlara göre torbalara dağıtılacak. UEFA sıralamasında ilk 7’de yer alan ülkelerin lig şampiyonlarının seri başı olmasını öngören yeni kurala göre, Barcelona, Chelsea, Bayern Münih, Juventus, Benfica, PSG ve Zenit, çekilişe 1. torbadan katılacak. 2015 Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Barcelona, liginde de şampiyon olduğu için ülke sıralamasında 8. olan Hollanda’dan PSV Eindhoven da ilk torbada yer alacak.

İspanya’dan tam 5 takım

İspanyol ekibi Sevilla, Avrupa Ligi şampiyonu unvanıyla turnuvada mücadele eden ilk kulüp olacak. La Liga 4’üncüsü Valencia da Play-Off’ta Monaco’yu elediği için İspanya, gruplara 5 kulüple katılan ilk ülke olacak. Kurada, aynı ülkenin takımları, aynı grupta yer alamayacak. İlk 2 sırayı alan takımlar, son 16’ya adını yazdıracak, 3. sırada tamamlayanlar ise yoluna UEFA’da devam edecek.

Kura çekimi Monaco'da

Peki Avrupa'nın futboldaki en önemli organizasyonlarından biri olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kura çekimi ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda olacak? Devler Ligi gruplarının belli olacağı kura çekimine Fransa'nın Monaco kenti ev sahipliği yapacak. Merakla beklenen organizasyon, 27 Ağustos Perşembe günü gerçekleştirilecek ve TSİ 18.45'te başlayacak kura çekimi TRTSPOR ekranlarından naklen yayınlanacak.

Son 5 takım belli oldu

Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak için mücadele eden ekipler arasından son 5 takım belli oldu ve heyecanla grupların belli olması beklenmeye başlandı. Bu akşam oynanan mücadeleler sonuncunda BATE Borisov, Bayer Leverkusen, CSKA Moskova, Manchester United ve Astana rakiplerini yenerek gruplarda mücadele etmeye hak kazandılar.

İşte Devler Ligi'nde Galatasaray'ın muhtemel rakipleri;

1.TORBA

Barcelona
Chelsea
Bayern Münih
Juventus
Benfica
Paris Saint-Germain
Zenit
PSV Eindhoven

2.TORBA

Real Madrid
Atletico Madrid
Porto
Arsenal
Valencia
Manchester City
Manchester United
Bayer Leverkusen

3.TORBA

Olympique Lyon
Dinamo Kiev
Olympiakos
CSKA Moskova
GALATASARAY
Roma
Shakhtar Donetsk
Sevilla

4.TORBA

Astana
BATE Borisov
Borussia M'Gladbach
Wolfsburg
Dinamo Zagreb
Maccabi Tel Aviv
Malmö
Gent

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler