SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dursun Özbek: 'Messi ve Neymar'ı da alabiliriz'

Galatasaray başkanı Özbek, kulüp televizyonunda mali genel kurul öncesi konuştu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, GS TV’de ‘Gündem Özel’ programında açıklamalarda bulundu. Özbek, Cumartesi günü yapılacak olan mali genel kurula projelerine sunacaklarını söylerken, sözleşmesi uzatılması beklenen Wesley Sneijder ile transfer hakkında taraftara müjde verdi.

İşte Özbek’in açıklamaları;

“Çok enteresan bir süreç yaşadık. Bir dönemi 3 başkan, 2 tane seçim, 4. yıldız ile kapattık. Bunun getirdiği çok pozitif katkıları olduğu gibi, bazı olumsuzluklar da yaşandı. Bu kıskanılacak bir süreç. Bazı başkanlar uzun süre görevde kalmasına rağmen böyle bir başarı gelmedi. Galatasaray yoğun bir dönemden geçmesine rağmen bir kayıp yaşamadı. Kulübün sağlamlığını gösterdi bu durum.”

“TEKNİK HEYET VE SCOUT TOPLANTI YAPIYOR”

“Galatasaray’da transferler teknik heyetin raporu doğrultusunda yapılıyor. Scout ekibimiz tüm yıl boyunca, dünyanın her yerinde maçları, oyuncuları takip ediyor. Teknik ekip kendi kadrosundaki eksikler çerçevesinde, scout ekibiyle toplantı yapıyor ve raporlar veriliyor. Bu toplantıda hangi transferlerin olacağı ortaya çıkıyor. Bu rapor da yönetimin önüne geliyor. Yönetim de bazı parametreleri değerlendiriyor”.

“ŞAMPİYONLUĞA ULAŞAMAYAN RAKİPLERİMİZ…”

“Bugüne kadar yaptığımız transferler medyada gündemde kaldı. Bilal Kısa için teknik ekip pozitif rapor verdi. Kendisini başarılı buluyorum. Sabri takıma döndükten sonra 20 maçta forma giydi. Şampiyon takımın sağ beki, Hamza hocanın verdiği raporla takımda kalması istendi. Yapılan transferlerin niteliğini, sahada gördükten sonra yapmak lazım. Bu iki oyuncu için yapılan yorumların kasıtlı olduğunu düşünüyorum. Çok büyük rakamlara ulaşmayan bu imzaların, şampiyonluğa ulaşamayan rakiplerimizin kasıtlı olarak yapıldığını düşünüyorum.”

“BELKİ BİR GÜN MESSI VE NEYMAR DA GELİR”

“Taraftarlara şu mesajı veriyorum; biraz sabırlı olun! Çünkü transfer sezonu Ağustos’ta bitiyor. İlk oynayacağımız Şampiyonlar Ligi maçı Eylül’de… Transferde uzun bir süre sahibiz. Podolski’yi uzun süredir izliyorduk. Transferi bitirmek için aceleci davranmadık. Bu Galatasaray’ın iyiliği içindi ki herkes de maliyeti gördü. Galatasaray zaten yıldızlar topluluğu, Almanya ve Hollanda Milli Takımları’nın iki 10 numarası Galatasaray’da oynuyor. Geriye kalan Messi ve Neymar kalıyor. Belki bir gün onlar da gelir.”

“YILDIZ FUTBOLCULAR GELECEK”

Transfer olayı çok önemli. Taraftarın beklentisi oluyor. Transfer döneminde birçok faktörü dikkate alarak yürümek zorundayız. Geçmiş dönemlerde futbolculara çok büyük ücretler ödeniyordu. 41 futbolcu A Takım’daydı. O dönem çok transfer yapıldığı için eleştiriler yapılıyordu. Şimdi de az transfer yapıyoruz diye eleştiriler geliyor. Bunun ortası olması lazım. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde başarıyı ve ligde şampiyonluğu hedef aldı. İlk 11’e girecek, hazır ve kaliteli futbolculara yöneldik. Podolski’nin ardından imzalar gelecek. Taraftarlarımız merak etmesin. Hem yıldız futbolcuları, hem de gelecek yıllarda forma giyecek isimleri transfer edeceğiz.

SNEIJDER KONUSU

Wesley Sneijder şampiyon takımın 10 numarası. Dünyaca ünlü bir yıldız. Yönetim aklından hiçbir zaman bu oyuncuyu bırakmayı düşünmedi. 1 yıllık bir sözleşmemiz bulunuyor. Yönetim olarak futbolcu Galatasaray’da bırakmasını istiyoruz. Sneijder de buradaki hayatından memnun. Sneijder, Galatasaray’ın 10 numarası olmaya devam edecek.

“FLORYA’DA MUSLUKTAN KAHVERENGİ SU GELİYOR”

Mehmet Özbek benim hem kardeşim hem de iş ortağım… İyi bir Galatasaraylı. Kısa bir süre sonra divan üyesi olacak. Galatasaray’a hizmet etmek bizim ailemizi geleneği… 1980 yılında bir Dursun Özbek daha Derwall döneminde sahaya vefat etmiştir. Biz hem otelci hem de inşaat şirketiyiz. Seçildikten sonra 2. gün Florya’ya gittim. Taraftarların ve genel kurul üyelerinin görmesini isterim; Florya dökülüyor! Bakımı hiç yapılmamış. Musluğu açıyorsunuz kahverengi su geliyor! Spor okulunun olduğu yerde, yavrularımız hiç hijyenik olmayan yerlerde duş alıyor. Ben bunu şeref meselesi yaptım. Kardeşime dedim ki, Florya’ya gel! Buradaki yapılacak birçok işi kendimiz üstlendik. Kendi cebimizden ödeyeceğiz ki kulübe masraf olmasın. Bu konuyu kardeşime açtım ve o da ‘seve seve yaparım’ dedi.

“UEFA TARAFINDA SIKINTIMIZ YOK”

Sporculara ve başka kuruluşlara borcunuzun olmaması kriteri var. UEFA’nın bu konudaki tutumu çok sert… 50 milyon euro civarında bir para ödedik ve borçlu olduğumuz kurumlardan ‘Borç yok’ kağıdı aldık. İlk kez Galatasaray sezon bitince borçlarını ödedi. Sadece şampiyonluk primleri kaldı. Onu da haftaya ödeyeceğiz. 2006’dan gelen borçları ödemekteyiz. Durum eskisi gibi değil. Barcelona gibi transfer yasağı alabiliyor. Ama şu anda bizim UEFA tarafından bir sıkıntımız bulunmuyor.

BASKETBOLA SPONSOR GELİYOR

Galatasaray markasına bağlı olarak, geçmiş dönemde sponsor olan kurumların pozitif dönüşleri oldu. Şu anda da görüştüğümüz sponsorlar var. Yeni dönemde Ergin Ataman ile yaptığımız çalışmalar neticesinde yine şampiyonluğun adayıyız. Yeni sezonda çok iyi bir sezon geçireceğiz. Taraftarlar kombinelerini alsınlar ve takımlarını desteklesinler. Bunu çok önemsiyorum.

GSTORE ELEŞTİLERİNE YANIT

Taraftarların GSStore eleştilerine bir şey demiyorum ama hak versinler! 33. haftanın sonunda şampiyon olduk. Ertesi gün store’lara gittiler ve ürün yok diye yakındılar. Kesin olmadan 4. yıldız ürünleri yapsaydık, bu bize büyük bir kayıp yaşardık. Forma satışlarımız 300 bini geçmiş durumda… Yeni sezon formaları, Podolski ve gelecek olan yıldız futbolcuların formalarıyla 450 bini geçeceğimizi düşünüyorum. Mağazacılık geçmiş yıllarda çok büyük zarar etti. GSStore’un deposunu sorduğumda cevap alamıyordum. Eskiden Çatalca’daydı ve 3 yılda milyon TL veriyorduk. Şimdi depoyu TT Arena’ya taşıdık. Kar ettik ve mal elimizin altında duruyor. GStore’dan bu yıl hedefimiz 100 milyon ciro…

FORMA SPONSORU

Forma reklamıyla ilgili çok ciddi çalışmalarımız var. Bu kadar değerli bir kulübün, sponsor bulması da zorlaşıyoruz. Çünkü çok titiz davranıyoruz. Formaya yakışır marka ve para olarak değerlendiriyoruz. Bu bir pazarlık işi… Alternatif olanlar da var. Galatasaray’a yakışan ve değerine uygun forma reklamı almak istiyoruz. 7 gün 24 saat kulüple yatıp, kulüple kalkıyoruz. Kaçırdığımız veya ihmal ettiğimiz hiçbir şey yok.

ALT YAPI

Göreve geldiğimizden bu yana altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Büyük kulüplerin altyapılarını inceledik. Altyapının bağımsız bir niteleği olması lazım. Burası günlük, aylık bir yer değil. Altyapı bir fabrika gibi… Oranın yönetimi ayrı olması lazım. Değişen yönetimler, hocalar ile değişen bir yer olmaması lazım. Futbolcu yetiştirmenin ne kadar karlı olduğunu görüyoruz.

“RİVA, GALATASARAY’IN ÇIKIŞI”

En büyük gayrimenkulumuz Riva’daki arsamızdır. Bundan 40 yıl önce Selahattin Beyazıt tarafından kulübümüze kazandırılmıştır. Şu vizyona bakar mısınız? Bir arsa alıyor ve bugün Galatasaray’ın çıkışı olarak görülüyor. O zamanlar orada yol yoktu, hiçbir şey yoktu! O dönem kim bilir ne kadar eleştiri aldı. Galatasaray başkanları her zaman Riva’yı genişletmek için çalışmalar yaptı. Riva’nın yeniden projelenmesi lazım. Bunun için de çalışmalar başlatıyorum. Çalışmaları dosya şeklinde genel kurula getireceğiz. Eski çalışma veya yeni çalışma; buna genel kurul karar verecek.

Riva ile iki tane alternatif bulunuyor. Kat karşılığı inşaat yapma talebi var. Genel kurula bunların fiyatını açıklayacağız. Ya da arsayı 7-8 parçaya bölebiliriz. Çünkü çok büyük bir arsa… Bunu da genel kurula sunacağız. Biz orada atacağım her adımı genel kurula getireceğiz.

Tüzüğümüzün gereği olarak olağanüstü çağrıları 3 şekilde yapılıyor. Ya yönetim kurulu çağrı yapıyor, ya denetim kurulunun yazılı çağrısı veya üyelerin yüzde 20’sinin imza toplamasıyla yapabiliyor. Daha mazbataları alalı 1 ay bile olmadı. 3 yıllığına geldiğiniz zaman, bazı projeleri hayata geçirmek zorundayız. Genel kurul bize yüzde 75 ile ‘evet’ dedi ve bize büyük sorumluluk verdi. Her adımda, her seferinde yapacağımız işleri genel kurulla paylaşacağımızı söyledik. Bu nedenle önümüzdeki adımları, genel kurulun izniyle atacağız. O yüzden genel kurul olacak.

Galatasaray’ın 110 yıllık geçmişi var. Kulüp holding seviyesinde, hacmi 400 milyon doları buluyor. Bazı borçların yapılanmasını gündeme getireceğiz. Borçların faizlerinin güncellenmesini konuşacağız. Yeni proje üretmek zorundayız. Yoksa hazırı yemiş oluruz ve tüketmiş oluruz! Ben Galatasaray’a yeni kaynaklar üretmek istiyoruz. Genel kurulda isteyeceğimiz yetkilerden bir tanesi de budur.

“GAYRİMENKUL SATIŞINI DÜŞÜNMÜYORUZ”

Galatasaray’ın gayrimenkullerini satmak gibi bir düşüncemiz yok. Aksine yeni gayrimenkuller kazandırmak için çabalıyoruz. Yeni kaynaklar için ne yapılabilir? Kulübün 30-40 yıl önce elde ettiği kaynaklar var. Bunların işlenmesi lazım, güncellenmesi lazım. Dünya futbol ekonomisine yetişmek için çabalacağız.

“GALATASARAY ADININ GEÇTİĞİ YERDE SIKINTI OLMAZ”

Galatasaray adının geçtiği yerde bir sıkıntı olmaz. Seçim döneminde genel kurula verdiğim sözü tutmanın peşindeyim. Ben onlara, “Her konuda sizlere geleceğim” dedim. Bu genel kurullar tekrarlanacak. Her adımda kurulu bilgilendirmek gerek, bunun bilincindeyim.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler