SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Podolski transferinde Mondragon sürprizi!

Galatasaray, Lukas Podolski'yi renklerine bağlama yolunda dev adımlar atarken, Alman futbolcuyu ikna etmek için Galatasaray'ın eski kalecisi Mondragon'un da aracılık yaptığı ortaya çıktı.

Lukas Podolski’nin Galatasaray forması giymesi adına geri sayıma geçilip Arsenal’in vereceği yanıt beklenirken, perde arkasında bu transfer için Cimbom’a büyük katkı sağlayan gizli bir isim ortaya çıktı...
O isim, eski dost kaleci Faryd Mondragon…
6 ay içinde Galatasaray’a ikinci kez “Evet” diyen Alman futbolcunun olumlu yanıtının arkasında Mondi’nin referansı büyük önem taşıyor.
Köln’de Mondragon ile birlikte oynayan ve çok yakın dostlukları olan Podolski, G.Saray’dan teklif aldığı 2 dönemde de eski takım arkadaşı ile görüştü.
Köln’de forma giyerken Podolski’nin transfer edilebilmesi için 500 bin Euroluk alacağından dahi vazgeçmeyi göze alan Mondragon, yakın dostuna, 6 yıl forma giydiği Galatasaray konusunda öyle bir referans verdi ki, ünlü yıldız Arsenal’den kazandığının da altına G.Saray’a “Evet” dedi.

Kemer'de tatil yapan Lukas Podolski, fotoğraf çektirmek isteyen hayranlarını kırmıyor.

“ASLA PİŞMAN OLMAZSIN"
Mondragon, Alman yıldıza, “Hayatında, futbol kariyerinde görmediğin ilgiyi G.Saray’da yaşarsın. 24 yıllık kariyerimde 10 farklı kulüpte forma giydim ancak orada yaşadığım güzel günleri, başarılardaki o coşkuyu, ilgiyi hiçbir yerde görmedim. O yüzden Türkiye’yi ve İstanbul’u ben asla unutamam. İstanbul’a ve Galatasaray’a gittiğine asla pişman olmazsın. Kariyerin için şu anda en doğru adres Galatasaray” dedi.
Podolski’nin G.Saray’a Ocak ve Haziran 2015’te “Gelirim” demesinin perde arkasında çok güvendiği Mondi’nin bu sözleri önemli rol oynadı.
ARSENAL TAMAM DERSE ANTALYA'DAN İSTANBUL'A GEÇECEK
- Arsenal’den 3.5 milyon Euro garanti para alan Podolski, maddi konularda G.Saray’ın 2 önemli şartını da kabul etti.

- Sarı kırmızılılar, dünyaca ünlü yıldıza 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme önerdi. Kısa bir düşünme evresinden sonra Podolski bunu kabul etti.

- Arsenal Kulübü’nden yılda 3.5 milyon Euro garanti para kazanan Podolski’ye G.Saray’ın teklif edip olumlu yanıt aldığı rakam 3.2 milyon Euro... Yıldız oyuncu, 30 yaşını da bulmasının etkisiyle daha az garanti paraya “Evet” demiş oldu.

AiLESiYLE TATiLDE
Halen Antalya’da ailesi ile tatil yapan Lukas Podolski, artık iki kulübün anlaşmasını bekliyor. Galatasaray’ın teklifini kabul eden Alman yıldızın transferini Arsenal’in tavrı belirleyecek.
Sarı kırmızılılar, başırılı futbolcu için İngiliz kulübüne 3.5 milyon Euro bonservis bedeli teklifinde bulundu. Görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde Lukas Podolski, tatilini kesip İstanbul’a geçecek ve imzayı atacak.

UZUN YILLARA DAYANAN DOSTLUK
- Mondragon ile Podolski, Köln’de forma giydi. Mondragon, Podolski’nin 2009’da Köln’e gelmesi için kulübüne kaynak yaratma adına sezon sonuna kadar alacağı olan 500 bin Euro’dan vazgeçmeye hazır olduğunu açıkladı.

ŞAŞIRTAN ÖNERİ
- Alman ve Türk basınında yer alan haberde Faryd Mondragon, Köln’ün Podolski’ye ihtiyacı olduğu belirtip, “Kulübün ihtiyacı varsa ben fedakarlığa hazırım” demişti.

DOSTUNA TEBRİK
- Podolski, geçtiğimiz yıl 43 yaşında sahalara veda eden dostu Mondragon’u Twitter hesabından kutlamıştı.

iTALYA’DA ZiYARET
- Faryd Mondragon, Ocak 2015’te, Inter Kulübü’nde kiralık olarak forma giyen Lukas Podolski’yi İtalya’ya giderek ziyaret etmişti.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler