SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Felipe Melo'dan ayrılık sinyali

  Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo, hakemlerin kendisine gereksiz sarı kart gösterdiğini ifade etti. Brezilyalı, ayrıca "Şu zamana kadar da Galatasaray formasıyla birçok başarıya imza attığımı, her kupayı kazandığımı düşünüyorum. Belki de artık Türkiye'deki zamanımın yavaş yavaş sonuna geliyorumdur. " açıklamasını yaptı.

Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo, çok önemli ve anlamlı bir şampiyonluk kazandıklarını belirterek, "Bence şampiyon olmamız istenmedi. Ama Tanrı bizimle beraberdi. Tanrı bizim yanımızdaydı. O da en sonda doğru kararı verip, çok mücadele eden çok çalışan bir takıma şampiyonluğu nasip etti" dedi.

Sarı-kırmızılı oyuncu, dün gerçekleştirilen antrenmanda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Çok önemli bir sezon geçirdiklerini dile getiren Melo, şöyle konuştu;

"Biliyorsunuz bu sezonki şampiyonluk çok önemliydi çok anlamlıydı. Sezona iyi başlamadık istediğimiz gibi gitmedi işler. İstemediğimiz skorlar da aldık ne yazık ki. Ama bence bütün sezon birçok şey bizim aleyhimizeydi. Bakıldığı zaman üç güne bir, iki güne bir Galatasaray maçları oynatıldı. Bence şampiyon olmamız istenmedi. Ama Tanrı bizimle beraberdi. Tanrı bizim yanımızdaydı. O da en son da doğru kararı verip çok mücadele eden çok çalışan bir takıma şampiyonluğu nasip etti. O yüzden mutluyuz."

Sezon içinde yaşadığı sakatlıktan, beklenenden çok daha önce döndüğünü ifade eden Felipe Melo, "Motivasyon sadece Galatasaray formasıydı. Gerçekten çok önemli bir forma için mücadele ettiğimi düşünüyorum. Bu formayı giymek herkese kısmet olmaz. O yüzden sakatlandığımda da benim en büyük motivasyonum da Galatasaray forması oldu. Bir an önce çalışıp bir an önce dönüp arkadaşlarımın yanında olmak istiyordum. Tabii ki tekrardan tanrıya çok teşekkür ediyorum. Diğer taraftan aileme de çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"HAKEMLERİN BANA BİRÇOK SEFER GEREKSİZ SARI KART GÖSTERDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Bir basın mensubunun sorunlu futbolcu olup olmadığı yönündeki soru üzerine Melo, şunları söyledi;

"Şimdi bakıldığı zaman ben böyle düşünmüyorum. Ayrıca diğer taraftarların yaptığı yorum beni hiç ilgilendirmiyor. Tam tersi hakemlerin bana birçok sefer gereksiz sarı kart gösterdiğini de düşünüyorum. Bir kere iyi izlenirse hiç faul olmayan pozisyonlarda bile faul çalınıp sarı kart çıktığını düşünüyorum. Diğer taraftan diğer takımlara bunlar yapılmadı. Diğer takım oyuncularına bunlar yapılmadı. Galatasaray'a verilmeyen penaltılar vardı; ama diğer taraftan şampiyonluk yolunda mücadele ettiğimiz rakiplerimize verilen penaltılar, ilk soruda belirttiğim gibi bu sene hemen hemen herkes bize karşıydı. Ama biz bir aile olduk bir bütün olduk. Tanrı bizimle beraberdi. Bu anlamlı bu büyük şampiyonluğu bize nasip etti. Buradan da herkese armağan olsun şampiyonluk."

"IRKÇILIK YAPAN BİR OYUNCU İLE BİLMEDEN BİR TWEET YAYINLAMANIN CEZASI AYNI MI OLMALI?"

Attığı tweet nedeniyle aldığı 2 maç cezayı da yorumlayan Brezilyalı futbolcu, "Bakıldığı zaman rakibimizin oyuncusu Trabzonsporlu bir oyuncuya ırkçılık yaptığı zaman iki maç ceza aldı. Ben hiç anlamını bilmediğim istemeden koyduğum bir tweet yüzünden iki maç ceza aldım. O zaman ben size bırakıyorum, hangisi daha iyi acaba, yani ırkçılık yapmak mı böyle bir söylemde bulunmak mı, yoksa rakip oyuncuya hiç bilmediğin bir tweet mi yayınlamak mı?" Belki bu tip bir oyuncuya alışık değilsiniz. Ben buraya geldim, hiç kimseden de korkum yok. Sadece sahada Galatasaray forması için mücadele ediyor savaşıyorsam, saha dışında da aynı mücadeleyi vermeye hazırım. Şu anda da o mücadeleyi veriyorum ve kimseden korkum yok. O yüzden dikkat ederseniz dürüstçe açık açık konuşuyorum. Mesela bir maçta faul yaptıysam veya atılmam gerekiyorsa hak ettiysem onun hakkında bir yorum, savunma yapmam. Biraz önce de belirttiğim gibi birçok kişi bize karşıydı. Bunu görüntülerden, verilen kartlardan, verilen kararlardan da anlayabilirsiniz. Ben de size soruyorum: ırkçılık yapan bir oyuncu ile bilmeden bir tweet yayınlamanın cezası aynı mı olmalı? Sizin de bunu düşünmesi gerekiyor."

"BİRÇOK KİŞİ BİZİM ŞAMPİYON OLMAMIZI İSTEMİYORDU"

Melo, bir soru üzerine de şu ifadeleri kullandı;

"Bazen spor programlarına bakıyorum. Orada hemen hemen herkesin yüzü düşük Galatasaray şampiyon olduktan sonra. Galatasaray şampiyon oldu diye kutluyorlar ama çok içten gelen bir kutlama değil. Herkes ağlamaklı, biraz üzgün. O tip şeyler görüyorum, bu beni daha çok mutlu ediyor. Birçok kişi bizim şampiyon olmamızı istemiyordu; ama tanrı bunu bize nasip etti. Gördüğünüz gibi herkes çok mutlu."

"BELKİ DE ARTIK TÜRKİYE'DEKİ ZAMANIMIN YAVAŞ YAVAŞ SONUNA GELİYORUMDUR"

Galatasaray'da bütün başarıları tattığını ve Türkiye'deki kariyerinin belki de sonuna geldiğini dile getiren Melo, "İlk başta geldiğimde hedefim büyük ve önemli başarılara imza atmaktı. Şu zamana kadar da Galatasaray formasıyla birçok başarıya imza attığımı, her kupayı kazandığımı düşünüyorum. Belki de artık Türkiye'deki zamanımın yavaş yavaş sonuna geliyorumdur. Ama şu an için kesin bir şey söyleyemem. Bunu tamamen tanrı biliyor" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler