SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray yine zirvede

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig 28. hafta maçında ağırladığı Gaziantepspor'u Hakan Balta'nın 85. dakikada attığı golle 1-0 mağlup ederek geçtiğimiz hafta kaybettiği liderlik koltuğunu geri aldı. Gözler yarın oynanacak Beşiktaş - Karabükspor maçına çevrildi. Siyah - Beyazlılar 3 puanı artı hanesine yazdırdığı taktirde averaj ile lider olacak.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

GALATASARAY 1 - 0 GAZİANTEPSPOR

STAT: Türk Telekom Arena

HAKEMLER: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Erdem Bayık

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Telles, Melo, Selçuk, Emre, Olcan (Dk.62 Yasin), Umut(Dk.71 Bruma), Burak Yılmaz

TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

GAZİANTEPSPOR: Eray, Elyasa(Dk.8 Abdülkadir), Şenol, Erdem, Arokoyo, Barış, Mustafa, Leal (Dk.80 Gökhan), Chico, Chibuike (Dk.55 Emre), Muhammet

TEKNİK DİREKTÖR: Okan Buruk

SARI KARTLAR: Melo, Sabri, Chedjou (Galatasaray), Abdülkadir, Barış, Mustafa, Gökhan Süzen (Gaziantepspor)

GOL: Dk.85 Hakan Balta (Galatasaray)

[Maçtan kareler-![Galatasaray - Gaziantepspor maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2122613/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/galatasaray-gaziantepspor-macindan-kareler-154582-myspor)

Spor Toto Süper Lig'in son haftalarına yaklaşılırken Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş için Lig'deki tüm maçlar final havasında geçmeye başladı. Sarı-Lacivertlilerin Eskişehir deplasmanında 2 puan bırakmasıyla daha da iştahlanan Aslan, hedeflerine giden yolda herhangi bir sürprizle karşılaşmamak adına mutlak galibiyet için sahadaydı.

Hamza Hamzaoğlu, sarı kart cezalısı Wesley Sneijder'in yokluğunda son haftalarda performansı ile göz dolduran ve geçtiğimiz hafta Trabzonspor karşısında takımın tek golünü kaydeden Emre Çolak'ı ilk 11'de sahaya sürdü.

Mücadelenin ilk 20 dakikası Galatasaray'ın mutlak hakimiyetiyle geçildi. Burak Yılmaz ve Umut Bulut'un defans arkasına yaptığı koşular ve Emre'nin uzaktan şutları ile gol arayan ev sahibi Okan Buruk'un öğrencilerine göz açtırmadı.

33. dakikada Galatasaray'da kaptan Selçuk İnan, rakibinin müdahalesi sonrası yerde kaldı. Selçuk, müdahalenin ceza sahası içinde yapıldığına ve poziyonun penaltı olduğuna dair Mete Kalkavan'a itirazlarda bulundu. Ancak Kalkavan kararını değiştirmeyerek "Devam" dedi. Bu tartışmanın ardından tribünler hep bir ağızdan "Yeter Yıldırım Demirören" sloganları attı.

Burak Yılmaz, 41. dakikada gelen ortaya ceza sahası içerisinden bekletmeden vurdu. Kaleci Eray üzerine gelen topu auta gönderdi.

Kalan dakikalarda da gol sesi çıkmayınca ilk yarı 0-0'lık eşitlik ile sona erdi.

Mücadelenin ikinci yarısı gol pozisyonları ile başladı. Hakem Mete Kalkavan'ın başlama düdüğü ile Gaziantepspor'da Mustafa müsait pozisyonda topu ağlarla buluşturamazken 48. dakikada Chedjou Galatasaray adına %100'lük gol pozisyonundan yararlanamadı.

58. dakikada bu kez tehlikeli gelen taraf Gaziantepspor oldu. John Chibuike arka direğe doğru ortasını yaptı. O noktada Erdem Şen topu içeriye çevirdi ancak Alex Telles müthiş bir refleksle tehlikeyi önledi.

İkinci yarının sonlarına doğru mutlak galibiyet için sahada olan Galatasaray tüm hatlarıyla rakip yarı sahaya yerleşti. Bu dakikalarda Burak Yılmaz ile sayısız gol pozisyonundan yararlanamayan Sarı-Kırmızılılar arzuladığı golü 85. dakikada buldu. Hakan Balta'nın kafa golüyle üstünlüğü sağlayan Aslan, ecel terleri döktüğü mücadelenin sonunda istediğini aldı: 1-0.

Kalan dakikalardan başka gol çıkmayınca Galatasaray Lig'in zirvesindeki yerini 1 hafta aradan sonra devralmış oldu.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler