SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ergin Ataman'ın en kötü sezonu

Galatasaray, başantrenör Ergin Ataman yönetiminde bu sezon oynadığı 55 resmi karşılaşmanın 33'ünü yitirdi.

Türkiye Basketbol Ligi'ndeki son maçında sahasında Pınar Karşıyaka'ya 75-70 yenilen Galatasaray Liv Hospital'da başantrenör Ergin Ataman, sarı-kırmızılı takımdaki en kötü sezonunu geçiriyor.

Galatasaray Kulübü'nde yaşanan maddi kriz sonrası birçok önemli oyuncusunu kaybeden ve dar bir kadroyla mücadele etmek zorunda kalan Galatasaray Liv Hospital'ın performansı, Türkiye'nin en kariyerli başantrenörlerinden olan Ergin Ataman'ın başarı grafiğini de etkiliyor.

Sarı-kırmızılı takım, Türkiye Basketbol Ligi, THY Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası'nda bu sezon Ataman yönetiminde çıktığı 55 resmi maçın 22'sini kazanırken, 33'ünde ise rakiplerine mağlup olarak yüzde 40 galibiyet oranıyla oynadı.

Türkiye Basketbol Ligi'nde çıktıkları 27 maçtan 14 galibiyet ve 13 mağlubiyetle ayrılan Ataman'ın öğrencileri, THY Avrupa Ligi ilk turu ile Top 16 turunda ise 24 maçın 6'sını kazanıp, 18'ini kaybetti. Sarı-kırmızılı takım, Türkiye Kupası'nda ise oynadığı 4 maçın 2'sini kazanıp, 2'sini yitirdi ve çeyrek finalde elendi.

İlk sezonunda takımı şampiyon yaptı

Galatasaray Liv Hospital'da üçüncü sezonunu geçiren Ergin Ataman, ilk sezonunda takımını Türkiye Basketbol Ligi şampiyonu yaparak önemli bir başarıya imza attı. Sarı-kırmızılı takımın 23 yıl aradan sonra lig şampiyonu olduğu sezonda, Ataman'ın öğrencileri oynadıkları 58 resmi maçın 48'ni kazanarak yüzde 83 galibiyet oranıyla mücadele etti.

Galatasaray Liv Hospital, Türkiye Basketbol Ligi'nin normal sezon ve play-off aşamasında çıktığı 40 maçın 4'ünü kaybetti. ULEB Avrupa Kupası'ndaki 12 maçının 5'ini yitiren sarı-kırmızılı ekip, Türkiye Kupası'nda ise 6 maçın birinde mağlup olarak finalde elendi.

İkinci sezonda Avrupa Ligi'nde çeyrek final oynattı

Sarı-kırmızılı takım, Ergin Ataman yönetimindeki ikinci sezonunda THY Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kadar çıkarken, Türkiye Basketbol Ligi'nde ise final oynadı. Galatasaray Liv Hospital, o sezon çıktığı 75 maçın 45'inden galibiyetle ayrılarak yüzde 60 galibiyet oranı yakaladı.

Türkiye Basketbol Ligi normal sezon ve play-off aşamasında yaptığı 43 maçın 15'ini kaybeden sarı-kırmızılı takım, 3-3 berabere olduğu final serisinin son maçına, kulüp yönetim kurulunun aldığı kararla çıkmadığı için hükmen mağlup sayıldı ve şampiyon Fenerbahçe Ülker oldu.

Çeyrek finale çıktığı THY Avrupa Ligi'nde yaptığı 27 maçın 13'ünü kazanan Galatasaray Liv Hospital, yaptığı 5 maçın birini kaybettiği Türkiye Kupası'nda ise yarı finalde elendi.

Not: Galatasaray Liv Hospital'ın geçen sezon Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisinde çıkmadığı ve 20-0 hükmen mağlup sayıldığı son maç değerlendirilmeye alınmadı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler