SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte 'Derin Galatasaray' gerçeği

Herkes Galatasaray'da İnan Kıraç'ın adını ortaya atıyor ancak başkanı senelerdir Sicil Kurul Başkanı Serdar Eder ve eski yöneticilerden Ahmet Ocaklı belirliyor.

Galatasaray’ın yeni başkanı 23 Mayıs’ta belli olacak. Herkes Duygun Yarsuvat’ın ardından koltuğa kimin oturacağını merak ediyor. Birçok kişi yeni başkanın bir kez daha İnan Kıraç’ın işaret edeceği isim olacağını düşünüyor.

Fakat senelerdir ‘Derin Galatasaray’ diye tanımlanan yapılanmanın baş aktörü olarak Kıraç’ı gösterenler fena halde yanılıyor. Bu oluşumu aslında iki kişi kontrol ediyor. Bu isimler, Sicil Kurul Başkanı Serdar Eder ve eski yöneticilerden Ahmet Ocaklı…

Yakın arkadaşları tarafından ‘Çene Serdar’ lakabıyla anılan Serdar Eder, Sicil Kurul Başkanı olduğu için kulübe yapılan tüm üyelik başvurularını kontrol ediyor.

OY ATMADAN SORUYORLAR

Eder’in onayından geçmeyenin, kesinlikle Galatasaray’a üye olamayacağı iddia ediliyor. Söz konusu kişilerin, üye olduktan sonra da Eder’in arzu ettiği başkan adayına oy verdiği belirtiliyor. En son Ünal Aysal döneminde yönetimde yer alan Ahmet Ocaklı’nın ise yüzlerce üye üzerinde etkili olduğu söyleniyor. Bu kişiler oy kullanmadan önce Ocaklı ile mutlaka görüşüyor.

CANAYDIN’DAN YARSUVAT’A

Serdar Eder ve Ahmet Ocaklı’nın son 13 yıldaki tüm başkanları belirlediği söyleniyor. 2002’de göreve gelen rahmetli Özhan Canaydın, hem seçilirken hem de 6 sene başkan kalırken çok destek aldı. İkili, 2008’de Adnan Polat’a sıcak bakmıyorlardı ancak Canaydın’ın telkiniyle çekimser kaldılar. Seçimi Polat kazandı. 2011’de Polat apar topar koltuktan indirilirken, Eder ve Ocaklı önemli rol oynadı. İkili Aysal’a da destek verdi. 7 aylığına göreve gelen Yarsuvat da ikilinin onayından geçti.

ÇALIMBAY İLE ‘KAPICI’ KAVGASI

Serdar Eder, 20 Mart 2012’de Türk Telekom Arena’da oynanan Türkiye Kupası maçının ardından gündeme oturmuştu.

Galatasaray’ın konuğu Sivasspor’du… Sivasspor maçı 1-0 kazanıp, Galatasaray’ı eledi. Maç esnasında çok sinirlenen Eder, dönemin Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’ı hedef alarak “Kapıcının çocuğu! Takımı bilerek sert oynattırıyor!” diye bağırıp çağırdı. Aynı tribünde Çalımbay’ın kızı ve damadı da vardı. İkili Eder’e tepki gösterdi. Araya girenler ortamı sakinleştirdi. Eder ise özür dilemedi. (amkspor)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler