SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Bu kadarını beklemiyorduk'

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Hamza Hamzaoğlu, Felipe Melo'nun yerine ilk 11'de görev yapan Hamit Altıntop'un performansını övdü.

Hamza Hamzaoğlu'nun maç sonu ilk açıklamaları şöyle:

"Galip geldiğimiz için mutluyuz. Güzel bir maç oldu. İki takım da kazanmak için hızlı hücumlar, hızlı geri dönüşler, mücadele, her şey vardı sahada. Selçuk'un güzel ortasında, Chedjou attı. Onu da önceden planladılar ve yaptılar, o beni sevindirdi. Hayırlı olsun. Önümüzde kupada Manisaspor maçı var, en iyi şekilde hazırlanacağız. Sonra da ligde Fenerbahçe maçını düşüneceğiz."

"Chedjou-Koray ikilisi dengeli"

"Koray'a başından beri güveniyoruz. Semih'in sakatlığı sonrasında şans buldu. Son oynadığımız Chedjou ve Koray ikilisi dengeli gibi geldi bize. Hakan'ın da stoper performansından memnunum. Semih de düzeldi. Belki Manisaspor maçında süre alacak. Fenerbahçe maçına Melo hariç tam kadro hazırlanmayı düşünüyoruz."

"Hamit gerçekten olağanüstü"

"Hamit gerçekten bugün olağanüstü bir performans gösterdi. Biz ondan bunu bekliyorduk ancak bu performansı bu kadar kısa sürede beklemiyorduk. Açıkları kapattı ve geriden oyun kurmada önemli bir başarı gösterdi. Melo da ameliyat olmasına rağmen bugün soyunma odasına, arkadaşlarının yanına geldi. Ona da teşekkür ediyorum."

Hamza Hamzaoğlu'nun basın toplantısındaki açıklamaları ise şöyle:

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, 3-1 kazandıkları Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında, oyuncularının azminin galibiyeti getirdiğini söyledi. Türk Telekom Arena'daki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, zorlu ve güzel bir maç olacağını düşündüklerini ve böyle de gerçekleştiğini belirten Hamzaoğlu, "İyi, tempolu ve golle başladık. Sonrasında yediğimiz bir gol var. İlk yarı da böyle bitti. İkinci yarıda tempomuzu sürdürdük. Oyuncuların kazanma inançları ve azimleri bize galibiyeti getirdi. Önce ikinci golü, son anlarda üçüncü golü bulduk. Rakibin de kontra ataklarına maruz kaldık ancak kazanmayı başardık" diye konuştu.

Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Manisaspor maçının ardından Süper Lig'de Fenerbahçe ile derbiye çıkacaklarını hatırlatan sarı-kırmızılı teknik adam, "Manisaspor maçının sonrasında derbiye hazırlanacağız. İnşallah her iki maçtan da iyi sonuçlarla ayrılırız. Emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Hamzaoğlu, ligde lider durumda bulunmalarıyla ilgili olarak, "Liderlik önemli ve bundan mutluyuz ama bizde çok farklı bir durum yaratmıyor. Hedefimiz ve amacımız belli. Sezon içinde ikinci olmak veya lider olmak önemli değil, önemli olan sezonun sonunda burada olabilmek. İnşallah kaybetmeden bu gidişimizi sürdürmek istiyoruz. Kaybetsek de yolumuzdan sapmayacağız" ifadelerini kullandı.

Yenilen goller ve Chedjou'nun konsantrasyon eksikliği yaşadığı yönünde eleştiriler olduğunun aktarılması üzerine sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Chedjou'nun konsantrasyon eksikliği yaşadığı görüşüne katılmıyorum. Bence çok iyi oynuyor. Görevini çok iyi yapıyor. Bu kadar atak oynadığınız maçlarda pozisyonlar da vereceksiniz. Rakipler değerlendirdiğinde bazıları golle sonuçlanacak. Önemli olan bizim bu tempomuzu ve iştahımızı sürdürmemiz. Gol yiyeceğiz ama fazlasını atmak önemli. Tabii ki yemeden atmak amaç ama oyuncularım en iyisini sahaya yansıtıyorlar" diye konuştu.

"Hamit'i tebrik ediyorum"

Hamza Hamzaoğlu, Melo'nun ameliyat olmasının ardından orta sahada görev alan Hamit Altıntop'un başarılı bir performans ortaya koyduğunu kaydetti. Daha önce kupa maçlarında bazı denemeler yaptıklarını anlatan Hamzaoğlu, "Eskişehirspor maçında da orta saha başlatmıştık ve göreceğimizi gördük. Melo eksildiğinde, ilk adayımız Hamit'ti. Melo'nun görevini en iyi şekilde onun yapacağını düşündük. Buna güzel bir şekilde geri dönüş verdi. Kendisini tebrik ediyorum. Bugün özellikle çok faydalı oynadı" şeklinde görüş belirtti. Olcan Adın ve Yasin Öztekin'in performanslarına da değinen sarı-kırmızılı teknik adam, "Olcan'dan memnunum. İlk 11 şansı bulamadığı zamanlarda bile her zaman yüzde yüzünü veren bir oyuncumuz. Beklentilere karşılık veremediği günler oldu ama hırsını kaybetmedi. Sol bekteki performansından memnunum. Şimdi o mevkide sadece Telles değil, Olcan da var. Yasin'in soldaki performansı da bizim için önemli. Oyuncularımın hepsinden memnunum" ifadelerini kullandı.

Manisaspor maçında rotasyon

Hamza Hamzaoğlu, ligde Fenerbahçe ile yapacakları derbi maçı öncesi, Ziraat Türkiye Kupası'nda Manisaspor ile oynayacakları karşılaşmada kadroyu değiştireceğini söyledi. Manisaspor karşısında, ligde fazla forma şansı bulamayan oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadroyu sahaya sürmek istediğini bildiren Hamzaoğlu, "Rotasyon demeyelim çünkü oyuncularımızın hepsi formda. Çok iyi çalışıyorlar. Manisaspor maçında büyük ölçüde ligde az oynayan arkadaşlara şans vermeyi düşünüyorum. Bunu da hak ediyorlar. Ama bu kupayı önemsemediğimiz anlamına gelmez. Çünkü onlar da iyi performans gösteriyorlar" diye konuştu.

Sakatlığı düzelen Semih Kaya'nın bugün 21 Yaş Altı Ligi maçına çıktığını belirten sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Son durumuna bakacağız. Eğer iyiyse belki salı günü Manisaspor maçında bir daha görme şansını bulacağız. Fenerbahçe maçına da hazır olabilir" şeklinde konuştu. Maçlarını cuma günü, zirve yarışındaki rakiplerinden önce oynamalarıyla ilgili olarak ise Hamzaoğlu, "Maçı erken oynamak güzel. Hele kazandıysan daha güzel. Bu durum rakipleri motive de edebilir, hataya da zorlayabilir. İzleyip göreceğiz. Bizim kazanmamız önemli. Biz rakiplerimizden ziyade kendi maçlarımıza bakıyoruz" dedi.

Hafta içinde kulüp yönetiminde sıkıntılar yaşandığı hatırlatılarak, bunun takıma etkisinin sorulması üzerine Hamza Hamzaoğlu, şunları kaydetti:

"Bu tür şeyler bizi etkilemiyor. Olanların da içinde değiliz. Biz de kendi içimizde sıkıntı yaşayabiliyoruz. Bunlar olağan şeyler. Bir yerde tartışma varsa orada üretim vardır. Aralarında ne olduğunu bilemiyorum. Demek ki bir şeyler ortaya koymak için mücadele içindeler. Başkanımız da kampa geldi, bizi ziyaret etti, birlikte yemek yedik. Her şeyden ve herkesten memnunuz. Bir başarı yakalayacaksak, hep beraber yakalayacağız."

Öte yandan, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçının ardından sarı-kırmızılı futbol takımına 2 gün izin verildiği açıklandı.

[Maçtan kareler -![Galatasaray - SAİ Kayseri Erciyesspor maçından kareler ](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2122133/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/galatasaray-sai-kayseri-erciyesspor-macindan-kareler-154382-myspor)


Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler