SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray derbiye hazır

Spor Toto Süper Lig 22. hafta karşılaşmasında lider Galatasaray evinde SAİ Kayseri Erciyesspor'u Umut, Chedjou ve Sneijder'in golleriyle 3-1 yenerek 8 Mart'ta oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesinde moral depoladı.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

GALATASARAY 3 - 1 SAİ KAYSERİ ERCİYESSPOR
STAT: TT Arena
HAKEM: Tolga Özkalfa, Volkan Narinç, Cevdet Kömürcüoğlu
GALATASARAY: Muslera, Sabri, Koray, Chedjou, Olcan, Hamit, Selçuk, Bruma (Dk.78 Emre Çolak), Sneijder (Dk.90+3 Dzemaili), Yasin (Dk.67 Telles), Umut
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu
SAİ KAYSERİ ERCİYESSPOR: Zülküf, Caner (Dk.30 Barış Memiş), Diakhate, Boye, Anıl, Murat (Dk.82 Sylla, Yasin, Cenk, Drenthe, Serdar (Dk.70 Necati Ateş), Vleminckx
TEKNİK DİREKTÖR: Mehmet Özdilek
GOLLER: Dk.4 Umut Bulut, Dk. 53 Chedjou, Dk.90+1 Sneijder (Galatasaray), Dk.32 Vleminckx (SAİ Kayseri Erciyesspor)
SARI KARTLAR: Hamit Altıntop (Galatasaray), Cenk Ahmet, Yasin Pehlivan (SAİ Kayseri Erciyesspor)

[Maçtan kareler -![Galatasaray - SAİ Kayseri Erciyesspor maçından kareler ](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2122133/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/galatasaray-sai-kayseri-erciyesspor-macindan-kareler-154382-myspor)

Geçtiğimiz hafta Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin puan kaybetmesinden sonra liderlik koltuğuna oturan Sarı-Kırmızılılar Erciyesspor karşılaşmasına hızlı başladı.

4. dakikada sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Sabri'nin pasında topla buluşan Bruma, ceza alanına girer girmez sert bir şut çekti. Kaleci Zülküf'ten dönen topa Umut yakın mesafeden kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi:1-0.

Golden sonra Galatasaray Erciyesspor karşısındaki baskısını daha da arttırdı. Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri ikinci golü bulmak için çoğunlukla sol kanadı tercih etti. Kayseri Erciyesspor'un sağ kanat oyuncusu Caner Osmanpaşa'nın düşük performansını iyi kullanan Sarı-Kırmızılar Olcan ve Sneijder ile etkili oldu fakat aradığı golü bir türlü üretemedi.

Mehmet Özdilek Galatasaray'ın bu etkili ataklarına Caner'in yerine Barış Memiş'i alarak karşılık verdi. Barış'ın oyuna girmesinden sonra oyunun dengesini kuran Erciyesspor bu değişiklikten 2 dakika sonra beraberlik golünü buldu.

Dakikalar 32'yi gösterdiğinde Galatasaray yarı alanın ortalarında topla buluşan Drenthe sağ çaprazdan ceza alanına giren Vleminckx'e pasını attı. Vleminckx, topa gelişine çok sert vurdu ve topu ağlara gönderdi:1-1.

Kalan bölümde başka gol olmayınca ilk yarı 1-1 eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarının başlama düdüğüyle birlikte Galatasaray'ında müthiş baskısı başlamış oldu. İlk yarı rakibine fazla pozisyon şansı vermeyen ama şanssız bir gol yiyen Sarı-Kırmızılılar ikinci yarıda oyunun kontrolünü tamamen eline geçirdi.

53. dakikada Galatasaray'ın gizli silahı Chedjou sahneye çıktı. Galatasaray, rakip yarı alanın ortalarından hafif sağ çaprazdan serbest vuruş kullandı. Selçuk'un sol direk yakınlarına ortasında Chedjou, kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi:2-1.

82. dakikada Sneijder'in ceza sahası dışından şutu üst direkten oyun alanına geri döndü.

Dakikalar 90+1'i gösterdiğinde Hollandalı yıldız sahneye çıktı. Ceza sahasına hızlı giren tecrübeli futbolcu şutunu çekti fakat Zülküf gole izin vermedi, dönen topu tekrar kaleye gönderen Sneijder farkı ikiye çıkaran golü kaydetti:3-1.

Kalan dakikalarda da başka gol olmayınca Galatasaray puanını 51'e çıkararak liderlik koltuğundaki yerini sağlama almış oldu.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler