SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Ali Sami Yen ruhuna ihanet etti'

Galatasaray, sözleşmesini feshettiği ve uzlaşmaya yanaşmayan eski teknik direktörü Cesare Prandelli ile CAS'ta karşı karşıya gelecek.Sarı kırmızılı kulüp, İtalyan hocanın bu hamlesini savuşturmak için özel strateji belirledi.

Anlaşmalı ayrılık teklifine, astronomik bir bedel talep ederek yanaşmayan Cesare Prandelli’ye karşı Galatasaray, savunma hazırladı. Kulüp, davalık olunması halinde İtalyanı Ali Sami Yen ruhuna ihanetle suçlayacak!

Köprüleri tamamen atan yönetim, kasıma kadarki alacaklarını ödediği İtalyan teknik adamın CAS’a başvurmasını beklemeye başladı. Sarı kırmızılı yönetim, 2016 Mayısı’ına kadar kendisi ve yardımcılarının tüm maaş ve başarı bonuslarını da isteyen Prandelli’ye karşı savunmasını şimdiden hazırladı. Galatasaray, Prandelli’yi “Hedefimiz Avrupa değil” dediği için gönderdiğini vurgulayacak. Yani yönetim Prandelli’yi bir nevi “Maksadımız Türk olmayan takımları yenmek” diyen kurucusu Ali Sami Yen’in ruhuna ihanetle suçlayacak.

Geçen aralıkta sözleşmesi fesdehilen Prandelli’ye Galatasaray, bu tarihten itibaren bir ödeme yapmadı. Yönetim, anlaşmazlığın uluslararası spor tahkim mahkemesi CAS’a taşınması halinde 3 ana başlık altında bir savunma hazırladı. İşte o savunmanın esasları:

HADDİ OLMAYAN DEMEÇLER VERDİ

Prandelli, Galatasaray’ın eski başkanı Ünal Aysal’ı hedef alarak “Eski başkan beni kandırdı” açıklaması yaptı. Gerçek dışı ve sözleşme maddeleri açık olmasına karşın ve de herhangi bir yazılı taahhüdün bulunmamasına rağmen Aysal’ı hedef aldı.

Prandelli’nin “Hedefimiz Avrupa değil, 4. yıldız” söylemi, Galatasaray’ın tarihi ile ters düşen bir söylemdir. Galatasaray’ın hedefi mücadele ettiği her kulvarda ne kadar kupa varsa almaktır. En çok gelir getiren ve prestijli olan yer de şampiyonlar ligi’dir. Avrupa’da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil eden Galatasaray takımı, Prandelli’nin bu demeciyle kötü performans sergilemiştir.

Prandelli, ortaya koyduğu performansla G.Saray’da başarısız bir çizgi ortaya koymuştur. Aynı zamanda hukuk profesörü olan G.Saray İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, gerek duyulması halinde CAS’ta yapacakları bu savunmayla Prandelli’nin kontratını feshetmelerinin haklı bulunacağına inandığını söyledi. Yasaman, “Prandelli, CAS’a giderse, kazanırız diye düşünüyorum. Ümitliyim” dedi

Cesare Prandelli 5.6 milyon Euro istiyor

Cesare Prandelli, Mayıs 2016’da biten kontratına riayet edilip söz konusu tarihe kadar kendisi ve yardımcılarına ay ay ödemelerin yapılmasını istiyor. Bu da 18 ay demek. Buna göre sadece ücretlerin toplamı 4 milyon 752 bin Euro tutuyor. İtalyan hocanın istediği bonuslar da eklendiğinde Galatasaray’a maliyeti toplam 5 milyon 613 bin Euro’ya çıkacak.

TALEP EDİLEN AYLIK ÜCRETLER

Cesare Prandelli: 170 bin Euro

Vincenzo De Palma: 24 bin Euro

Gabriele Pin: 24 bin Euro

Renzo Casellato: 24 bin Euro

Giambattista Venturati: 13 bin Euro

Silvia Berti: 9 bin Euro 18

AYLIK TOPLAM BEDEL: 4 MİLYON 752 BİN EURO

TALEP EDİLEN BAŞARI BONUSLARI

Cesare Prandelli Süper Lig şampiyonluğu: 1 milyon Euro

Ziraat Türkiye Kupası: 500 bin Euro 5 yardımcı

Süper Lig Şampiyonluğu: 240 bin Euro

Ziraat Türkiye Kupası: 120 bin Euro

18 AYLIK ÜCRET VE BONUS TOPLAMI: 5 MİLYON 613 BİN EURO

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler