SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray'ın zirve inadı sürüyor

Galatasaray, Süper Lig'de ikinci yarının ilk maçında Çaykur Rizespor'u Sneijder ve Bruma'nın attığı gollerle 2-0 mağlup etti. Bu sonuçla Sarı-Kırmızılılar lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 1'e indirdi...

MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ...

GALATASARAY 2 - 0 ÇAYKUR RİZESPOR
STAT: TT Arena
HAKEMLER: İlker Meral, Orkun Aktaş, Hakan Yemişken
GALATASARAY: Muslera, Sabri, Koray, Hakan, Telles, Bruma, Selçuk, Melo (Dk. 86 Sinan Gümüş), Emre, Sneijder, Umut (Dk. 78 Burak Yılmaz (Dk. 81 Hamit Altıntop)
ÇAYKUR RİZESPOR: Serkan, Koray, Eren, Orhan, Obraniak, Sylvestre, Kıvanç,Ümit Korkmaz (Dk. 80 Liban Abdi), Holosko (Dk. 88 Kağan Söylemezgiller), Kadah, Tevfik (Dk. 46 Sercan Kaya)
GOLLER: Sneijder (Dk. 7) Bruma (Dk. 44)
SARI KARTLAR:Selçuk İnan (Galatasaray), Orhan Ovacıklı(Çaykur Rizespor)

Süper Lig'in 17. hafta maçında Galatasaray Çaykur Rizespor'u konuk etti. Maç iki takımın tempolu oyunu ile başladı. Çaykur Rizespor defansın arkasına atılan toplar ile etkili olmaya çalışırken, Sarı-Kırmızılılar kısa paslarla daha organize ataklar üreterek rakip kaleye yüklendi. 7. dakikada ceza alanında topla buluşan Selçuk İnan, rakibi yerde kalınca solda bulunan Wesley Sneijder'i gördü. Hollandalı düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0. Gol sonrası Cimbom, yıldız kramponlarının da etkisiyle oyun üzerindeki hakimiyetini daha da arttırdı. 44. dakikada Muslera'nın aut atışında savunmadan dönen top Sneijder'in önünde kaldı. Hollandalı müthiş bir pasla arkaya sarkan Bruma'yı gördü. Portekizli yıldız topu Serkan'ın üzerinden aşırtarak golü buldu.Skoru 2-0'a taşıyan Bruma Süper Lig kariyerinde ilk kez fileleri havalandırdı: 2-0. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 2-0'lık skorla tamamlandı.

[Maçtan kareler-![Galatasaray - Çaykur Rizespor maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2121926/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/galatasaray-caykur-rizespor-macindan-kareler-154222-myspor)

Çaykur Rizespor ikinci yarıya etkili başladı. Üst üste ataklar geliştiren Mavi-Yeşilliler bu dakikalarda çok önemli bir pozisyondan da yararlanamadı. Sylvestre'nin pasında Holosko topla buluştu ve boşta olan Sercan'ı gördü. Muslera'yla karşı karşıya kalan Sercan'ın vuruşunda Uruguaylı kaleci topa dokundu ve kornere gönderdi. Konuk ekibin gol için yüklendiği dakikalarda 3. bölgede boş alanlar bulan Galatasaray kontra ataklarla rakip kaleyi yokladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında iki takımda golü bulamayınca maç 2-0'lık skorla sona erdi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler